Αρχική » Αυτή η χρονιά δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις άλλες

Αυτή η χρονιά δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις άλλες

by admin

Είναι οι τέσσερις προσωπικότητες που θα κυριαρχήσουν στις εξελίξεις του ελληνικού bodybuilding. Νίκος Τσουνάκης πρόεδρος της WABBA International Greece, Λάκης Μαθιουδάκης πρόεδρος της WABBA World Hellas, Τάσος Κολιγκιώνης  πρόεδρος της Panhellenic Federation of  Bodybuilding and Fitness-ΠΟΣΔ, Δημήτρης Μαρινόπουλος πρόεδρος της NAC Hellas.

Το 2020 είναι μια διαφορετική χρονιά, διότι η δημιουργία μιας νέας ομοσπονδίας από τον βετεράνο bodybuilder και επιχειρηματία Τάσο Κολιγκιώνη ήρθε να πέσει σαν λιθάρι στα ήρεμα νερά της λίμνης με τα νούφαρα. Η κρούση δημιούργησε ομόκεντρους κύκλους που αναμένεται να επηρεάσουν φιλίες, γνωριμίες , υπάρχουσες συμμαχίες και νέες συμφωνίες.

Η μυστικοπάθεια και ο συντηρητισμός που διακρίνει της ελληνική μυϊκή κοινότητα που δύσκολα δημοσιοποιεί προς τα έξω τις απόψεις της αναμένεται να μην διαρκέσει πολύ, διότι η νέα και ισχυρή δυναμική από την πλευρά της  ΠΟΣΔ διαμορφώνει νέα δεδομένα. Είναι σίγουρο πως τα προεδρεία των άλλων διοργανωτικών αρχών θα συσκεφθούν, εάν δεν το έχουν πράξει ήδη για να διαμορφώσουν την δική τους πολιτική.

Η Δυναμική του Κολιγκιώνη επηρεάζει την κουλτούρα των μυών και επιφέρει εξελίξεις

Η ιδιαιτερότητα της προσωπικότητας του νέου προέδρου της ΠΟΣΔ, Τάσου Κολιγκιώνη έγκειται στο συνδυασμό της οικονομικής ισχύς που του αποδίδεται, και της αγωνιστικής εμπειρίας που επιφέρει η συμμετοχή του στους αγώνες και τους διαγωνισμούς των μυών. Για πρώτη φορά κάποιος με χρηματική ισχύ και αγωνιστική εμπειρία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό  διοικητικό ρόλο, πράγμα που θα συγκεντρώσει δίπλα του συμμάχους αλλά και πολλούς αυλοκόλακες, που θα επενδύσουν στην νέα ομοσπονδία. Πάντα η ισχύς γοήτευε και τους οπορτουνιστές αλλά αυτό δεν μας αφορά εδώ.

Η άλλη πλευρά

Οι τρεις διοργανώτριες αρχές με τους προέδρους τους αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού bodybuilding & fitness. O νεότερος  Δημήτρης Μαρινόπουλος έχει την αντιπροσωπευτική εμφάνιση, την δυναμική και το style να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, ενώ οι Νίκος Τσουνάκης και Λάκης Μαθιουδάκης την πολυετή εμπειρία που αποτελεί συνδετικό κρίκο με μια μεγάλη μερίδα εμπλεκομένων με την μυϊκή κουλτούρα. Οι αποφάσεις τους αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν σύντομα, διότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η δράση φέρει την αντίδραση και κυρίως διαμορφώνει τις πολιτικές που έμμεσα και άμεσα οδηγούν σε συμμαχίες ή και αντιπαλότητες. Το bodybuilding δεν διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες εκφάνσεις της κοινωνικοπολιτικής. Υπάρχουν ηγεσίες που εκπροσωπούν τάσεις και απόψεις, που προέρχονται από την βάση την οποία εκπροσωπούν και η οποία ζητά από αυτούς τοποθέτηση.
Αναμένουμε την δημοσιοποίηση αυτών

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα