Αρχική » Δεν θα τρώνε Σκύλους και Γάτες λόγω κορωνοϊού

Δεν θα τρώνε Σκύλους και Γάτες λόγω κορωνοϊού

by admin

Η κινεζική πόλη Σενζέν (Shenzhen) έχει απαγορεύσει την κατανάλωση σκύλων και γάτων ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για το εμπόριο άγριων ζώων από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι ο κορωναϊός μεταφέρεται στους ανθρώπους από τα ζώα. Ορισμένες από τις πρώτες λοιμώξεις βρέθηκαν σε ανθρώπους που είχαν εκτεθεί σε μια αγορά άγριας πανίδας στην κεντρική πόλη  Ουχάν (Wuhan), όπου πωλούνταν νυχτερίδες, φίδια, μοσχογαλείς και άλλα ζώα.

Οι επαρχιακές και τοπικές κυβερνήσεις σε όλη τη χώρα έχουν κινηθεί για να επιβάλουν την απόφαση, αλλά στην Σενζέν  είναι το πιο σαφές για την επέκταση αυτής της απαγόρευσης για τους σκύλους και τις γάτες.
Οι σκύλοι και οι γάτες ως κατοικίδια έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο στενή σχέση με τους ανθρώπους συγκριτικά με τα υπόλοιπα ζώα η απαγόρευση της  κατανάλωσής τους είναι μια κοινή πρακτική των αναπτυγμένων χωρών, αλλά εφαρμόζεται και σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν, ανεφέρε  ο δήμαρχος της πόλης. “Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται επίσης στη ζήτηση και το πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού.”[quote]Κλέβουν τους σκύλους και τις γάτες για φαγητό..τα θεωρούν λιχουδιά! [/quote]

Τα σκυλιά, ειδικότερα, τρώγονται σε πολλά μέρη της Ασίας

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων επαίνεσαν τις αρχές της πόλης Σενζέν  για την έκδοση της απαγόρευσης.

Ο Δρ Peter Li, ειδικός της πολιτικής για την προστασία των ζώων της Humane Society International, δήλωσε: Η  Σενζέν, έλαβε την ιστορική απόφαση να γίνει η πρώτη πόλη της Κίνας που απαγόρευσε την κατανάλωση κρέατος από σκύλους και γάτες, ώστε να τερματίσει αυτό το βάρβαρο εμπόριο που σκοτώνει περίπου 10 εκατομμύρια σκύλους και 4 εκατομμύρια γάτες στην Κίνα κάθε χρόνο.

Η πλειοψηφία αυτών των ζώων συντροφιάς κλέβονται από τις πίσω αυλές των ανθρώπων ή κλέβονται από τους δρόμους και στοιβάζονται σε φορτηγά για να θανατωθούν σε σφαγεία και εστιατόρια στην Κίνα. The majority of these companion animals are stolen from people’s back yards or snatched from the streets, and are spirited away on the backs of trucks to be beaten to death in slaughterhouses and restaurants across China.

«Η πόλη Σενζέν είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, όπου και το εμπόριο κρέατος σκυλιών είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με την υπόλοιπη επαρχία

Ο Liu Jianping, υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων του Shenzhen, δήλωσε ότι τα πουλερικά, τα ζώα και τα θαλασσινά που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές είναι σε επάρκεια σε μια προσπαθεια οι άνθρωποι να προτιμούν το συγκεκριμένο τύπο κρέατος. “Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η άγρια ​​φύση είναι πιο θρεπτική από τα πουλερικά και τα ζώα”, δήλωσε ο Liu, σύμφωνα με το κρατικό δελτίο Shenzhen Daily.

Chinese city BANS the eating of dogs and cats with ‘historic’ new law in the wake of coronavirus pandemic

REUTERS Οι άνθρωποι τρώνε κρέας σκύλου έξω από νηπιαγωγείο κατά τη διάρκεια του τοπικού φεστιβάλ κρέατος σκυλιών,
στο Yulin, Guangxi Zhuang Αυτόνομη Περιφέρεια της Κίνας στις 21 Ιουνίου 2018.

Οι αρχικοί κανόνες του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, που προτάθηκαν αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου, φάνηκε να απαγορεύουν την κατανάλωση χελωνών και βατράχων – και των δύο κοινών πιάτων στο νότο της Κίνας. Αλλά η κυβέρνηση της πόλης αναγνώρισε αυτή την εβδομάδα! ότι αυτό ήταν ένα “καυτό σημείο διαμάχης” και διευκρίνισε ότι και οι δύο θα μπορούσαν να καταναλωθούν. “Η  Σενζέν είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα διδάγματα από αυτή την πανδημία και κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να αποφευχθεί μια άλλη πανδημία”, δήλωσε η Teresa M. Telecky, αντιπρόεδρος του τμήματος άγριων ζώων της Humane Society International.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα