Αρχική » Επίκαιρο ζήτημα οι συνδρομές των πελατών στα Γυμναστήρια!

Επίκαιρο ζήτημα οι συνδρομές των πελατών στα Γυμναστήρια!

by admin

Το lockdown στα γυμναστήρια παρατείνεται έως στις 29 Ιουνίου, οι επιχειρηματίες είναι στον αέρα, ταυτόχρονα χιλιάδες πελάτες αγωνιούν για τα συμβόλαια που έχουν προπληρώσει πριν την υγειονομική κρίση, από τον Κορωνοϊό (COVID-19)

Δυο από τους επαγγελματίες του χώρου αναφέρθηκαν στις συνδρομές των πελατών. Συγκεκριμένα στις ιστοσελίδες, της Λάρισας, larisanew.gr  και kosmoslarissa.gr  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηρίων Λάρισας Σπύρος Γκουργκούλιας δήλωσε,  «Εάν συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων θα υπάρξει μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ πολλοί συνάδελφοι πιθανότατα να μην καταφέρουν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα»Σε ότι αφορά τις προπληρωμένες συνδρομές πελατών ο κ. Γκουργκούλιας τόνισε ότι τα γυμναστήρια περιμένουν επ΄αυτού την απόφαση της πολιτείας.

Στην ιστοσελίδα, .gnomip.gr  ο εκπρόσωπος του Reaction gym, Κώστας Αδαμόπουλος δήλωσε, «Θα ξεκινήσω πρώτα από το κομμάτι τις ασφαλείας που είναι πολύ σημαντικό και ευκαιρίας δοθείσης από τα νέα μέτρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικός ο αριθμός των ατόμων. Στο παρελθόν πολλά γυμναστήρια έβαζαν υπεράριθμους. Θα πρέπει η πολιτεία να ελέγξει τους πελάτες που θα φιλοξενεί κάθε γυμναστήριο μόλις δώσει το «πράσινο φως» για επιστροφή και να μην επαναληφθεί η εικόνα αυτή. Γενικά η λειτουργία μας θα είναι με αυστηρούς όρους.

Από εκεί και πέρα η οικονομική ζημιά για εμάς είναι τεράστια

Πρόχειρα θα σας πω πως τα τρέχοντα έξοδα για το διάστημα που είμαστε κλειστοί, είναι περίπου 40.000 ευρώ και η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επιπλέον αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα.Ορισμένοι πελάτες είχαν κάνει τρίμηνες και εξάμηνες συνδρομές και ζητούν να παραταθεί η χρονική διάρκειά τους, επειδή είμαστε κλειστά αλλά αυτό όμως χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Πρέπει η πολιτεία να μας βοηθήσει ουσιαστικά και όχι με ημίμετρα, δηλαδή να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας τον Σεπτέμβριο, γιατί δεν θα έχουμε έσοδα αφού είναι γνωστό πως τα γυμναστήρια υπολειτουργούν το καλοκαίρι.

Καλά είναι τα επιδόματα για τους υπαλλήλους αλλά θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει ουσιαστικά και τους εργοδότες αφού αν δεν στηριχτούν, μπορεί σε λίγο διάστημα να μην υπάρχουν γυμναστήρια για να δουλεύουν εργαζόμενοι».

Εδώ να σημειωθεί πως στις  08/05/2020 σε άρθρο με τίτλο,   Πάγωμα των συνδρομών στους πελάτες των γυμναστηρίων!  είχε  δημοσιευτεί η ανακοίνωση  του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Γυμναστηρίων (ΠΑΣΥΓΥ) , οτι θα αναρτηθούν στη σελίδα τους οι οδηγίες για τα παγώματα των συνδρομών των πελατών μας με με απόλυτη σαφήνεια

Στην  ΕΡΤ3 στην ενημερωτική εκπομπή «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ», ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Φακής, είχε δηλωσει για τις συνδρομές.


Επίσης με νέα ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, έθεσε τα αιτήματα σε τηλεδιάσκεψη ..όπου αναφέρει.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.Ι.Γ.Α.

Με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Προέδρου του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. Σοφίας Σακοράφα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου κ. Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. Γιάννης Γκόβας, ο Πρόεδρος του Σ.Ι.Γ.Α. Μιχάλης Μηνούδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. Δώρος Κλεοβούλου.

Οι εκπρόσωποι των κλαδικών οργάνων των γυμναστηρίων ενημέρωσαν τον Υπουργό για το μεγάλο πλήγμα το οποίο υπέστησαν τα γυμναστήρια από την αναστολή λειτουργίας τους και ζήτησαν την μείωση του ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης, τη συνέχιση της καταβολής μειωμένου ενοικίου μέχρι το τέλος του 2020 και οικονομική ενίσχυση των γυμναστηρίων.

Ο υπουργός Οικονομικών έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα γυμναστήρια, αφού ανέφερε ότι και ο ίδιος είναι μέλος σε γυμναστήριο. Για το θέμα μείωσης του ΦΠΑ, είπε ότι αποτελεί λογικό αίτημα και έδωσε άμεσα κατεύθυνση σε στέλεχος του Υπουργείου, για να επεξεργασθεί το υπόμνημα το οποίο θα καταθέσει ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. Τόσο για το θέμα του ενοικίου όσο και για οικονομική ενίσχυση των γυμναστηρίων θα γίνει πλήρης ενημέρωση στην τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών γυμναστηρίων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 του μήνα στις 19.00.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι τηλεδιάσκεψη διήρκεσε μία ώρα.

Η μεσολάβηση της Αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα, και η παρουσία της στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό, συντέλεσε αποφασιστικά στην προώθηση των αιτημάτων του κλάδου. Πάντα το πνεύμα, η καρδιά και η ψυχή της Σοφίας Σακοράφα είναι κοντά στα γυμναστήρια.

Σοφία σε ευχαριστεί ολόκληρος ο κλάδος.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα