Αρχική » Γιώργος Τουλιάτος μήνυμα και απολογισμός για το 2019

Γιώργος Τουλιάτος μήνυμα και απολογισμός για το 2019

by admin

Ο Γιατρός – bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος κάνει απολογισμό για το 2019 ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα του



Ζούμε σε μια κοινωνία με υψηλές απαιτήσεις,όπου η χημική υποστήριξη σε καθημερινή βάση είναι γεγονός. Χρήση διεγερτικών ΚΝΣ για καλύτερη συγκέντρωση στην οδήγηση,στην εργασία και καλύτερη απόδοση στο γυμναστήριο. Χρήση βαρβιτουρικών για ανακούφιση του άγχους και ευκολότερο ύπνο. Και οι δύο κατηγορίες φαρμάκων, είναι ιδιαίτερα εθιστικές και δυνητικά επικίνδυνες.
Από τη μία τα διεγερτικά του ΚΝΣ (όπως κλενβουτερόλη,εφεδρίνη,αμφεταμίνες,θυροξίνη, καφείνη,κοκαίνη), προκαλούν καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό (μέσω αγγειόσπασμου,αύξησης αρτηρτιακής πιέσεως, ισχαιμίας και ταχυκαρδίας). Από την άλλη τα βαρβιτουρικά οδηγούν σε καταστολή του αναπνευστικού κέντρου στον προμήκη μυελό και υπνική άπνοια. Χρήση διεγερτικών ΚΝΣ από οδηγούς της F1, Moto GP, πιλότοι μαχητικών, φοιτητές και αστυνομικούς προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Μέχρι και χρήση ναρκωτικών διεγερτικών από καλλιτέχνες για καλύτερη απόδοση στη σκηνή. Απεναντίας στη σκοποβολή και τοξοβολία γίνεται χρήση β2 αναστολέων για καταστολή του καρδιακού ρυθμού και πιο σταθερό χέρι. Παρομοίως ένας βαριά εργαζόμενος που καπνίζει χασίσι ώστε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Τέλος όσοι κάνουν χρήση αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων για αντιμετώπιση στυτικών θεμάτων. Λαμβάνοντας υπόψιν επομένως όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα,για ποιο λόγο να θεωρείται ως ”κλέψιμο” η χρήση ΑΑΣ σε άτομα εκτός πρωταθλητισμού,για καλλοπιστικούς σκοπούς;

Είναι καιρός πλέον να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα χωρίς προκαταλήψεις.

[quote]Ως γιατρός που ακολουθώ την ορμονική αποκατάσταση την τελευταία πενταετία,έχω να πω πως η τεστοστερόνη είναι ένα φάρμακο με πολλαπλές εφαρμογές στην ιατρική,και γι αυτό το λόγο προκαλεί ζημιά στις πωλήσεις των φαρμακευτικών πολυεθνικών εταιριών[/quote]

Ως γιατρός που ακολουθώ την ορμονική αποκατάσταση την τελευταία πενταετία,έχω να πω πως η τεστοστερόνη είναι ένα φάρμακο με πολλαπλές εφαρμογές στην ιατρική,και γι αυτό το λόγο προκαλεί ζημιά στις πωλήσεις των φαρμακευτικών πολυεθνικών εταιριών. Βλέπετε,το μείζον ανδρογόνο είναι ένα φθηνό και προσβάσιμο φάρμακο,που έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει επικουρικά σε μια πληθώρα νοσημάτων όπως: -αντίσταση στην ινσουλίνη -μεταβολικό σύνδρομο -Σακχαρώδης Διαβήτης ΙΙ -δυσλιπιδαμία -παχυσαρκία -κατάθλιψη -μυική αδυναμία -σαρκοπενία -οστεοπενία -στυτική δυσλειτουργία -αναιμία -και φυσικά υπογοναδισμό Προφανώς και κάθε θεραπεία ελοχεύει δυνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες,αλλά σε κάθε θεραπευτική αγωγή θα πρέπει να ζυγίζουμε τα θετικά με τα αρνητικά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά ένας άντρας με υπογοναδισμό,χωρίς την τεστοστερόνη και η έλλειψη της θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα,από τη χρήση της Δυστυχώς η τεστοστερόνη έλαβε μια κακή φήμη από την άσκοπη κατάχρηση της στον αθλητισμό. ‘Ομως η ορμονοβοφία που περιβάλλει τη χρήση της,έχει βάσεις και στην άγνοια,ημιμάθεια και παραπληροφόρηση.
Σε αντίθεση με τα συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης ΑΑΣ,η τεστοστερόνη είναι μια ενδογενή φυσική ορμόνη που όταν χορηγείται υπό σωστή δοσολογία,δεν έχει τις παρενέργειες των ΑΑΣ σε ήπαρ και αθηρωματικό προφίλ. Είναι γεγονός πια πως τα τρία πλέον συνταγογραφούμενα φαρμακα παγκοσμίως,αποτελούν οι στατίνες,οι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης και οι αναστολείς φωσφοδιεστεράσης.

Η ανδρόπαυση σαφώς και οδηγεί σε κατάθλιψη, για τρεις λόγους:
Πρώτον ελαττώνεται η συγκέντρωση διυδροξυτεστοστερόνης,ενός ανδρογόνου που έχει αντικαταθλιπτική δράση στη μέση ηλικία Δεύτερον υφίσταται διατάραξη των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνης (ορμόνη ευτυχίας) και ντοπαμίνης (αίσθημα ανταπόδοσης). Τρίτον προκαλείται στυτική δυσλειτουργία και έλλειψη γεννετήσιας ορμής,κάτι που άμεσα θίγει τον ανδρισμό και την αυτοπεποίθηση.

Οι ψυχίατροι συνταγογραφόντας SSRIs,βελτιώνουν μεν τη νευροχημεία εγκεφάλου,όμως αυτό δεν θεραπεύει το αίσθημα της libido που αποτελεί βασικό παράγων κατάθλιψης. Απεναντίας προκαλούν προλακτιναιμία,κάτι που οδηγεί σε ανοργασμία και η υψηλή προλακτίνη ανταγωνίζεται την τεστοστερόνη. Aναλόγως, ένας άνδρας με στυτική δυσλειτουργία θα καταφύγει σε χρήση PEDi από ανδρολόγο, που όμως πέρα από έναν πλασματικό πριαπισμό, δε θα του αυξήσουν την ερωτική επιθυμία. Διαπιστώνουμε επομένως ότι και στις δύο περιπτώσεις,το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται από όπου ξεκινά, δηλαδή τον υπογοναδισμό και τη χαμηλή τεστοστερόνη ορού.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα