Αρχική » Δεν μπορούν να το “Χωνέψουν” οι Ρώσοι ….χτυπούν Αναβολικά ως τα αυτιά; Αυτό τους είπαν

Δεν μπορούν να το “Χωνέψουν” οι Ρώσοι ….χτυπούν Αναβολικά ως τα αυτιά; Αυτό τους είπαν

by admin

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στους χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ.


Ο επικεφαλής της Ρωσικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ Γιούρι Γκανούς μετά και την επίσημη ανακοίνωση της WADA έκανε λόγο για τραγωδία. To ίδιο και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ που χαρακτήρισε  την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Wada να επιβάλει στη Ρωσία τετραετή αποκλεισμό ως μια αντι-ρωσική υστερία! (στο 0:16)

Russian PM labels doping ban ‘anti-Russian hysteria’

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”oiISzfFk5wA”]


Εδώ να σημειωθεί πως η Ρωσία στο παρελθόν προχώρησε σε χιλιάδες αλλαγές αποτελεσμάτων ελέγχων για χρήση αναβολικών ουσιών σε απροσδιόριστο αριθμό αθλητών παραδέχτηκε ο ίδιος ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντί – ντόπινγκ της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε τις υποψίες αξιωματούχων σε όλο τον κόσμο που πλέον σκέφτονται την επιβολή αυστηρών ποινών κατά της Ρωσίας. Ο Γιούρι Γκάνους παραδέχτηκε ότι πολλά από τα στοιχεία είτε είχαν αποκρυφτεί είτε είχαν αλλαχτεί προκειμένου να προστατευθεί η φήμη διάσημων πρώην αθλητών, που πλέον έχουν κυβερνητικές θέσεις.


δείτε εδώ H Ρωσία: κατηγορεί τον Ροντσενκόφ για τα αναβολικά


Σύμφωνα με το euronews o πρόεδρος της WADA Κρεγκ Ρίντι δήλωσε: Η σύσταση η οποία προέκυψε από τις εκθέσεις των ερευνών της WADA, καθώς και από εξωτερικούς ιατροδικαστές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα της Μόσχας τροποποιήθηκαν σκόπιμα πριν και κατά την έρευνα της Wada τον Ιανουάριο του 2018″. Αιτία της βαριάς τιμωρίας είναι το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας, το οποίο σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ είχε προχωρήσει στην παραποίηση ή διαγραφή στοιχείων για δείγματα Ρώσων αθλητών από ελέγχους ντόπινγκ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η WADA είχε ξεκινήσει επίσημη έρευνα, δίνοντας διορία τριών εβδομάδων στη Ρωσία, προκειμένου να αντικρούσει εμπεριστατωμένα τις κατηγορίες.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Πάβελ Κολομπκόφ: ‘‘ Σε όλα τα ερωτήματα και παρατηρήσεις, οι ειδικοί μας έδωσαν αρκετά ικανοποιητικές εξηγήσεις. Δυστυχώς, δεν ακούστηκαν (από την WADA). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η RUSADA έχει μια πολύ ισχυρή υπόθεση για να αντιμετωπίσει είτε ολόκληρη την ετυμηγορία είτε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις κυρώσεις.

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”sd5C9ASYJp4″]

Μετά την απόφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους Χειμερινούς του Πεκίνου το 2022 δε θα υπάρχει ρωσική σημαία, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες οι πληροφορίες, οι Ρώσοι αθλητές φαίνεται ότι θα μπορέσουν να αγωνιστούν, αλλά χωρίς τα ρωσικά χρώματα. Η Ρωσία αποκλείεται και από το το Μουντιάλ του Κατάρ του 2022.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα