Αρχική » Εξέλιξη της ντόπας – παράνομα εργαστήρια

Εξέλιξη της ντόπας – παράνομα εργαστήρια

by admin

Είναι λογικό ο ρώσος του Generation Iron δεν θα μπορούσε να μην ζητήσει μια ιστορική αναδρομή για την βιοχημική εξέλιξη της ντόπας. Είναι ένα σύντομο χημικό πρελούδιο από τους πρώτους “σκαπανείς” της τεστοστερονής και των ανδρογόνων έως τα σύγχρονα underground ντοπαριστικά εργαστήρια που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια ανά τον κόσμο, που ζητά συνεχώς όλο και περισσότερο φάρμακο για να καλύψει τις ανάγκες του για μυϊκή βελτίωση – αντοχή και δύναμη.

Ο Γιώργος Τουλιάτος αναμοχλεύει το παρελθόν ξεκινώντας από τον καναδό σπρίντερ  Ben Johnson, την τιμωρία του και την νομοθεσία Anabolic Steroids Control Act of 1990 που επέβαλε για ανδρογόνα αναβολικά στεροειδή – ΑΑΣ  ο πρόεδρος τω ΗΠΑ George Bush

BS σημ:Τροποποίηση του ομοσπονδιακού  νόμου για τα τρόφιμα, τα ναρκωτικά και τα καλλυντικά προϊόντα  για την επιβολή κυρώσεων που ίσχυαν  έως τότε  για τη διανομή αναβολικών στεροειδών – τη διανομή των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών.

Παράλληλα ο Τουλιάτος περιγράφει την εποχή όπου η ευρεία χρήση των φαρμάκων ΑΑΣ γινόταν από bodybuilders που δεν επιδίωκαν τον ιατρικό  επικουρισμό παρ μόνο την ανάπτυξη των μυών τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν κάποια από αυτά, και την θέση των επίσημων εταιρειών να πάρουν τα υπόγεια – παράνομα εργαστήρια για να καλύψουν  τις ανάγκες της αγοράς.

Το ζήτημα είναι ότι σήμερα μαζί με τα γνήσια φάρμακα κυκλοφορούν και πολλά ψεύτικα ή παραποιημένα  από τα παράνομα εργαστήρια, (1:38), Στην συνέχεια γίνονται αναφορές για την εξελικτική περίοδο της βιοχημικής υποκουλτούρας, την εξέλιξη στο γνωστικό επίπεδο που αφορά τις ουσίες και την χρήση αυτών, όπως ο  ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας IGF-1 το πεπτιδίο MGF, τους αναστολείς της μυοστατίνης, την χρήση ινσουλίνης και GH από τους bodybuilders ενώ ασκείται κριτική και για την εμφάνιση των τεράστιων σωμάτων, επακόλουθο της χρήσης ορμονών που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν σε ένα ακαλαίσθητο διαγωνιστικό θέαμα.

 

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα