Αρχική » Έκθεση WADA Πρώτο το bodybuilding στην Ντόπα 3η η Ποδηλασία!

Έκθεση WADA Πρώτο το bodybuilding στην Ντόπα 3η η Ποδηλασία!

by admin

Τα περιστατικά ντόπινγκ στον διεθνή αθλητισμό αυξήθηκαν  περισσότερο από 13% σε ένα χρόνο, αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Το έγγραφο, το οποίο αφορά το έτος 2017, εντόπισε 1.804 περιπτώσεις παραβάσεων του κανόνα κατά του ντόπινγκ (ADRVs), έναντι 1.595 το 2016, αναφέρει ο οργανισμός που εδρεύει στο Μόντρεαλ. Οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν το 2017 αφορούν 93 αθλήματα και  114 χώρες.

Η μελέτη του οργανισμού δείχνει ότι η Ιταλία κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από αυτές τις παραβάσεις (171), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (128) και τις Ηνωμένες Πολιτείες (103).

Bodybuilding, το πιο επηρεασμένο άθλημα

Τα αθλήματα όπου βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων κατά του ντόπινγκ ήταν τα bodybuilding (266 περιπτώσεις), ακολουθούμενα από τον κλασικό αθλητισμό (242) και την ποδηλασία (218). Ποδόσφαιρο και ράγκμπι κατατάσσονται αντίστοιχα σε 6η και 8η  θέση.

Από τα 1.804 περιστατικά ντόπινγκ που καταγράφηκαν το 2017, η μεγάλη πλειοψηφία (1.459) ανιχνεύθηκε χάρη στα αποτελέσματα των αναλύσεων, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από έρευνα και και μυστικές πληροφορίες, χωρίς εντοπισμό απαγορευμένων ουσιών, δήλωσε η WADA. “Οι δοκιμές (τεστ) εντός του διαγωνισμού και εκτός ανταγωνισμού παραμένουν κρίσιμες για την ανίχνευση του ντόπινγκ, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει ότι οι έρευνες παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην προστασία των δικαιωμάτων των καθαρών αθλητών σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής. από τον οργανισμό, Olivier Niggli.


 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα