Αρχική » Αποτιτάνωση της στεφανιαίας αρτηρίας από Αναβολικά – Στεροειδή.

Αποτιτάνωση της στεφανιαίας αρτηρίας από Αναβολικά – Στεροειδή.

by admin

Ασβεστοποίηση της στεφανιαίας σε bodybuilders που χρησιμοποιούν αναβολικά στεροειδή. Μια έρευνα που δεν αναφέρει κάτι νεωτεριστικό, στο επίπεδο της ερευνητικής αναφοράς, είναι παρά ταύτα ακόμη μια, πικρή διαπίστωση.

Έλα!…
έλα ρε τι έγινε;
Aποτιτάνωση έδειξαν οι εξετάσεις..
Τι είναι αυτό;

Οι συγγραφείς – ερευνητές  μέτρησαν την  αποτιτάνωση της στεφανιαίας αρτηρίας, ως στοιχείο  εξέτασης από την επίδραση των αναβολικών στεροειδών για την ανάπτυξη της αθηροσκληρωτικής νόσου σε bodybuilders που έκαναν χρήση αναβολικών στεροειδών για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Δεκατέσσερις άνδρες επαγγελματίες body builders, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου αξιολογήθηκαν για το ασβέστιο της στεφανιαίας αρτηρίας, τα λιπίδια του ορού, τη λειτουργία της αριστερής κοιλίας, και έγινε άσκηση  για την ισχαιμία του μυοκαρδίου. (συνήθως ισχαιμία του μυοκαρδίου στο ηλεκτροκαρδιογράφημα, χωρίς στηθάγχη κατά το τεστ κοπώσεως) Επτά υποκείμενα -άνδρες είχαν ασβέστιο στην  στεφανιαία αρτηρία, πολύ υψηλότερο από την αναμενόμενη μέση βαθμολογία του βαθμού 98. Έξι από τις βαθμολογίες των  7 ανδρών -ασβέστιο ήταν> 90ο εκατοστημόριο. Η μέση ολική χοληστερόλη ήταν 192 mg / dL, ενώ η μέση λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ήταν 23 mg / dL και η μέση αναλογία ολικής χοληστερόλης προς λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας ήταν 8,3.
Κλάσμα εξώθησης αριστερής κοιλίας κυμάνθηκε μεταξύ 49% και 68%, με μέσο όρο 59%. Δεν υπάρχει θέμα, είχαν ένδειξη ισχαιμίας του μυοκαρδίου!. Αυτή η μικρή ομάδα των επαγγελματιών  bodybuilders   με μακρά ιστορία στην κατάχρηση στεροειδών είχαν υψηλά επίπεδα ασβεστίου των στεφανιαίων αρτηριών για την ηλικία τους. Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε αυτή τη μικρή πιλοτική μελέτη υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της πρώιμης στεφανιαίας αρτηρίας, (υψηλά ποσοστά  ασβεστίου – αποτιτάνωση( και μακροχρόνιας κατάχρησης στεροειδών. Οι μεγάλη κλίμακας μελέτη δικαιολογείται να διερευνήσει περαιτέρω αυτή τη συσχέτιση.

Εδώ η έρευνα

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν στην φλεγμονώδη δράση των στεροειδών σχετικά με την ενδοθηλιακή τους επένδυση, θα το βρείτε και στην παρούσα έρευνα.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα