Αρχική » Κολιγκιώνης μαζί με τις διακρίσεις γνωρίζει και τις τάσεις στην παγκόσμια ομοσπονδία

Κολιγκιώνης μαζί με τις διακρίσεις γνωρίζει και τις τάσεις στην παγκόσμια ομοσπονδία

by admin

Ο Τάσος Κολιγκιώνης ενθουσίασε τους φίλους και οπαδούς του με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην ερασιτεχνική κατηγορία της IFBB άνω των 55 ετών, (BB plus 55y 90kg plus) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, ήταν ένα βήμα όπου αυτοϋψώθηκε και ταυτόχρονα εδραιώθηκε στην συνείδηση των ξένων.

Η περίπτωση του Κολιγκιώνη είναι διαφορετική διότι είναι ένας  bodybuilder που αγωνίζεται στην ομοσπονδία της IFBB και ταυτόχρονα στηρίζει με χορηγίες αγώνες που διοργανώνονται στην ελλάδα.

Παρότι νεότευκτος στην παγιωμένη  κομφορμιστική γραμμή της ΙFBB κατάφερε με την οικονομική  του ισχύ όπως διαρρέεται να συνδιαμορφώσει μια νέα προοπτική, που τον αναγάγει σε ένα πρόσωπο που όπως φαίνεται διατίθεται να διαπραγματευτεί με έλληνες και αλλοδαπούς σε μια διαφορετική διοργανωτική προσπάθεια.

Δεν γνωρίζουμε εάν η δυναμική του προεικάζει συγκρούσεις στο πεδίο της εξουσίας, όμως γνωρίζουμε πως στο διεθνές μέινστριμ αφήγημα ο ρόλος  επιτάσσει να διαπραγματεύται στο τραπέζι και στις συζητήσεις των στελεχών που έχουν τις δικές τους φατρίες στην παγκόσμια ομοσπονδία. Όλα αλλάζουν, αλλά επιφανειακά δεν φαίνονται, διότι τα εσωτερικά συμφέροντα αντιμάχονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αδιάφορη σιωπή σε ελλάδα και ευρώπη είναι σαν την ησυχία πριν την καταιγίδα ισχύος. Αυτοί που κάνουν likes στον Κολιγκιώνη θα πρέπει να έχουν και τη δυναμική να σταθούν δίπλα του. Τα ηρωικά μηνύματα και οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν ως έργο και πράξη. Το ελληνικό και διεθνές bodybuilding έπασχε από ρεαλισμό ενώ  χαρακτηριζόταν από μεγαλαυχία.

Μακριά από την προβολή  του facebook και την ευγονική συνθηματολογία της body culture διαμορφώνονται νέες συμμαχίες και  συμφωνίες, ο Κολιγκιώνης μέσα από τις τελευταίες του επαφές   ανακάλυψε και το υπόβαθρο των συμφερόντων που αποσκοπούν στον πατερναλισμό.  Οι παλιότεροι το διαπίστωσαν οι νεότεροι το ανακαλύπτουν. Ο ίδιος εάν το χειριστεί σωστά θα επαληθεύσει την πεποίθηση των fans και θα αποκτήσει το έρεισμα της ξένης “μυϊκής” διπλωματίας.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα