Αρχική » Για 300 εκατομμύρια τζίρο κοντράρονται τα γυμναστήρια!

Για 300 εκατομμύρια τζίρο κοντράρονται τα γυμναστήρια!

by admin

Περίπου 1.800 επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης λειτουργούν στην Ελλάδα με τον ετήσιο τζίρο να αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ, μιλά  o Δώρος Κλεοβούλου, Γ.Γ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.


Με προσφορές, επιπλέον παροχές και διαφημιστικές καμπάνιες, οι μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων, μετά το τέλος του καλοκαιριού,  προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Περίπου 1.800 επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης, λειτουργούν συνολικά σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων. Σε αυτές, δεν συμπεριλαμβάνονται σχολές πολεμικών τεχνών και αθλητικοί σύλλογοι. Παράλληλα ο ετήσιος οικονομικός κύκλος εργασιών της αγοράς των γυμναστηρίων, υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι Έλληνες πάντως φαίνεται ότι στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τη σωματική δραστηριότητα κυρίως την άνοιξη, έχοντας στο μυαλό τους το καλοκαίρι που πρόκειται να ακολουθήσει.

Όπως λέει στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, παλαιότερα, τα μέλη των γυμναστηρίων που έκαναν ετήσιες συνδρομές και γυμνάζονταν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου ήταν λίγα, ενώ την περίοδο από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο σημειωνόταν ραγδαία αύξηση στις εγγραφές κατά 60%. «Την τελευταία εικοσαετία η δωδεκάμηνη παρουσία του κοινού στα γυμναστήρια έχει αυξηθεί σημαντικά, περίπου κατά 40-50%, αλλά και πάλι την εαρινή περίοδο καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 25-30%» τονίζει ο κ. Κλεοβούλου.

Το φθινόπωρο ωστόσο είναι μια περίοδος στην οποία τα τελευταία κυρίως χρόνια τα γυμναστήρια «ποντάρουν», υπολογίζοντας πιθανότατα στο γεγονός ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αμέσως μετά τις διακοπές τους, οργανώνουν εκ νέου το πρόγραμμα τους. Έτσι μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ετήσιες συνδρομές σε προνομιακές τιμές, παρέχουν δωρεάν την εγγραφή και άλλες υπηρεσίες ή κληρώνουν δώρα για τα νέα μέλη τους.

περισσότερα  insider.gr

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα