Αρχική » Θα διαλυθούν φιλίες στο ελληνικό bodybuilding;

Θα διαλυθούν φιλίες στο ελληνικό bodybuilding;

by admin

Ο  Νέος κορωνοϊός Covid-19 ήρθε για να μείνει, διαλύοντας υγειονομικές υποδομές (βλέπε Ιταλία,Ισπανία) οχυρώνοντας πόλεις (Νέα Υόρκη), παγώνοντας οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
Μια διαφορετική επίπτωση που δεν αναφέρεται, αλλά υπάρχει, και εκδηλώνεται με αναρτήσεις, με μηνύματα στο διαδίκτυο, είναι η διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος.

Στην bodybuilding κοινότητα δυο απόψεις κυριαρχούν α) Η άποψη της συνωμοσίας, όπου αμφισβητείτε το εξουσιαστικό κατεστημένο  όλων αυτών που επέβαλαν και επέτρεψαν να εκδηλωθεί το φαινόμενο.

β) η ορθολογική – συμβιβαστική προσέγγιση που αποδέχεται την νομοτελειακή επιβολή των μέτρων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η πρώτη και δεύτερη κατηγορία δεν είναι μια «μοναδική ελληνική περίπτωση» εάν ανατρέξουμε σε διαδικτυακούς τόπους στο εξωτερικό, θα δούμε ότι και εκεί, ενυπάρχει συγκρουσιακά η αμφισβήτηση, όπως και η αποδοχή που προβάλει τον ορθολογισμό.

Αυτό που θα προσμετρήσουμε στη επόμενη χρονική φάση θα είναι η συνέπειες που θα προκύψουν από την διαδικτυακή διαφωνία.

[quote]Δεν είναι τυχαίες τοποθετήσεις, ουσιαστικά οι δυο πλευρές διαφωνούν με την κοσμοαντίληψη, υψώνοντας ιδεολογικά – οχυρώματα, που δύσκολα θα αποδομηθούν μετά την κρίση[/quote]

Όπως γνωρίζουμε η «κοινωνία των μυών» είναι μια δομή με ισχυρά στεγανά, η ιδεολογική αλληλοκάλυψη – στήριξη είναι εμφανής, όταν ξένα στοιχεία προς αυτήν επιδιώκουν την αμφισβήτηση της. Επί παραδείγματι, είναι σύνηθες το φαινόμενο όταν ασκηθεί έξωθεν κριτική στο ζήτημα της βιοχημικής τακτικής που εφαρμόζουν οι bodybuilder’s να συνασπίζονται και να λειτουργούν ως ομάδα για να αντιμετωπίσουν την κριτική.

Αυτός είναι ένας αυτοματισμός, που παρουσιάζεται σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού και δεν χαρακτηρίζει μόνο την κοινότητα των μυών, όμως εδώ το ενωτικό στοιχείο της βιοχημικής εξάρτησης δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς φιλίας.

Bodybuilders που διαφωνούν

Η κρίση του Covid-19 έβγαλε στην επιφάνεια διαφορετικά χαρακτηριστικά, στην κοινωνικοποίηση πολλών bodybuilders, οι αναφορές τους απέχουν παρασάγγης, κάποιοι επικροτούν τα υγειονομικά μέτρα και άλλοι τα αμφισβητούν σφόδρα. Για πρώτη φορά ο βιοχημικός δεσμός και η κοινή  «μυώδης» καθημερινότητα  κινδυνεύει να διαρραγεί, από την διαφορετική ιδεολογική τοποθέτηση απέναντι στην ζωή!

Οι αναφορές των bodybuilders  έχουν κοινωνιολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, όπου φίλοι στο Facebook που έως τώρα τους ένωνε η κουλτούρα των μυών, διαφωνούν, και τοποθετούνται στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Δεν είναι τυχαίες τοποθετήσεις, ουσιαστικά οι δυο πλευρές διαφωνούν με την κοσμοαντίληψη, υψώνοντας ιδεολογικά – οχυρώματα, που δύσκολα θα αποδομηθούν μετά την κρίση. Όταν οι διαφωνίες ξεκινούν από την οικονομία και προσεγγίζουν την υπαρξιακή βάση είναι  δύσκολο μετά την κρίση αυτοί οι «φίλοι» να παραμείνουν πραγματικοί,  και όχι fake φίλοι, εκτός εάν οι νόμοι της οικονομίας τους ξαναφέρουν κοντά.

Μπορεί η κοινότητα του bodybuilding να είναι μικρή εν συγκρίσει με άλλες κοινωνικές ομάδες, αλλά είναι ένα δειγματοληπτικό παράδειγμα, όπου ο νέος κορωνοϊός Covid-19 θα παγιώσει αντιλήψεις και θα διαλύσει στο υποσυνείδητο τις φιλίες. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στις αναρτήσεις στο Facebook

Τουλιάτος κορονοϊός SARS-CoV-2 και αγωνιστικοί αθλητές με επιβαρυμένο παρελθόν

Η παρέμβαση σχολιασμός του Βιοπαθολόγου…

18/03/2020  Από BS mag of Disclosure 

Πήρα πολλά αναβολικά ανδρογόνα και τώρα έχω πρόβλημα στην καρδιά κινδυνεύω;

Πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός για…

16/03/2020  Από BS mag of Disclosure 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα