Αρχική » Βελτίωση γλουτών με απλά λόγια..Η Παχουλή γυναίκα η Αδύνατη γυναίκα η Κανονική γυναίκα

Βελτίωση γλουτών με απλά λόγια..Η Παχουλή γυναίκα η Αδύνατη γυναίκα η Κανονική γυναίκα

by admin

Στο άρθρο μου θα διαπιστώσεις ότι θα έχεις μια κατεύθυνση. Διαφημίσεις και προβολές της νοοτροπίας 5 θαυματουργές ασκήσεις για super γλουτό! αναγραφόμενες σε είκοσι γραμμές είναι βαρεμάρα του αρθρογράφου που βαριέται να ασχοληθεί και ταυτόχρονα μαζί με θέματα μαγειρικής και ομορφιάς βάζει και αυτό για να γεμίσει την σελίδα.

Στις πρώτες παραγράφους εξηγώ την φιλοσοφία προσέγγισης, έπειτα από παρακολούθηση, προπόνηση και μάθηση άνω των 20 χρόνων. Ξεκινώ από την παχουλή γυναίκα και κατόπιν προσανατολίζομαι στην αδύνατη και κανονική στο βάρος γυναίκα,  πως δηλαδή πρέπει να σε βοηθήσουν ώστε να προσαρμοστείς στην προπονητική προσπάθεια  χωρίς να τραυματιστείς  και μετέπειτα προτείνω  ασκήσεις, ξεκινώντας από το πιο απλό που είναι ο ηλεκτρικός διάδρομος και φθάνοντας στα προχωρημένα βάρη.

Η Παχουλή γυναίκα η Αδύνατη γυναίκα η Κανονική γυναίκα. Η φιλοσοφία στις τρεις διαφορετικές περιπτώσεις γυναικών

Γυμναστήριο – Βασανιστήριο

Το πρόβλημα ουσιαστικά είναι εδώ: τι γίνεται το πρόγραμμα που κάνω δεν βοηθά! πιάστηκαν οι γάμπες μου πόνεσε η πλάτη μου και Βραζιλιάνικο Butt δεν είδα! Άσε που έχω και τα μπανιστήρια πελάτες που δεν με αφήνουν να κάνω τις ασκήσεις με βάρη. [quote]Την Παχουλή γυναίκα την σέβεσαι δεν την κοροϊδεύεις, δηλαδή εσύ που ομιλείς τα Αγγλικά με χωριάτικη ελληνική προφορά τι πρέπει να σε κάνουμε; Περίγελο;[/quote]

Young fat woman doing gymnastics at the gym, smiling.

Η Παχουλή Γυναίκα 

 

Όπως προανέφερα την Παχουλή γυναίκα την σέβεσαι δεν την κοροϊδεύεις , διότι θέλοντας να βελτιωθεί έχει κάνει τo πρώτο της σημαντικό βήμα, δηλαδή εσύ που ομιλείς τα Αγγλικά με χωριάτικη ελληνική προφορά τι πρέπει να σε κάνουμε; Περίγελο!

Πρέπει όμως ταυτόχρονα να μην την κοροϊδέψεις παίρνοντας και τα χρήματα της υποσχόμενος ότι θα την οδηγήσεις τάχιστα σε Brazilian Fit Butt κατάσταση. Δεν γίνεται! Πρωτίστως το ποσοστό λίπους είναι κυρίαρχο στις ευαίσθητες περιοχές, στούς Μηρούς, Πίσω και Εμπρός. Απαγωγοί Μύες  και Προσαγωγοί Μύες, Δεξιά, Αριστερά και κυρίως οι Γλουτοί.
Αυτό όμως που πραγματικά θα δυσκολέψει την προσπάθεια είναι το σπλαχνικό λίπος είναι το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα και περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα καθηλώνοντας τον μεταβολισμό.

Συνεπώς πρέπει να ξεκαθαριστεί από την αρχή η κατάσταση με έντιμη επεξήγηση, χρειάζεται χρόνος που συμπεριλαμβάνει και αλλαγή διαιτολογίου με τακτική αυτοπαρακολούθηση του σωματικού  βάρους αποφεύγοντας τις υπερβολές.[quote]η λεκάνη επηρεάζει και επηρεάζεται από τη δομική και λειτουργική κατάσταση των κάτω άκρων και της σπονδυλικής στήλης[/quote]

Στόχος -Τακτική – Πλάνο Η προσέγγιση πρέπει να είναι πρωτίστως οργανική βελτιώνουμε πρώτα την συνολική εικόνα και σταδιακά επικεντρωνόμαστε στην πίσω όψη.
Ιστορικό : Είναι σημαντικό και δεν παραβλέπουμε, Ηλικία, Βάρος, προβλήματα υγείας, Τραυματισμοί, δραστηριότητα στο παρελθόν, καθημερινότητα, στόχος. Η κάθε παχουλή γυναίκα έχει μια fit εικόνα, γνωρίζει το πρόβλημα της απλά δεν γνωρίζει τον τρόπο βελτίωσης. Εδώ σημασία έχει η μεθοδολογία προσέγγισης.

Στόχος :

  1. βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος
  2. βελτίωση αναπνευστικού συστήματος
  3. βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής
  4. βελτίωση ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος

Είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε και να βελτιώσουμε τις τέσσερις αυτές παραμέτρους διότι θέλοντας να βελτιώσουμε την πίσω όψη (Fit Butt κατάσταση) θα καταλήξουμε να πονάμε στην μέση και την πλάτη. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να αγνοούμε, κυρίως οι γυναίκες πως η λεκάνη επηρεάζει και επηρεάζεται από τη δομική και λειτουργική κατάσταση των κάτω άκρων και της σπονδυλικής στήλης. Πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση της υγείας και επέρχεται και η βελτίωσης της εικόνας.

Τακτική -Πλάνο

  1. Φάση -Αερόβια εξάσκηση: Η βελτίωση σε πρώτη φάση επέρχεται αυξάνοντας σταδιακά την ένταση στα Μηχανήματα αεροβίωσης, ένα παράδειγμα ο ηλεκτρικός διάδρομος. Στόχος η βελτίωση της αντοχής σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του μεταβολικού προφίλ (Δηλαδή αντοχή –ενδυνάμωση –μείωση λίπους) Την πρώτη περίοδο ξεκινάμε με σταθερό ρυθμό και οριζόντια κλίση του διαδρόμου στο επόμενο χρονικό στάδιο αλλάζεις την κλίση υπερυψώνοντας τον μηχανισμό του ηλεκτρικού διαδρόμου σε μέτρια ανηφορική κλίση, χωρίς υπερβολές! πάντα σε συνεννόηση με τον γυμναστή-τρια.

x3_incline_trainer_runner

Είναι σημαντικό να προκαλείται στην ανηφορική κλίση του διαδρόμου σταδιακή επιβάρυνση όπου λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό και το σωματικό βάρος (δεν τρέχουμε! Κινούμεθα με σταθερό η γρήγορο Βηματισμό), εάν υπάρχει πρόβλημα στα γόνατα θα γίνεις χειρότερα. Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει σταδιακά και φτάνει σε επίπεδο άνω του 10% ώστε συνολικά ο Γλουτιαίος Μυς να συμμετέχει, ένα έξυπνο κόλπο είναι να ανοίξεις σκόπιμα τον διασκελισμό στο βάδισμα σου σε ανηφορική κλίση θα επηρεαστεί όλος ο κάτω κορμός και θα δουλέψει ο Butt! Η περίοδος αυτή είναι τουλάχιστον 2 μήνες.

glutes-exercises-7

 

[quote]Μια αγωγή εκγύμνασης όπως το PILATES είναι λειτουργική μέθοδος για σένα που επιδιώκεις ενδυνάμωση γλουτιαίων Μυών[/quote]

 

glutes-exercises-8

 

2.Φάση oι ασκήσεις με ελεύθερα βάρη αποφεύγονται, επιδιώκουμε ασκήσεις με το βάρος του σώματος, ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και ασκήσεις με λάστιχα –μπάλες ο καλός γυμναστής –τρια θα σου δείξει τον τρόπο, στόχος να βελτιωθούν τα μυϊκά αντανακλαστικά. Οι ασκήσεις με βάρη δεν ωθούν στην βελτίωση στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μια αγωγή εκγύμνασης όπως το PILATES είναι καλή μέθοδος για σένα που επιδιώκεις ενδυνάμωση γλουτιαίων Μυών διότι η ενδυνάμωση της Μέσης του πυρήνα του σώματος θα υποβοηθήσει για το επόμενο στάδιο, που είναι ο συνδυασμός εξάσκησης με βάρη, δημιουργώντας ταυτόχρονα και την προϋπόθεση να ενδυναμώσει συνολικά η μέση λειτουργώντας αποτρεπτικά στους τραυματισμούς, όταν εξασκούμαστε με βάρη αργότερα. Η περίοδος αυτή είναι τουλάχιστον έξη μήνες. (Να επισημάνω ότι οι δυο η και τρείς μέθοδοι εξάσκησης μπορούν να συγχρονιστούν συνδυαστικά μετά τον πρώτο μήνα προσαρμογής η ποικιλία βοηθά και στην ψυχολογία)

87638615_XS

[quote]Ζήτησε πρόγραμμα διατάσεων κάτω κορμού είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν δεν είναι παροχή PERSONAL, ειδάλλως ζήτησε τα χρήματα σου.[/quote]

3.Φάση-Βάρη: όπως προανέφερα εάν είσαι παχουλή γυναίκα δουλεύεις με την μεθοδολογία:

  • βελτιώνω πρώτα φυσική κατάσταση
  • ενδυναμώνω
  • μειώνω σωματικό βάρος
  • στην τρίτη φάση ενσωματώνουμε τα βάρη.

[quote]όταν κατεβάζεις το βάρος αργά και ελεγχόμενα ενδυναμώνει το Μυϊκό Σύστημα και σου προσφέρει ουσιαστικό Νευρομυϊκό έλεγχο, δηλαδή σου προσφέρει υγεία[/quote]

Ταυτόχρονα προσμετρούμε την μείωση του σωματικού βάρους, είναι σημαντικό να επιτύχουμε με τις παραπάνω μεθόδους μείωση βάρους διότι είναι ουσιαστική παράμετρος που θα βοηθήσει στο επόμενο στάδιο την εξάσκηση με αντιστάσεις –βάρη.
Βάρη: Εξασκήσου δίνοντας έμφαση στο αργό κατέβασμα του φορτίου (αρνητική κίνηση κυρίως σωστή αρνητική κίνηση ονομάζεται όταν κατεβάζεις το βάρος αργά και ελεγχόμενα) η τεχνική αυτή ενδυναμώνει το Μυϊκό Σύστημα και σου προσφέρει ουσιαστικό Νευρομυϊκό έλεγχο, δηλαδή σου προσφέρει υγεία.

  • Πρωτίστως για ένα μήνα δούλεψε την τεχνική των ασκήσεων.
  • Απέφυγε να δουλεύεις τις ασκήσεις με ταχύτητα.
  • Ζήτησε πρόγραμμα διατάσεων κάτω κορμού είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν δεν είναι παροχή PERSONAL, ειδάλλως ζήτησε τα χρήματα σου.
  • Εάν έχεις εξασκηθεί στην μέθοδο PILATES έχεις πλεονεκτήματα. Άρα! τουλάχιστον επεδίωξε Νευρομυϊκή προσαρμογή με ένα 15΄λεπτο  προθέρμανσης που περιλαμβάνει και διατάσεις πριν την προπόνηση με βάρη διότι ως παχουλή γυναίκα (ακόμη και εάν μείωσες σωματικό βάρος) σου είναι απαραίτητο.
  •  Δεν ξεκινάς το ημερήσιο πρόγραμμα με βάρη με πρόγραμμα προθέρμανσης με βάρη, είναι τακτική για προχωρημένες αθλήτριες, παρέβλεψε το ΥοuTube! Ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα προθέρμανσης όπως το ποδήλατο πριν τα βάρη θα προσφέρει Μυϊκό control και θα φέρει τον κάτω κορμό σε ιδανική κατάσταση εξάσκησης πριν το πρόγραμμα σου με βάρη, πίστεψε με και θα κερδίσεις.[quote]Χτύπησε! τον γλουτό με τα βάρη[/quote]

Τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε στα βάρη! Συμβουλές για όλες τις γυναίκες

Ασκήσεις: Καθίσματα- Squat! Εάν δεν υπάρχει προσομοιωτής μηχάνημα εξάσκησης για καθίσματα Squat προτίμησε την άσκηση να την εκτελέσεις με ελεύθερο στυλ, στα ελεύθερα βάρη. Εσύ! Ορίζεις την τροχιά της κίνησης. Στην άσκηση χρησιμοποίησε μια Normal μπάρα. Το Squat είναι η βασικότερη άσκηση ενδυνάμωσης των γλουτών και του κάτω κορμού όλων των εποχών Ever! αρκεί να έχεις σωστή τεχνική.

squats

[quote]Μην ντρέπεσαι εάν έχει στο γυμναστήριο μπανιστήρια που σε βλέπουν από πίσω, τύλιξε μια φόρμα στην μέση και άφησε τους να φαντάζονται[/quote]

 

Βαθύ κάθισμα – Καθίσματα- Squat! Εάν είσαι αποφασισμένη πρέπει να δεις τον παρακάτω πίνακα θα σου δώσει μια εικόνα της ωφελιμότητας της άσκησης. exersice iconπηγή:ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Στάση σώματος για να έχεις αποτέλεσμα:

  • Φρόντισε να έχεις ψηλά το κεφάλι
  • Προέβαλε μπροστά τον θώρακα ως σαν να προκαλέσεις κάποιον που σε εκνεύρισε, το ίδιο πράξε και με τους γλουτούς προέβαλε τους προς τα πίσω λυγίζοντας την μέση.
  • Οι μύτες των ποδιών κοιτούν προς τα έξω και τα πόδια σου έχουν ανοικτή στάση.Όπως η εικονιζόμενη στην παραπάνω φωτογραφία
  • Σε αυτή την στάση προσπάθησε να κατέβεις αργά έως οι μηροί (πόδια )να είναι σε παράλληλο επίπεδο με το δάπεδο.
  • Επειδή σε ενδιαφέρει κυρίως ο γλουτός, προσπάθησε σε κάποια sets να ξεπερνάς το όριο της παράλληλης θέσης των ποδιών προς το δάπεδο και να επιδιώκεις να κατεβαίνεις πιο βαθιά με αυτό τον τρόπο θα επηρεάσεις το σημείο που σε ενδιαφέρει (δηλαδή τον γλουτό).
  • Ανασηκώσου με γρηγορότερο ρυθμό εκπνέοντας (βγάζοντας τον αέρα) και επανέλαβε την άσκηση.

Μην ντρέπεσαι εάν έχει στο γυμναστήριο μπανιστήρια που σε βλέπουν από πίσω, τύλιξε μια φόρμα στην μέση και άφησε τους να φαντάζονται, σίγουρα σε πολλά γυμναστήρια βάζουν τα μηχανήματα του κάτω κορμού σε εμφανές σημείο για να παίρνουν μάτι όλοι οι ματάκηδες, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστρέφοντας εσένα και την ωφελιμότητα της άσκησης. Με ένα αριθμό 12-15 επαναλήψεων ανά set θα δουλέψεις καλά τον γλουτό φροντίζοντας να έχεις ανοικτά τα πόδια σου ώστε να συμμετέχει ενεργά ο Μέγας γλουτιαίος Μυς. Σύνολο sets 5

Άρση γλουτών στην τροχαλία ουσιαστικά είναι μια άσκηση που ενδυναμώνει τους γλουτιαίους Μύες, πίσω μέρος ποδιού (μηριαίος δικέφαλος) και μέση . Εάν την δουλέψεις με έξυπνη τεχνική μετά τα καθίσματα Squat Θα νιώσεις «καυτή πίεση» στον γλουτό και το κάτω μέρος του σώματος αρκεί να ανεβάζεις γρήγορα το πόδι να το κρατάς ένα δευτερόλεπτο και να το κατεβάζεις αργά στα 2 δευτερόλεπτα (αρνητική κίνηση) οι επαναλήψεις με το συγκεκριμένο ρυθμό κυμαίνονται από 8 έως 12. Σύνολο 4 sets το κάθε πόδι .

leg_pulley1

  1. Σταθερή στάση του σώματος με μικρή κλίση μπροστά, το πόδι εκγύμνασης πίσω, το πόδι που μας στηρίζει μπροστά το κρατάμε σταθερό για να έχουμε ισορροπία.

 

leg_pulley2

2. Εκτινάσσουμε το πόδι με εκρηκτικό τόνο φέρνοντας σχεδόν παράλληλα τον άνω κορμό με το δάπεδο με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε το φάσμα της κίνησης, όταν κατεβάζουμε το πόδι κινούμεθα αργά περίπου 2 δευτερόλεπτα το κατέβασμα.

Πρόσεξε να εκτελέσεις την άσκηση όπως είναι στην εικόνα, αρκετοί την δείχνουν λανθασμένα!

Να θυμάσαι τι προανέφερα εάν η μέση σου είναι δυνατή εδώ θα κριθούν όλα διότι σε αντίθετη περίπτωση και οι δυο ασκήσεις α.καθίσματα, β. Άρση γλουτών στην τροχαλία μακροπρόθεσμα μπορεί να σε επιβαρύνουν.

Leg Curl -Πίσω πόδι :Οπίσθιοι Μηριαίοι εξάσκηση (Μηριαίοι δικέφαλοι –Ημιυμενώδης- Ημιτενοντώδης Μύες) Επιδιώκουμε την μυϊκή ισορροπία στα κάτω άκρα η εξάσκηση στο Μηχάνημα των Μηριαίων δικεφάλων προσδίδει την καμπυλόγραμμη ισορροπία που ως ζητούμενο προβάλλεται στο πίσω μέρος του σώματος . Εάν το πίσω μέρος του ποδιού είναι αγύμναστο τότε και ο γλουτός ανυπεράσπιστος θα ομοιάζει ως στρογγυλή σφαίρα σε αδύνατο μπαστούνι.

fitness-athlete-doing-leg-curls

Έλκουμε το βάρος έως να σχηματίσουμε περίπου ορθή γωνιά με τα πόδια και κατεβάζουμε αργά

Η άσκηση: εάν το μηχάνημα είναι σε θέση όπου πρέπει να ξαπλώσουμε τοποθετούμε το σώμα εφαπτόμενο με το μηχάνημα κλειδώνοντας σε αυτή την θέση την μέση, ταυτόχρονα έλκουμε το βάρος έως να σχηματίσουμε περίπου ορθή γωνιά με τα πόδια και κατεβάζουμε αντίστοιχα σε αργό χρόνο- αρνητική κίνηση, με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνουμε τον κάτω κορμό και διατηρούμε την συνολική επιβάρυνση στα κάτω άκρα και τον γλουτό έως το πίσω μέρος του ποδιού, δίνοντας ενιαία Νευρομυϊκή συναρμογή. Επαναλήψεις με το συγκεκριμένο ρυθμό κυμαίνονται από 10 έως 12. Σύνολο 4 sets .

Η Αδύνατη γυναίκα &  Κανονική γυναίκα

Η μεθοδολογία προσέγγισης είναι παρόμοια με την παχουλή γυναίκα η διαφορά εγγυείται στο σωματικό βάρος, ατέρμονα προγράμματα αεροβικής εξάσκησης δεν βοηθούν χρειάζεται συνδυασμός αερόβιας αντοχής με αυξανομένη επιβάρυνση σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Το φάσμα των δυναμικών ασκήσεων αυξάνεται διότι το βάρος επιτρέπει τον πειραματισμό, αρκεί να μην υπάρχουν από το παρελθόν Μυιοσκελετικά προβλήματα και τραυματισμοί.

Ασκήσεις –τακτική: Κυρίαρχος ο Ηλεκτρικός διάδρομος με αυξανόμενη κλίση όπως στην προηγούμενη περίπτωση και συνδυασμός με ωφέλιμες μορφές εξάσκησης όπως το Pilates. Ταυτόχρονα ποικιλία ασκήσεων που ενδυναμώνουν κάτω κορμό και γλουτό . Stepmill Πολύ καλή άσκηση είναι το Glutes Stair Step Machine ένα μηχάνημα που δυστυχώς υπήρχε στο παρελθόν στα Greek Gyms αλλά με την αντιγραφή της ασχετοσύνης που υπάρχει σήμερα δεν το βρίσκεις εύκολα το συγκεκριμένο μηχάνημα, δουλεύει πολύ καλά την πίσω όψη . Εάν υπάρχει δουλεύεις σε Normal ρυθμό περίπου 20 λεπτά συμμετέχουν συνολικά οι μύες που σε ενδιαφέρουν.

Δυναμικές ασκήσεις

wall & ball

Wall Squat :Καλή άσκηση προσομοίωσης του κλασικού Squat μόνο που χρησιμοποιείς την μπάλα και τον τοίχο προϋπόθεση να είναι τα πόδια ανοικτά και να επικεντρώνεσαι στην κάθοδο.

[youtube width=”450″ height=”300″ video_id=”UT5rLSWoyhQ”] leg Side Squat Άσκηση που απαιτεί προσοχή και εμπειρία δεν προτείνεται σε γυναίκες με αδύναμη κάτω πλάτη (video.1)

leg Side Squat το χτύπημα εκεί που το ζητάς!

To leg Side Squat (video.1) είναι μια άσκηση για γυναίκες με εμπειρία στην εξάσκηση, δεν προτείνεται σε αυτές τις γυναίκες που έχουν ιστορικό τραυματισμών, αδύναμη κάτω πλάτη η και πόνο που προέρχεται από το Ισχιακό νεύρο, διότι θα ερεθίσουν περισσότερο την επιβαρημένη κατάσταση τους.

sciatica_pain_lori_0333Web Εάν όλα είναι φυσιολογικά η άσκηση επηρεάζει την πίσω όψη του κάτω κορμού (γλουτό) με την σωστή τεχνική δουλεύει πολύ καλά ο γλουτός κυρίως σε ένα εντατικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει:

  • Καθίσματα- Squat!
  • Άρση γλουτών στην τροχαλία

Φορμαρισμένες  προπονητικά γυναίκες  Προσοχή! στην αντιγραφή των ασκήσεων

Ψυχολογία – εργοφυσιολογία : η επιδίωξη για  βελτίωση οδηγεί συχνά τις πιο νέες  και φορμαρισμένες   προπονητικά γυναίκες  στην υπερβολική προπόνηση χωρίς προσαρμογή με αποτέλεσμα την υπερφόρτιση της συγκεκριμένης περιοχής.

A posterior superior view from the right of a stylised male figure with an overlay depicting piriformis syndrome.

Δίνατε μακροπρόθεσμα να προκύψουν ανεπιθύμητα προβλήματα όπως  άλγος στο γλουτό αποτέλεσμα συμπίεσης του Ισχιακού Νεύρου λόγο ερεθισμού από τον απιοειδή μυ. Αυτό θα σου προκαλέσει πόνο στην μέση! χρόνιο πόνο στον γλουτό που στην συνέχεια αντανακλάται και στα κάτω άκρα (φαινόμενο ισχιαλγίας)

Στην συνέχεια, Single leg smith machine squat η Βulgarian Squat!

work1

Βulgarian Squat 1

working

Βulgarian Squat 2

Single leg smith machine squat η Βulgarian Squat: Ακόμη μια άσκηση που έχει καλά αποτελέσματα προέρχεται απο τήν σχολή προπονητικής και οχι αστεία αλλά απαιτεί προσοχή στην εκτέλεση της έχει προτιμηθεί από αρκετά αθλήματα για την απομονωτική ωφέλεια της και ταυτόχρονα για την συμβολή της στην ενδυνάμωση των κάτω άκρων δεν προτείνεται εάν δεν έχει προϋπάρξει σωστή εκτέλεση των καθισμάτων με μπάρα και πλήρης αφομοίωση της τεχνικής των καθισμάτων. Επηρεάζει τον γλουτό και συμπεριλαμβάνεται σε πρόγραμμα ασκήσεων γλουτών ταυτόχρονα εκγυμνάζει και τον Μηριαίο δικέφαλο (πίσω πόδι) έντονα. Προτεινόμενα sets 4 σε κάθε πόδι επαναλήψεις 12 -15

Καλές προπονήσεις!

δες ακόμη >  Butt φαινόμενο : Σε έπρηξαν με τους Fitness Βραζιλιάνικους γλουτούς! Αλήθεια η πλάνη;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής , καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα