Αρχική » ΗΠΑ: Νεαρός αστυνομικός & bodybuilder πέθανε από kratom

ΗΠΑ: Νεαρός αστυνομικός & bodybuilder πέθανε από kratom

by admin

Τα συμπληρώματα μπορεί να είναι εύκολα διαθέσιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο Μάθιου Ντάνα, 27χρονος αξιωματικός στην αστυνομία της Νέας Υόρκης  πέθανε τον Αύγουστο, καταναλώνοντας ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται kratom, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  της αυτοψίας που ολοκληρώθηκε, δημιουργώντας αμφιβολίες για το πόσο ασφαλείς είναι  οι τύποι αυτών των χαπιών πραγματικά.

This Healthy 27-Year-Old Died After Using a Common Bodybuilding Supplement

Σύμφωνα με την αναφορά του δικαστικού σώματος του Franklin County, ο Ντάνα  παρουσίασε αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα, φαινόμενο κατά  το οποίο το αίμα και άλλα υγρά γεμίζουν τους πνεύμονες. Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί ο Ντάνα  χρησιμοποίησε το συμπλήρωμα, αλλά στη νεκροψία του σημειώθηκε το γεγονός ότι ήταν ένας bodybuilder.

Το Kratom, είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα από το φύλλο ενός φυτού της Νοτιοανατολικής Ασίας,  που είναι γνωστό ως αναζωογονητικό  και ανακουφίζει από τον πόνο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απογαλακτίσει τους ανθρώπους από την οπιούχα εξάρτηση. Είναι γνωστό επίσης  ότι χρησιμοποιείται στην κοινότητα του bodybuilding για να βοηθήσει τους lifters να αισθάνονται εστιασμένοι και ενεργοποιημένοι, σύμφωνα με ορισμένα φόρουμ για το θέμα. Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο Dana έκανε το στέλεχος του κόκκινου φλέου Maeng Da σε σκόνη σε μια πάστα και το έτρωγε.

229411_1750010589196_3879797_n

Επειδή το kratom έχει ταξινομηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής και όχι ως φάρμακο, δεν έχει υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Associated Press. Αλλά το 2014, ο FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων) δήλωσε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάθλιψη του αναπνευστικού συστήματος, έμετο, νευρικότητα, απώλεια βάρους και δυσκοιλιότητα, όταν κάποιος το σταματήσει τα συμπτώματά της  στέρησης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εχθρότητα και επιθετικότητα.

Έξι κράτη έχουν ήδη απαγορεύσει το  kratom και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών πρότεινε πέρυσι την απαγόρευση, αναφέροντας 15 προηγούμενους θανάτους από το 2014 έως το 2016.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα