Αρχική » Εί ! Άνεργε ξέχασε την φτώχεια πούλα συμπληρώματα και γίνε fitness

Εί ! Άνεργε ξέχασε την φτώχεια πούλα συμπληρώματα και γίνε fitness

by admin

Στο άρθρο μου θα κατανοήσεις, πως φτάσαμε στην πανέμορφη και ονειρική περίοδο του 2017 όπου όλοι,  ακόμη και η κυρία Kούλα, πουλά συμπληρώματα διατροφής! Θα σας δώσω ένα ρεαλιστικό report από τον όμορφο κόσμο των βιταμινών, έτσι για να έχετε μια άποψη.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιχειρηματική μόδα η ενασχόληση με την πώληση συμπληρωμάτων διατροφής. Πολλές φορές αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί, σε εποχές πριν 20 χρόνια, που για να πουλήσεις συμπληρώματα διατροφής το κράτος ζητούσε μια απίθανη γραφειοκρατική χαρτούρα.

Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο, όλοι πουλούν και δίνουν συμβουλές, μαζί τους και μια νέα ομάδα διψασμένων dealers, που έχει αναγάγει σε θεατρική τέχνη το “μπόλιασμα” συμπληρώματα διατροφής +αναβολικά στεροειδή, έτσι απλά και όμορφα για να τα παίρνουν καλά και ξεκούραστα, για να ζουν καλά, με ωραίους -ες συντρόφους , φινετσάτα αυτοκίνητα και ιδεατές διακοπές.

Νέοι άνδρες, όμορφες γυμνάστριες, μυϊκά ντούκια, fitness τύποι, ειδικοί –ανειδίκευτοι personal, αγωνιστικοί μυϊκοί αθλούμενοι, προτείνουν life style, εμπειρικά, και με άμεσο τρόπο επιθετικής πώλησης.

Το κάνω για το μεροκάματο λυπήσουμε!

Σίγουρα εδώ δεν είναι ταινία της δεκαετίας του 60’ με θέμα την φτωχογειτονιά, η υπαρκτή οικονομική κρίση οδηγεί και στα μονοπάτια των πωλήσεων, αρκεί όμως να μην γίνεται σε βάρος της υγείας των άλλων. Καλή η λεύκανση των δοντιών στον οδοντογιατρό, καλό το winstrol για τους κοιλιακούς ή η μοσχαρο-αλογίσια τρενβολόνη για το σώμα, αλλά γιατί οι νέοι ερασιτέχνες πωλητές που εφαρμόζουν αυτή την κρυφή τακτική δεν το εκφράζουν δημοσίως ; Tι τους ανακόπτει; η οικονομική κρίση που τους αναγκάζει να βγάλουν περισσότερα χρήματα εις βάρος των άλλων;

ΗΠΑ η μαμά των συμπληρωμάτων

Η βιομηχανία συμπληρωμάτων συνολικά γνώρισε εκρηκτική ανάπτυξη από το 1994, όταν το Κογκρέσο θέσπισε  το Dietary Supplement Health and Education Act. Επέτρεψε τότε  να πωληθούν συμπληρώματα στο κοινό χωρίς εκτεταμένες δοκιμές και την έγκριση του FDA που απαιτούνταν αντίστοιχα και  για τα φάρμακα. [quote]οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων διατροφής στις ΗΠΑ συνολικά εκτιμώνται στα 37 δις $ το χρόνο[/quote]
Εκείνη την εποχή, ο FDA είχε πατάξει  τις πωλήσεις μη εγκεκριμένων φαρμάκων, και είχε διεξάγει δημόσιες επιδρομές. Μεταξύ των στόχων: το Ίδρυμα   Life Extension Foundation η Fort Lauderdale στην Φλόριντα, η εταιρεία αντι-γήρανσης bankrolls και η human cryonics facility. Οι επιδρομές έγιναν η λυδία λίθος στη συζήτηση που οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για τα συμπληρώματα όπου και τονίστηκαν σε μια διαφήμιση, όπου χαρακτηριστικά ο ηθοποιός  Mel Gibson  προασπίζεται το δικαίωμα του να χρησιμοποίει βιταμίνες, η όλη διαφήμιση δημιουργεί μια  αμηχανία διότι παρουσιάζεται ως  θύμα της κυβέρνησης όταν οι στρατιώτες ψάχνουν  για να αδράξουν τις «βιταμίνες του».

Όταν την πέφτουν στον Mel Gibson και τις βιταμίνες του

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”IV2olDA0w8U”]

Η λύση που εκτόξευσε τις πωλήσεις

Με την υπογραφή του νομοσχεδίου σε νόμο, ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αποκάλεσε τη νομοθεσία μια «κοινή λογική» λύση για τη ρύθμιση των συμπληρωμάτων. Σήμερα, οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων διατροφής στις ΗΠΑ συνολικά εκτιμώνται στα 37 δις $ το χρόνο , και ο αριθμός των διαφορετικών συμπληρωμάτων στην αγορά έχει εκτοξευθεί από το 4000 σε περισσότερες από 55.000, σύμφωνα με τον FDA.
Χαρές και πανηγύρια! Δείτε για να μαθαίνετε νέοι μου dealers’ νέοι δρόμοι ανοίγονται για εσάς!

Πολλές εκατοντάδες συμπληρώματα υπόσχονται βελτίωση του εγκεφάλου και της μνήμης: Τα καταστήματα GNC, ο γιγαντιαίος λιανοπωλητής που ενισχύει  την υγεία και τη διατροφή, απαριθμεί 354 προϊόντα στην ιστοσελίδα του μόνο με τη λέξη “εγκέφαλος” και 130 με τη λέξη «μνήμη».

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η βιομηχανία έχει γίνει επίσης ένας  δωρεάν φορέας δαπανών για την  πολιτική εξουσία, οι δαπάνες 44.100.000 δολάρια στο λόμπι για την νομοθεσία και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Ένα επιπλέον  κονδύλι 24.500.000 $ πήγε σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους, επιτροπές κόμμα και έξω από τις ομάδες των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των 9.200.000 $ στον κύκλο του 2016 για εκλογές, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό Κέντρο της ομάδας  Responsive Politics. Μεταξύ των πρωταθλητών της βιομηχανίας: ο Γερουσιαστής Orrin Hatch,  R-Utah,, ένας  “πρωτότυπο χορηγός” του νομοσχεδίου για τα συμπληρώματα το 1994, ο οποίος (Orrin Hatch) έχει λάβει $ 413.237 σε συνεισφορές εκστρατείας από τη βιομηχανία δεδομένου ότι ο νόμος τέθηκε σε ισχύ. Με τέτοια επιρροή, η βιομηχανία είχε τον τρόπο του στο εσωτερικό του Beltway, να ματαιώνει τις περιοδικές προσκλήσεις για ρύθμιση ώστε να θέσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και τις παρενέργειες στις ετικέτες των συμπληρωμάτων. Στα δικαστήρια, η βιομηχανία έχει αναστείλει τις προσπάθειες από τις ρυθμιστικές αρχές που απαιτούν περισσότερες επιστημονικές αποδείξεις από τα συμπληρώματα που μπορούν να διατίθενται στο κοινό.

Όλα καλά λοιπόν..Α! και κάτι τελευταίο. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η οποία παρακολουθεί τη βιομηχανία για ψευδή διαφήμιση, έχει μόνο 20 ανθρώπους για παρακολούθηση όλων των συμπληρωμάτων διατροφής που πωλούνται στις ΗΠΑ

Σύντομα το νέο μου άρθρο κάνε και εσύ μια βιτρίνα με συμπληρώματα και από πίσω πούλα την μυϊκή ντόπα σου!

δείτε επίσης 

Νιώθω κούραση & η ειρωνεία είναι πως Γυμνάζομαι!

wonman-article-1-700x400

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα