Αρχική » Γιατροί ξεκινούν πειράματα με γυναικείες ορμόνες!

Γιατροί ξεκινούν πειράματα με γυναικείες ορμόνες!

by admin

Οι άντρες δεν θέλουν ανεβασμένα οιστρογόνα αυτό είναι γνωστό και στον χώρο του bodybuilding, παρ όλα αυτά η υγεινομικη κρίση δημιουργεί  νέους πειραματισμούς!


Στις γυναικείες ορμόνες στρέφονται οι επιστήμονες προκειμένου να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους το ωραίο φύλο δεν είναι τόσο ευάλωτο στον κορωνοϊό όσοι οι άνδρες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από τον νέο κορωνοϊό και να πεθάνουν από επιπλοκές του.

Δημοσίευμα των «New York Times» αναφέρει ότι οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν οι ορμόνες που παράγει ο γυναικείος οργανισμός μπορεί να έχουν προστατευτική δράση έναντι του φονικού ιού. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να χορηγήσουν σε άνδρες δύο γυναικείες ορμόνες, σε μία προσπάθεια να τους προστατεύσουν από την πανδημία.

[quote]Η διεύθυνση και των νοσοκομείων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υποστήριξε ότι όλοι οι άνδρες που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές, θα ενημερωθούν για πιθανές παρενέργειες όπως εξάψεις και ευαισθησία στο στήθος.[/quote]

Δύο νοσοκομεία στις ΗΠΑ, το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στο Λος Άντζελες, εφαρμόζουν στην πράξη αυτή τη θεωρία χορηγώντας σε άνδρες οιστρογόνα ή προγεστερόνη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να δουν αν αυτά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, θα μειώσουν τη φλεγμονή αλλά και την ανθεκτικότητα του ιού στον ανδρικό οργανισμό.

Σημ BS Την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί στο Long Island στη Νέα Υόρκη άρχισαν να θεραπεύουν ασθενείς με Covid-19 με οιστρογόνα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και την επόμενη εβδομάδα, οι γιατροί στο Λος Άντζελες θα αρχίσουν να θεραπεύουν τους άνδρες ασθενείς με μια άλλη ορμόνη που βρίσκεται κυρίως στις γυναίκες, προγεστερόνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί δυνητικά να αποτρέψει επιβλαβείς υπερδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος

Από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, το ποσοστό θνητότητας ανάμεσα σε στα δύο φύλα είχε μεγάλη διαφορά. Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι πάνω από το 70% των θανάτων στη χώρα τους αφορούσε άνδρες.

Στην Κίνα, το Κέντρο για τις Λοιμώξεις και την Πρόληψη ανακοίνωσε ότι το ποσοστό θνητότητας για τους άνδρες ήταν 65% μεγαλύτερο στον ανδρικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times, η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο «Stony Brook» στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης θα ερευνήσει τα οιστρογόνα που βοηθούν να αναπτύσσεται και να ρυθμίζεται το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα με τη συμμετοχή 110 εθελοντών, ασθενών που επισκέφθηκαν τα επείγοντα με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πυρετός και αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας δρ Σάρον Νάχμαν ανέφερε ότι την αρχική ιδέα για την κλινική δοκιμή την είχε ένας ελληνικής καταγωγής συνάδελφός της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stony Brook, ο καθηγητής χειρουργικής Αντώνης Γάσπαρης.

Στο μεταξύ, σε μία εβδομάδα, ερευνητές στο Λος Άντζελες θα αρχίσουν τις δοκιμές σε άρρενες εθελοντές μιας άλλης γυναικείας ορμόνης, της προγεστερόνης.

Η ορμόνη αυτή έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και εμποδίζει την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε εξωτερικούς παθογόνους οργανισμούς.

Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, όπου οι γιατροί θα δώσουν μια σεξουαλική ορμόνη σε άνδρες που είναι άρρωστοι με το Covid-19.

«Υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του αριθμού των ανδρών και των γυναικών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι άνδρες σαφώς χειροτερεύουν», επισημαίνει η καθηγήτρια Σάρα Γκαντεχάρι, πνευμονολόγος και γιατρός σε ΜΕΘ στο Ιατρικό Κέντρο «Cedars-Sinai», στους New York Times.

«Υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του αριθμού ανδρών και γυναικών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι άνδρες σαφώς χειροτερεύουν  », δήλωσε η Δρ Sara Ghandehari, πνευμονολόγος και γιατρός στην εντατική θεραπεία στο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες,  κύριος ερευνητής για τη μελέτη προγεστερόνης.  Η ίδια δήλωσε ότι, το 75% των ασθενών στις ΜΕΘ που διασωληνώνονται είναι άνδρες.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα τόνισε ότι θα συμμετέχουν περίπου 40 ασθενείς του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.

Η διεύθυνση και των νοσοκομείων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υποστήριξε ότι όλοι οι άνδρες που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές, θα ενημερωθούν για πιθανές παρενέργειες όπως εξάψεις και ευαισθησία στο στήθος.

Η Sabra Klein, επιστήμονας που μελετά τις διαφορές φύλου σε ιογενείς λοιμώξεις, δήλωσε, Το οιστρογόνο έχει ανοσοδιαμορφωτικές ιδιότητες. Θα μπορούσε να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η έρευνα έδειξε ότι τα οιστρογόνα μπορεί να έχουν επίδραση σε μια πρωτεΐνη γνωστή ως ένζυμο μετατροπής αγγειοτενσίνης 2 (ACE2). Ο κορονωϊός χρησιμοποιεί υποδοχείς ACE2 στις επιφάνειες των κυττάρων ως οδό εισόδου και το ACE2 ρυθμίζεται διαφορετικά στους άνδρες και τις γυναίκες, δήλωσε η Kathryn Sandberg, διευθύντρια του Κέντρου για τη Μελέτη των Φύλων τις Διαφορές στην Υγεία, τη Γήρανση και την Ασθένεια στο Πανεπιστήμιο του Georgetown. Σε μελέτες με αρουραίους, η Δρ Sandberg και οι συνάδελφοί της έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα μπορούν να μειώσουν την έκφραση πρωτεΐνης ACE2 στα νεφρά τους, οπότε είναι πιθανό η ορμόνη να μειώσει την έκφραση ACE2 και στους άνδρες,

Γυναικομαστία να διακόψουν τη χρήση των φαρμάκων πριν το χειρουργείο

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα