Αρχική » ΕΠΙΣΗΜΟ νέα δεδομένα στο bodybuilding!

ΕΠΙΣΗΜΟ νέα δεδομένα στο bodybuilding!

by admin

Δημοσιοποιήθηκε το καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης – Π.Ο.Σ.Δ . ορισμένα σημεία είναι αξιοπρόσεκτα και τα προβάλλουμε σύμφωνα με το πολυσέλιδο καταστατικό της νέας ομοσπονδίας


Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΤΝΕΣ» είναι η μόνη αποκλειστικά αρμόδια ανώτατη – αρχή για την εκπροσώπηση του αθλήματος της Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες στην Ελλάδα.

Ιδρύει και λειτούργεί σχολές, διαιτητών, κριτών και προπονητών σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 2725/1999 όπως έχει και ισχύει εκάστοτε.


Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σωματείου ή αθλητή του σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αν αυτοί δεν είναι εγκεκριμένοι γραπτώς από την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΤΝΕΣ».

 Για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης επιτρέπεται η σύσταση μίας (1) μόνο ομοσπονδίας για όλη τη χώρα. Η ομοσπονδία εκπροσωπεί το άθλημα διεθνώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της οικείας διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.).

Κάθε μέλος της Ομοσπονδίας έχει: α) την υποχρέωση να είναι πιστό στην Ομοσπονδία, νοείται δε ιδιαιτέρως ότι το μέλος Θα πρέπει να απέχει από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ομοσπονδίας.

Σοβαρή παραβίαση των καταστατικού, κανονισμών, οδηγιών και αποφάσεων της Ομοσπονδίας δύναται να έχει σαν αποτέλεσμα, μετά από απόφαση της Γ.Σ., την παύση της ιδιότητας μέλους της Ομοσπονδίας για χρονικό διάστημα έως δύο (2) ετών.

Η Θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Δ. είναι τετραετής. Το διοικητικό συμβούλιο (Λ.Σ.) της αθλητικής ομοσπονδίας εκλέγεται για την τετραετή θητεία του εντός του τελευταίου τετραμήνου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Δικαστική Επιτροπή επιλαμβάνεται μετά από πρόταση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εκδικάζει παραπτώματα των Σωματείων – Μελών και παραπτώματα προπονητών, κριτών, αθλητών και μελών των Σωματείων-Μελών της Ομοσπονδίας, εφόσον τα παραπτώματα ανάγονται σε παραβάσεις διατάξεων του Καταστατικού ή των Κανονισμών της Ομοσπονδίας, ή παραπτώματα που έχουν σχέση με παράβαση των κανόνων ευπρεπείας που πρέπει να διέπει τις αθλητικές σχέσεις ή πράξεις αντίθετες προς το φίλαθλο πνεύμα.

Άρθρο 28: Συμμετοχή σε αγώνες.
1. Στους αγώνες τον αθλήματος που καλλιεργεί η Ομοσπονδία και που οργανώνονται από αυτήν ή από σωματεία της δύναμής της, μετέχουν μόνο αθλητές, όπως η ιδιότητα αυτή προβλέπεται και καθορίζεται από την ελληνική νομοθεσία και τους Ελληνικούς και Διεθνείς Κανονισμούς για τα αντίστοιχα αθλήματα. 7α μέλη των Σωματείων Μελών της Π.Ο.Σ.Δ. μπορούν να αγωνίζονται μόνο εφόσον διαθέτουν δελτίο αθλητού της Ομοσπονδίας και το οποίο εκδίδεται όπως προβλέπεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. 2. Οι Πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες, όπως και κάθε άλλος επίσημος αθλητικός αγώνας, χαρακτηρίζεται, ρυθμίζεται και προγραμματίζεται από Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Το αυτό ισχύει και για κάθε μορφής διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα ή συμμετοχές Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό.

 

Αναλυτικά το καταστατικό της Π.Ο.Σ.Δ εδώ 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα