Αρχική » Ηip thrust exercise -Το έκανα για μέση & γλουτό και μου βγήκε ξινό!

Ηip thrust exercise -Το έκανα για μέση & γλουτό και μου βγήκε ξινό!

by admin

To να είσαι Braggart guy ή Braggart girl δεν είναι κακό! Είναι μια κουλτούρα πρόκλησης, μια συμπεριφορά, έτσι είσαι. ΟΚ! Το ζήτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι όταν αρχίζει το γυμναστικό σακάτεμα! Το hip thrust exercise με μπάρα είναι μια μοδάτη άσκηση που όταν την εκτελείς με φορτία σου προκαλεί αυτό το αδιέξοδο. Οι άντρες θέλουν να ενδυναμώσουν τον κάτω κορμό οι γυναίκες το ίδιο αλλά και τον γλουτό.

Είσαι Braggart guy..ΟΚ! το βλέπω.. θα σε ενημερώσω για το νοσοκομείο που εφημερεύει

Η αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν απαγορευμένες ασκήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγουν συγκεκριμένες ασκήσεις διότι:

  • Έχουν μυϊκά-σκελετικά προβλήματα, άρα ορισμένες ασκήσεις μπορεί να προκαλέσουν επιδείνωση του προβλήματος.
  • Δεν έχουν την απαιτουμένη φυσική, μυϊκή κατάσταση για να εκτελέσουν μια σειρά τέτοιων ασκήσεων, δεν είναι επαρκώς προπονημένοι, δεν είναι αθλητές.
  • Υπάρχουν αρκετές επιλογές (ασκήσεις για όλους) ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με χαμηλότερο ρίσκο.
  •  Πρέπει εκτιμήσουμε εάν η άσκηση προβάλλεται σκόπιμα για δημόσια προβολή στον χώρο και λιγότερο για ουσία.

Συνήθως οι μοδάτες ασκήσεις έχουν τον χώρο τους με την δημοφιλία που τις αναλογεί, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι λόγοι:

  1. Αλλαγή της προπονητικής ρουτίνας
  2. Πρόκληση προπονητικού ερεθίσματος
  3. Προβολή ή υποκρυπτόμενη ματαιοδοξία προβολής.

Στο παρακάτω video προσπάθησα αρκετή ώρα να κατανοήσω τι θέλει; να καταφέρει ο  Προπονητής.  Για για ποιους λόγους να προπονήσεις αυτή την γυναίκα και να την υποβάλλεις σε αυτή την military διαδικασία;

Τρόπος εξάσκησης το κολακευτικό personal 

Η μπάρα τοποθετείται επάνω στα ισχία με διαφορά λίγων εκατοστών λίγο πιο κάτω η επάνω ανάλογα με το ύψος του ανθρώπου, και την δυνατότητα ανοχής του αθλουμένου στην πίεση, από το βάρος της μπάρας. Συνήθως τοποθετείται μια πετσέτα η μια προσαρμόσιμη θήκη από ειδικό υλικό ώστε να αποφευχθεί η τριβή με το σώμα.

Η αφύσικη  δυσκολία είναι προφανής , διότι δεν είναι αποτέλεσμα της υπεροχής της άσκησης αλλά διότι το βάρος τοποθετείται στα ισχία, που από αυτή την θέση είναι σαν να θέλεις να σπρώξεις ένα βάρος αδόκιμα με την δύναμη της λεκάνης, όπως ως να σου επιβάλουν να σπρώξεις ένα φορτίο με το κεφάλι!  Και τα δυο δεν αξιολογούνται για αυτή τους την επίδοση. Ταυτόχρονα στο σημείο που τοποθετείται το βάρος, η γαστέρα όταν συστέλλεται ο μυς σπρώχνει το οστό .

MF

Σε αυτή την φωτογραφία ο προπονητής παίρνει άριστα!  η αθλούμενη στηρίζει τον άνω κορμό στον αυχένα και κινεί την λεκάνη με βάρος!..όλα τα λεφτά ! Super Personal! 

Η θέση άσκησης ελέγχεται, εάν είναι ιδανική για να στηρίξει το φορτίο με τέτοιο τρόπο ώστε να το στηρίξει ιδανικά και ταυτόχρονα οι συναγωνιστές και ανταγωνιστές μύες που  συμμετέχουν στην άσκηση να εκγυμναστούν χωρίς κίνδυνο. Η επιβάρυνση του φορτίου δεν ενδείκνυται σε αυτή την θέση και κυρίως με την κατεύθυνση που έχει το βάρος προς τα ισχία.  Για Τεντονοπάθεια μυών ισχίου; ούτε! λόγος.

Hip-Thrust-Volume
Το Βάρος θα ανυψωθεί, αλλά δεν εξασφαλίζει σε κανέναν  ότι θα σηκωθεί σε ένα σύνολο επαναλήψεων με ιδανικό τρόπο, που θα καλύπτει την ασφάλεια προστασίας και των μεσοσπονδύλιων δίσκων, που μακροπρόθεσμα μπορεί και από αυτή την άσκηση να ερεθίσουν το ισχιακό νεύρο. Την άσκηση την έχω δει να εκτελείται από γυμνάστρια η οποία είχε την υποδομή και την τεχνική να την εκτελέσει έχοντας ένα ισχυρό σύστημα εγκάρσιων κοιλιακών και ραχιαίων μυών και ταυτόχρονα δυνατούς μηριαίους μύες επιδιώκοντας περαιτέρω την ενίσχυση –ώθηση ισχίου. Το σίγουρο είναι πως άσκηση δεν πρέπει να προτείνεται σε ανθρώπους χωρίς ουσιαστική υποδομή φυσικής κατάστασης, συνολικά στην μέση, και ταυτόχρονα να μην επιδεικνύεται ως κάτι που προκαλεί την προσοχή από κάποιους  που πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εντυπωσιάσουν.

Προγονική θεωρία 

Εδώ να σας ενημερώσω γιατί κυρίως γίνεται η άσκηση  διότι η <προγονική> θεωρία λέει… άκου τώρα, ότι οι άντρες πάλι γοητεύονται από τις γυναίκες που έχουν οσφυοιερή  κλίση στην σπονδυλική στήλη και το υπολόγισαν στις 45,5 μοίρες. Δηλαδή την καμπύλη και ανυψωμένους γλουτούς και δώσε personal ασκήσεις όπως αυτή,  άσχετα εάν από την φύση τους πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την σκελετική δομή να έχουν οσφυϊκή καμπυλότητα – γωνίας 30 και άνω μοιρών, δηλαδή λόρδωση!

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα