Αρχική » Έχουμε Εξάρτηση και αντοχή από τις αμφεταμίνες;

Έχουμε Εξάρτηση και αντοχή από τις αμφεταμίνες;

by admin

Κάποιες ιδιοφυΐες πρότειναν αμφεταμίνες για ενέργεια και λιποδιάλυση, ουσιαστικά μια αυτοκτονική τακτική που εμπεριείχε το εξαρτησιογόνο ρίσκο διότι έπρεπε να επαναληφθεί, ένα από αυτά ήταν το ECA, που προτείνονταν και εμπεριείχε την εφεδρίνη την  συμπαθητικομιμητική, αδρενεργική ουσία.
[quote]Το φαινόμενο ευνοεί την υπέρμετρη και καταχρηστική αύξηση των δόσεων και την συχνότητας χορήγησης[/quote]

77

Έχουμε Εξάρτηση και αντοχή από τις αμφεταμίνες;

Οι αμφεταμίνες διαθέτουν μεγάλη εξαρτησιογόνο ισχύ και αναπτύσσουν ταχέως αντοχή (ταχυφυλαξία), με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξανόμενη κλιμάκωση στις χρησιμοποιούμενες δόσεις.
Η ταχυφυλαξία αφορά κυρίως τα περιφερικά νεύρα και ερμηνεύεται από την έμμεση συμπαθητικομιμητική δράση των αμφεταμινών. Μετά από την αρχική εκκένωση των συναπτικών αδρενεργικών κυστιδίων, απαιτείται  κάποιο χρονικό διάστημα για την αναπλήρωση των νενροδιαβιβαστών. Έτσι, οι επαναληπτικές δόσεις δεν συνοδεύονται από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ταχυκαρδίας και της υπέρτασης. Στο ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), η αναπλήρωση των συναπτικών κυστιδίων είναι ταχύτερη, οπότε διατηρούνται τα κεντρικά συμπτώματα της διέγερσης και της ευεξίας. Το φαινόμενο αυτό ευνοεί την υπέρμετρη και καταχρηστική αύξηση των δόσεων και την συχνότητας χορήγησης. Η απότομη διακοπή οδηγεί σε σύνδρομο στέρησης με ήπια συμπτώματα (διαταραχές του ύπνου και ορισμένες ελαφρές μεταβολές στο ΗΕΓ- (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα).

δείτε επίσης εδώ

 

ECA: Μου το ζητούσαν οι Trainers για να φτιάξουν!..Πελάτες

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα