Αρχική » Δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα οι θάνατοι αυξάνονται στη Νέα Υόρκη!

Δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα οι θάνατοι αυξάνονται στη Νέα Υόρκη!

by admin

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα  (ελληνική εφημερίδα της Αμερικής, στην Νέα Υόρκη)  η μεγαλύτερη πόλη του Έθνους είναι αυτή που χτυπιέται περισσότερο, με τα πτώματα να γεμίζουν ψυγεία φορτηγά που χρησιμοποιούνται ως νεκροτομεία, σε φανερή θέα!

Στο άρθρο με τίτλο  Ο πόλεμος στην αυλή μας: Οι θάνατοι αυξάνονται στη Νέα Υόρκη, αναφέρονται τα εξής :

Η Νέα Υόρκη έσπευσε να φέρει έναν στρατό από ιατρικούς εθελοντές την Τετάρτη, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό διπλασιάστηκε σε 72 ώρες, ξεπερνώντας τους 1.900, και ο θρήνος των ασθενοφόρων στα κάποτε ήσυχα δρομάκια της πόλης έγινε η σπαρακτική μουσική της κρίσης.

Καθώς ο ιός χτυπούσε με μανία κι άλλες περιοχές των ΗΠΑ, όπως Νέα Ορλεάνη και Νότια Καλιφόρνια, η μεγαλύτερη πόλη του Εθνους είναι αυτή που χτυπιέται περισσότερο, με τα πτώματα να γεμίζουν ψυγεία φορτηγά που χρησιμοποιούνται ως νεκροτομεία, σε φανερή θέα.

«Είναι σαν ένα πεδίο μάχης πίσω από το σπίτι μας», δήλωσε η 33χρονη Εμα Σόρζα (Emma Sorza), η οποία μπορούσε να ακούσει τις σειρήνες από το σοβαρά κατακλυσμένο από ασθενείς νοσοκομείο «Elmhurst» στο Κουίνς.

Και το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα.

«Πώς τελειώνει; Και οι άνθρωποι θέλουν απαντήσεις», ανέφερε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο. «Εγώ θέλω απαντήσεις. Η απάντηση είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα» είπε.

Οι επιστήμονες προσκόμισαν περισσότερες αποδείξεις την Τετάρτη ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί από φαινομενικά υγιείς ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν σαφή συμπτώματα, οδηγώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εκδώσει νέα οδηγία προειδοποιώντας ότι ο καθένας που εκτίθεται στην ασθένεια μπορεί να θεωρηθεί πιθανός φορέας.

Μια νέα έκθεση την Τετάρτη από τα Ηνωμένα Εθνη ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά σχεδόν 1% φέτος, αντί να αυξηθεί κατά 2,5%.

Υπάλληλος γραφείου κηδειών και ένας εργαζόμενος στο Ιατρικό Κέντρο Wycoff Heights,
μεταφέρουν έναν νεκρό, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, στη Νέα Υόρκη.(AP Photo/Mary Altaffer)

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συμφώνησε να στείλει 1.000 αναπνευστήρες ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων του Covid-19. Και είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει κρατήσει απόθεμα περίπου 10.000 αναπνευστήρων, ώστε να μπορούν να αποσταλούν γρήγορα σε πολιτείες που έχουν ανάγκη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πάνω από 45.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αν και οι πραγματικές τιμές πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερες εξαιτίας ελλείψεων στους ελέγχους, διαφορές στην καταμέτρηση των νεκρών και μεγάλου αριθμού ήπιων περιπτώσεων που δεν έχουν αναφερθεί.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περίπου 210.000 μολύνσεις και περίπου 4.800 θανάτους, με τη Νέα Υόρκη να αντιπροσωπεύει περίπου 1 στους 4 νεκρούς.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι της Υγείας έχουν προσφερθεί εθελοντικά να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων συνταξιούχων, επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης που παίρνουν άδεια από την κανονική τους δουλειά και άλλων εθελοντών.

Οι λίγοι που πρόλαβαν να φθάσουν στα σημεία δουλειάς βρήκαν ήδη ένα νοσοκομειακό σύστημα στα πρόθυρα κατάρρευσης.

«Είναι δύσκολο όταν χάνεις τους ασθενείς. Είναι δύσκολο όταν πρέπει να πείτε στα μέλη της οικογένειας: ‘Λυπάμαι, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε’», δήλωσε η νοσηλεύτρια Κάθριν Ράμος (Katherine Ramos) από το Cape Coral της Φλόριδας που εργάζεται στο Νοσοκομείο «Presbyterian» της Νέας Υόρκης. «Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν πραγματικά δεν έχουμε το χρόνο να θρηνήσουμε, το χρόνο να μιλήσουμε γι’ αυτό».

Για να διευκολυνθεί το σύστημα, οι διασώστες της πόλης έχουν πει ότι δεν θα πρέπει να μεταφέρουν θύματα θανάτου από καρδιακή προσβολή στα νοσοκομεία για να τα χαρακτηρίσουν νεκρά, ενώ ασθενείς μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Αλμπανι.[quote]Μετά την 9/11, θυμάμαι ότι θέλαμε πραγματικά να ακούμε τον ήχο των ασθενοφόρων στα ήσυχα δρομάκια μας, επειδή αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν επιζώντες… Σήμερα, ακούω ένα ασθενοφόρο στο παράξενα ήσυχο δρόμο μου και η καρδιά μου πάει να σπάσει», δήλωσε η 61χρονη Μεγκ Γκίφορντ [/quote]

Οι δρόμοι στην πόλη των 8,6 εκατομμυρίων είναι άδειοι και οι σειρήνες δεν αγνοούνται πλέον εύκολα μέσα στο θόρυβο αστικού περιβάλλοντος.

Περίπου 6.200 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ή το ένα έκτο του τμήματος, παρέμειναν άρρωστοι την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4.800 που ανέφεραν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αν και δεν ήταν σαφές πόσοι είχαν τον ιό.

«Μετά την 9/11, θυμάμαι ότι θέλαμε πραγματικά να ακούμε τον ήχο των ασθενοφόρων στα ήσυχα δρομάκια μας, επειδή αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν επιζώντες… Σήμερα, ακούω ένα ασθενοφόρο στο παράξενα ήσυχο δρόμο μου και η καρδιά μου πάει να σπάσει», δήλωσε η 61χρονη Μεγκ Γκίφορντ (Meg Gifford), πρώην στέλεχος της Wall Street που ζει στο Upper East Side του Μανχάταν.

[quote]Είναι πόλεμος, είναι κάτι το απίστευτο. Δεν έχω δει αρρώστια τέτοια στη ζωή μου. Ασθενείς έρχονται, χειροτερεύουν και πεθαίνουν. Είναι κάτι από την τηλεόραση και από το θέατρο. Φορτηγά έρχονται και παίρνουν τους νεκρούς[/quote]

Επίσης ο ιατρός  πνευμονολόγος Σωτήρης Κασσαπίδης από την Αστόρια, μιλώντας στο Mega, είπε

«Οι ασθενείς εδώ είναι σαν να κοιτάζεις όλο το κράτος. Νέοι, γέροι, με προβλήματα και δίχως. Το μόνο που έχουμε δει είναι ότι οι μεγάλοι άντρες, πάνω από 50, και αυτοί που καπνίζουν και είναι μεγάλοι σε ηλικία και έχουν κιλά, είναι πιο εύκολο να πεθάνουν», εξήγησε ο κ. Κασσαπίδης. «Πεθαίνουν από πνεύμονες και από τα νεφρά. Οι πνεύμονες γεμίζουν με υγρό, τα νεφρά χειροτερεύουν σε τέσσερις ημέρες, και μετά τους βάζουμε για αιμοκάθαρση. Έχουμε και νεαρούς που είναι άρρωστοι», ανέφερε ο ίδιος και στην συνέχεια περιέγραψε το δράμα που ζουν στα νοσοκομεία, αλλά και οι συγγενείς των ασθενών.

«Το πρόβλημα που έχουμε είναι το εξής, όλοι οι ασθενείς που έρχονται εδώ πεθαίνουν μοναχοί τους. Δεν αφήνουμε την οικογένεια να έρθει να τους δει. Δεν υπάρχει κανείς να τους βαστήξει το χέρι. Δεν υπάρχει παπάς να έρθει να τους ευλογήσει. Είναι κόλαση. Τους βλέπεις από το γυαλί έξω και περιμένεις. Είναι να κλαις κάθε βράδυ. Είμαι γιατρός, αυτή είναι η ζωή μου. Αυτό το ρόλο παίζω. Έχω δει συναδέλφους να λυγίζουν. Κλάματα κάθε μέρα. Είναι τρέλα, είναι κάτι το απίστευτο. Εύχομαι η Ελλάδα να μην το ζήσει αυτό. Χειροτερεύει και χειροτερεύει».

«Ακόμη δεν έχουμε μπει σε δίλημμα για το ποιος θα ζήσει. Αλλά κοντεύουμε. Ακόμη έχουμε αρκετά μηχανήματα. Είμαστε 30-40 νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη. Όλα ασχολούνται με τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς. Είμαστε στον πόλεμο κάθε μέρα και χάνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα χάνουμε 5-10 ασθενείς στο νοσοκομείο το δικό μου»

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”jy3g67yPG6g”]

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα