Αρχική » Αντιδρούν οι ομοσπονδίες για το σύστημα αξιολόγησης! στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας

Αντιδρούν οι ομοσπονδίες για το σύστημα αξιολόγησης! στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας

by admin

Η ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εξηγήσει τις θέσεις της για την εφαρμογή του άρθρου 8 (περιορισμοί στην ηλικία και όριο θητειών στις διοικήσεις των ομοσπονδιών) στον ελληνικό αθλητισμό.

Παράλληλα ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να αποσύρει το εν λόγω άρθρο από τον Αθλητικό Νόμο.

Τέλος, τονίζεται, ότι εντός έξι μηνών, οι αθλητικές ομοσπονδίες θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση των καταστατικών τους στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας με τις διατάξεις που ισχύουν στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες.


Με το  θα κριθεί η ετήσια τακτική επιχορήγηση κάθε ομοσπονδίας.

Σημ BS

Το όνομα του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου θα φέρει το νέο σύστημα αξιολόγησης της Τακτικής Επιχορήγησης των Ομοσπονδιών που προωθεί το υπουργείο Αθλητισμού.

Το «Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων», όπως όλα δείχνουν, θα αντλεί έμπνευση από τη φράση του αρχαίου φιλοσόφου και πατέρα Ολυμπιονίκη πυγμαχίας «μηδέν άγαν» (τίποτα το υπερβολικό) και θα καθορίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργείου, από τέσσερις πυλώνες: μέγεθος, δραστηριότητα, διακρίσεις και διακυβέρνηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά θα αποστείλουν στις 27 Ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων, στις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών και στις τέσσερις Ομοσπονδίες ΑμεΑ το «Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων».

«Το πρωτοποριακό και καινοτόμο σχέδιο «Σύστημα Αξιολόγησης», με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών. Υλοποιεί τις γενικές αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καλύτερη διακυβέρνηση στον αθλητισμό. Ενισχύει στην πράξη τις αξίες του σύγχρονου αθλητικού πολιτισμού, δηλαδή το ήθος, τη συμμετοχικότητα, αλλά και τη χρηστή διακυβέρνηση, μέσα από τη διαφάνεια και τη λογοδοσία», αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Οι Ομοσπονδίες θα χρειαστεί να αποστείλουν στη ΓΓΑ ψηφιακά δεδομένα όπου θα αναγράφονται το μέγεθος, οι δραστηριότητες, οι διακρίσεις και η μορφή διακυβέρνησης της κάθε μίας. Στη συνέχεια, και ύστερα από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες, θα οριστικοποιηθεί το σύστημα αξιολόγησης και από αυτό θα κριθεί η ετήσια τακτική επιχορήγηση κάθε ομοσπονδίας.


Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην 23η συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να αποσύρει το άρθρο 8 από τον Αθλητικό Νόμο καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του αθλητικού κινήματος, καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ισονομίας και η εφαρμογή του θα επιφέρει ένα αναίτιο και πέρα από κάθε λογική χτύπημα στον ελληνικό αθλητισμό.

Να ζητήσει συνάντηση του Προεδρείου της με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εξηγήσει τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του άρθρου 8 στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθεί να γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τέλος, τα μέλη της Oλομέλειας αποφάσισαν ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, οι αθλητικές ομοσπονδίες τους θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση των καταστατικών τους στο θέμα των θητειών και των ορίων ηλικίας με τις διατάξεις που ισχύουν στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες τους».

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα