Αρχική » Για Καλύτερη πλάτη – Mείζον στρογγυλός μυς!

Για Καλύτερη πλάτη – Mείζον στρογγυλός μυς!

by admin

O μείζων στρογγυλός μυς βρίσκεται πάνω από το άνω τμήμα των πλευρικών, ακριβώς κάτω από τους βραχίονες. Στη δεξιά πλευρά της εικόνας, φαίνεται ο μείζων στρογγυλός μυς χωρίς τους γύρω μυς.

back-0

Η αδυναμία στον μείζονα στρογγυλό μυ μπορεί να ευνοήσει τα προβλήματα στον ώμο!

Στην αριστερή πλευρά, παρουσιάζονται και οι άλλοι μυς. Ο πολύ μικρός μυς ακριβώς πάνω από τον μείζονα στρογγυλό μυ είναι ο ελάσσων στρογγυλός μυς. Ο μείζων στρογγυλός μυς καθορίζει το πλάτος της άνω πλάτης. Πρωτογνώρισα τον μείζονα στρογγυλό μυ σε μασάζ πονεμένου ώμου. Συνειδητοποίησα ότι ο μείζων στρογγυλός μυς μου είχε ερεθιστεί και καθώς ο ερεθισμός υποχωρούσε, ο πόνος στον ώμο εξαλειφόταν.

Η αδυναμία στον μείζονα στρογγυλό μυ μπορεί να ευνοήσει τα προβλήματα στον ώμο. Για να προσδιορίσετε τον δικό σας μείζονα στρογγυλό μυ, βάλτε κάποιον να σας κοιτάει στην πλάτη ενώ εκτελείτε άσκηση μπροστινών πλευρικών. Βάλτε τον να παρατηρήσει τους χαμηλούς  πλευρικούς και σταδιακά να περάσει προς τα πάνω. Αν στο επάνω τμήμα υπάρχει μία τρύπα ακριβώς κάτω από τους βραχίονες, σημαίνει ότι ο μείζων στρογγυλός μυς σας δεν είναι αρκετά μεγάλος. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο εκτελώντας την πόζα κοιλιακών και μηρών, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι σας. Αν υπάρχει τρύπα ακριβώς κάτω από τα χέρια σας, ο μείζων στρογγυλός μυς σας είναι αδύναμος.  Ο καλός μείζων στρογγυλός μυς θα ενσωματωθεί με τους πλευρικούς και οι μυς της πλάτης Θα διαπλατυνθούν καθώς θα πλησιάζουν τα χέρια σας. Οι αδύναμοι μείζονες στρογγυλοί μυς είναι πολύ συχνό πρόβλημα στο bodybuilding, το οποίο όμως μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.[quote]Υπάρχουν λόγοι για την αδυναμία άσκησης του μείζονα στρογγυλού μυός. Ο ένας είναι ότι οι πλευρικοί και η μακριά κεφαλή των τρικεφάλων εκτελούν καθήκοντα παρόμοια με αυτά του μείζονα στρογγυλού μυός. [/quote]

Επιστρατεύοντας τον μείζονα στρογγυλό μυ.

Αν ο μείζον στρογγυλός μυς σας είναι αδύναμος, ο λόγος είναι απλούστατος: Δεν τον γυμνάζετε αρκετά όταν κάνετε ασκήσεις πλάτης. Στο bodybuilding, σπάνια βλέπουμε κάποιον να γυμνάζει αυτήν την περιοχή. Συνεπώς, οι περιοχές στήριξης που δεν έχουν γυμναστεί εντελώς δεν μπορούν να συγχρονιστούν με την ανάπτυξη των μυών. Τα αδύναμα σημεία εξασθενούν όλο και περισσότερο. Υπάρχουν λόγοι για την αδυναμία άσκησης του μείζονα στρογγυλού μυός. Ο ένας είναι ότι οι πλευρικοί και η μακριά κεφαλή των τρικεφάλων εκτελούν καθήκοντα παρόμοια με αυτά του μείζονα στρογγυλού μυός. Καθώς είναι πιο ισχυροί, υπερισχύουν του αδύναμου μείζονα στρογγυλού μυός, ο οποίος παραμένει χωρίς ανάπτυξη. Οι περισσότεροι από  μας πρέπει να βελτιώσουν ακριβώς αυτήν την περιοχή. Όχι μόνο θα αναπτυχθεί ο μείζον στρογγυλός μυς, αλλά θα μπορέσουμε να σηκώσουμε μεγαλύτερα βάρη σε όλες τις ασκήσεις πλάτης, αποκτώντας περισσότερο όγκο. προκειμένου να αναγκάσουμε τους μυς του μείζονα στρογγυλού να ασκηθούν πλήρως κατά τη διάρκεια της άσκησης πλάτης, πρέπει να τους μάθουμε να συνηθίζουν στη σκληρή συστολή. Αυτό σημαίνει ότι τους απομονώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ο σκοπός είναι η ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος.

Άσκηση μείζονα στρογγυλού μυός.

Η ανακάλυψη μίας άσκησης απομόνωσης είναι εύκολη υπόθεση στα λόγια, όχι όμως και στην πρακτική, αφού ο πλευρικός και ο μείζον στρογγυλός μυς μοιράζονται σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες. Κοιτάξτε και πάλι την εικόνα και παρατηρήστε πώς συνδέονται οι δύο μυς στο ίδιο σημείο των βραχιόνων. Η μόνη λειτουργική διαφορά μεταξύ του μείζονος στρογγυλού μυός  και του πλατύ μυός είναι ότι ο μείζον στρογγυλός μυς εκτελεί  εσωτερική περιστροφή των Βραχιόνων. Για να  εξασκήσετε αυτήν την κίνηση εσωτερική περιστροφής, ξαπλώνετε στο pulley. Κρατώντας το καλώδιο και το αντιβράχιο σε γωνία 90 μοιρών στο άνω τμήμα του βραχίονα, φέρνετε τη λαβή προς τον κάτω πλευρικό. Ο αγκώνας θα πρέπει να είναι όσο πιο μακριά χρειάζεται, ώστε το χέρι να μην  εμποδίζεται από τον κορμό σας.
Μην υπερβάλλετε στη θέση τεντώματος.

sab

Το εύρος  της κίνησης για την άσκηση θα πρέπει να είναι περίπου 25 εκατοστά, ώστε να βάλετε τη μέγιστη ένταση στον μείζονα στρογγυλό μυ κι όχι στον υποπλάτιο μυ. Ο σκοπός της άσκησης δεν είναι να χρησιμοποιήσετε μεγάλο βάρος, ούτε να προκαλέσετε άμεση υπερτροφία  στον μείζονα στρογγυλό μυ. Απλά, να του μάθετε να συμμετέχει πιο εύκολα. Χρησιμοποιείστε ελαφρά βάρη για  πολλές επαναλήψεις (20 με 30). Εκτελέστε την άσκηση όσο πιο  συχνά μπορείτε για να επιταχύνετε τη διαδικασία μάθησης . Καθώς η άσκηση είναι εξαιρετική για την προθέρμανση των ώμων, μπορείτε να κάνετε μερικά σετ κάθε φορά που  προπονείτε το επάνω μέρος του σώματος σας.
Θα ανακαλύψετε ότι, σιγά σιγά, θα αναγνωρίζετε τον μείζονα στρογγυλό μυ και θα τον αισθάνεστε περισσότερο στις ασκήσεις πλάτης. Η διαδικασία μάθησης, μπορεί να χρειαστεί μήνες, αλλά μόλις  ολοκληρωθεί, θα  παρατηρήσετε την εξέλιξη του μείζονα στρογγυλού μυός, την καλύτερη ανάπτυξη και ενδυνάμωση της πλάτης .

δείτε επίσης

Πως θα γίνω Mυϊκός Νταβατζής;
ntavas-726x400

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα