Αρχική » Εγκεφαλικό: Όταν η πίεση στον Εγκέφαλο θρυμματίζει το Bodybuilding!

Εγκεφαλικό: Όταν η πίεση στον Εγκέφαλο θρυμματίζει το Bodybuilding!

by admin

Τι συμβαίνει όταν η πίεση σε όλα τα επίπεδα είναι αφόρητη, όταν η προπονητική επιδίωξη σε συνδυασμό με την φαρμακευτική ακολουθία μπορεί να γονατίσει ακόμη και έναν νέο άνδρα που συμμετέχει σε ένα πιεστικό αγώνα μυϊκής εξέλιξης;

Ο Εγκέφαλος δεν είναι άτρωτος. Προστατεύεται από ένα ισχυρό κρανίο ώστε να λειτουργήσει ικανοποιητικά. Το πρόβλημα είναι όταν η ζημιά γίνεται από μέσα.

Όταν ακούμε για εγκεφαλικό επεισόδιο σχηματίζουμε την εικόνα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που η κακή του υγεία  πρόδωσε και τον εγκέφαλο του. Δύσκολα αποδεχόμαστε ότι ένα υγιής άντρας, ένας BODYBUILDER μπορεί να είναι μια ακόμη περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκέφαλος

Ο Εγκέφαλος είναι ένα από τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, δεν είναι άτρωτος, κυρίως εάν τον ωθούμε σε ένα καθεστώς πίεσης που του επιβάλει την προοπτική για ένα μελλοντικό ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο.
Οι αποφασισμένοι Bodybuilders συχνά απορρίπτουν την σκέψη ότι τα όργανα του σώματος τους δεν διαφέρουν. Πιστεύουν ότι όλοι ανταποκρίνονται στην προπονητική και χημική πίεση που διοχετεύεται μέσα στο σώμα με τον ίδιο ιδανικό τρόπο αντίδρασης.
Φορτία, ένταση στην προπόνηση και δυστυχώς χρήση στεροειδών αναβολικών ουσιών, διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που όταν σκάσει κατά περίπτωση χτυπά και τον εγκέφαλο.

tumblr_momvpbMSlx1rs4ej4o1_500

Η λειτουργία των εγκεφαλικών μας κυττάρων απαιτεί συνεχή παροχή οξυγόνου και γλυκόζης, μέσω της κυκλοφορία του αίματος, όταν η παροχή του αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου μας διακόπτεται, τότε τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν.
Δυο είναι οι μηχανισμοί που προκαλούν την διακοπή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο η θρόμβωση και η εμβολή. Και τις δυο περιπτώσεις θα τις δούμε παρακάτω και είναι άμεσα συσχετιζόμενες με το παράδειγμα.[quote]η μακροχρόνια χρήση των αναβολικών στεροειδών ανεβάζει το επίπεδο του ορού της ομοκυστεΐνης, που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου[/quote]

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην American Academy of Neurology αναφέρθηκαν, 7 περιπτώσεις ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και μία περίπτωση αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου που σχετίζονται με τη χρήση αναβολικών στεροειδών φαρμάκων.

Στην Θρόμβωση ο θρόμβος σταματά την ροη του αίματος σε μια περιοχή του εγκεφάλου, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται αρτηριοσκλήρυνση μια εκφυλιστική πάθηση των αρτηριών που προκαλείται λόγω δημιουργίας μιας πλάκας, στο εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων. Η πλάκα προκαλεί στένωση του αυλού της αρτηρίας και μικρορήξεις στο τοίχωμα αυτής, που ευνοούν τη δημιουργία θρόμβου με αποτέλεσμα να αποφραχθεί.

stroke2

Στην εμβολή ένας θρόμβος αίματος μπορεί αρχικά να σχηματιστεί στη καρδιά, αλλά μπορεί και να αποκολληθεί με αποτέλεσμα να μεταφέρεται με τη ροή του αίματος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφράξει μια αρτηρία του εγκεφάλου.

Σε εξετάσεις που έγιναν σε νέο άντρα ηλικίας 25 ετών, χρήστη φαρμάκων  (με πρόβλημα στην εγκεφαλική αρτηρία του μυοκαρδίου)  διαπιστώθηκε ότι η LDL χοληστερόλη, «κακή» χοληστερόλη ήταν αυξημένη σε σχέση με την HDL, ή «καλή» χοληστερόλη.

18124
(Η LDL μεταφέρει το λίπος περιφερικά σε όλο το σώμα, τα σωματίδια της είναι μεγάλα, και έχουν τάση προσκόλλησης στα τοιχώματα των αγγείων, η LDL χοληστερόλη προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα η διάμετρος των αγγείων να στενεύει, αυξάνοντας την τάση ανάπτυξης θρόμβων στο αίμα φράζοντας τις αρτηρίες με αποτέλεσμα να προκληθεί καρδιακό η εγκεφαλικό επεισόδιο!)

Επίσης η καθημερινή προπονητική πίεση από τον προπονητή ή το κοινωνικό περιβάλλον είναι ένα άλλο φαινόμενο που πρέπει να μελετηθεί, εδώ η ορμονική ισορροπία ανατρέπεται σε μέγιστο βαθμό, ο λόγος αυταπόδεικτος, η μεγίστη μυϊκή αύξηση, που υποβοηθείται από την χρήση χημικών ουσιών, που έμμεσα επηρεάζουν και τον εγκέφαλο, αφού πρώτιστα αποδιοργανώνουν την φυσιολογία άλλων οργάνων ζωτικής λειτουργίας.

Τι συμβαίνει

Τελικά όλα ξεκινούν από τα βασικά όργανα που επηρεάζονται και επηρεάζουν με την σειρά τους τον εγκέφαλο.

Δείτε προγενέστερο άρθρο μου εδώ :Καλά αυτός; Πότε; άσε το δούλεμα! τον γνωρίζω είναι πολύ γυμνασμένος!

faeebc85b7e8e9e30fa40e493f2e5283

Οι αθηρογενετικές επιπτώσεις [button href=”” align=”center”]Οι αθηρογενετικές επιπτώσεις από τη χρήση ενός ανδρογόνου αναβολικού στεροειδούς βασίζονται στο λιποπρωτεϊνικό προφίλ. Η λήψη ΑΑΣ μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της υψηλής-πυκνότητας λιπροπρωτεΐνης (HDL) χοληστερόλης και σε αύξηση της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL) χοληστερόλης. Αυτές οι επιδράσεις διαμορφώνουν τη βάση για αθηροσκληρωτικές μεταβολές στα αγγεία του αίματος. Συνεπώς, όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, αρτηριακής υπέρτασης ή θρομβοεμβολικών επεισοδίων[/button]

 

tumblr_momvlns46A1rs4ej4o1_500

Οι 7 περιπτώσεις ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και μία περίπτωση αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου αναφέρθηκε πως σχετίζονται με τη χρήση των αναβολικών στεροειδών. Απεδείχθη ότι η μακροχρόνια χρήση των αναβολικών στεροειδών ανεβάζει το επίπεδο του ορού της ομοκυστεΐνης*, που οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα αναβολικά στεροειδή, επίσης, επηρεάζουν  αρνητικά το πλάσμα και  τα ηπατικά επίπεδα  της HDL. Οι μελέτες σε πειραματόζωα καταδεικνύουν επίσης ότι τα αναβολικά στεροειδή αυξάνουν τον  περιφερειακό αγγειακό τόνο και την καρδιακή υπερτροφία. Καθώς επισης την αρτηριακή πίεση, και τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Ως εκ τούτου, είναι επιρρεπείς οι χρήστες να παράγουν αθηροθρομβωτικά φαινόμενα.

Όπως επισημάνθηκε στην έρευνα:  Ένας μοναδικός παράγοντας κινδύνου είναι η χρήση αναβολικών στεροειδών (τρενβολόνη και τεστοστερόνη) για τη δημιουργία μυϊκής μάζας.

Τα Συμπεράσματα ήταν πολλαπλά: Λόγω των νέων κοινωνικών συμπεριφορών (χρήση αναβολικών στεροειδών ουσιών)  από τους εφήβους και νεαρούς  ενήλικες, οι νευρολόγοι πρέπει να είναι ευαίσθητοι  σε αυτό τον ασυνήθιστο παράγοντα κινδύνου, όπου νέοι ασθενείς  εκδηλώνουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

*Ομοκυστεΐνη είναι ένα θειούχο αμινοξύ το οποίο παράγεται ενδοκυτταρίως από τον μεταβολισμό της Μεθειονίνης και διοχετεύεται στην κυκλοφορία μέσω του πλάσματος, κυρίως σε οξειδωμένη μορφή. Η Ομοκυστεΐνη επηρεάζει τη Μεθυλίωση την διαδικασία κατά την οποία χιλιάδες νευροδιαβιβαστές, ορμόνες, και άλλα βασικά βιοχημικά συστατικά βρίσκονται σε ισορροπία, δηλαδή τα μεθύλια προσκολλώνται σε τοξίνες με σκοπό να τις αποβάλλουν από τον οργανισμό. Η Μεθυλίωση είναι αυτή που βοηθά  να φτιάξουμε τα φιλικά λιπαρά για τον εγκέφαλο. 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα