Αρχική » Επιβεβαιώθηκε ο bodybuilder Σωκράτης Κουκούλης στο σχόλιο του στο BS

Επιβεβαιώθηκε ο bodybuilder Σωκράτης Κουκούλης στο σχόλιο του στο BS

by admin

Επιβεβαιώθηκε ο bodybuilder Σωκράτης Κουκούλης στο σχόλιο του στο BS όσο αναφορά τον τραυματισμό του φιλόδοξου 23 χρονου bodybuilder  Ryan «Big Rig» Crowley που τραυματίστηκε στον θώρακα την ώρα της προπόνησης, συγκεκριμένα είχε δηλώσει: [quote]Πολλοί αθλητές έχουν κόψει τον θωρακικό, αλλά κάναν αμέσως επέμβαση και επανήλθαν. πχ Kevin levrone,Vince Taylor[/quote]

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”_2QWivBSBo8″]

Παρ ταύτα ο νεαρός bodybuilder Ryan «Big Rig» Crowley “σώθηκε”  από τις αγαθοεργίες των συμπονούντων την τελευταία στιγμή που του εδωσαν 26 χιλιάρικα τα οποία δεν είχε προνοήσει στο προπονητικό του ρίσκο. Ο 23χρονος bodybuilder που καθοδηγείτε από τον πατέρα της ινσουλίνης Milos Sarcev, ανησυχεί για  την δυσμορφία στο στήθος μετά την ρήξη του μείζονος θωρακικού μυός και την αποκατάσταση της ανατομίας και της συμμετρίας του στήθους του μετά την  χειρουργική συρραφή του πάσχοντος τένοντα. Επιπλέον αναμένεται και η λειτουργικότητα των μυών να είναι ένα στοίχημα στην καριέρα που επιδιώκει ο νεαρός bodybuilder. Η “υγιής” επούλωση ενός τραύματος αποτελεί τον στόχο σ’ οποιαδήποτε χειρουργική πράξη. Συχνά όμως καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε δισεπίλυτα προβλήματα, που αφορούν την επούλωση, η οποία μπορεί να διαταραχθεί από παράγοντες όπως η ακτινοβολία στους ιστούς, η τάση συρραφής, η διαδικασία της ρίκνωσης μιας ουλής κ.λ.π.
Ένα τραύμα θεωρείται επουλωμένο όταν έχει αποκατασταθεί η συνέχεια των ιστών κατά μήκος της βλάβης και η σταθερότητα των ιστών που επιτελέσθηκε πλησιάζει την φυσιολογική.
Η επικάλυψη κατορθώνεται με την επανεπιθηλιοποίηση και την φυσιολογική ρίκνωση του τραύματος καθώς και την αποκατάσταση της συνέχειας του ιστού με την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Μια σημαντική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην επούλωση του τραύματος είναι η ρίκνωση. Αρχίζει νωρίς μετά τον τραυματισμό και επιταχύνεται μεταξύ 5ης και 20ης ημέρας. Είναι μια διεργασία που επισυμβαίνει στο χόριο και κατά την οποία ο επιζών χοριακός ιστός στα άκρα της βλάβης κινείται κεντρομόλα για να μειώσει το μέγεθος του ελλείμματος. Δυνατόν να καταλήξει σε παραμόρφωση.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα