Αρχική » Κοροϊδεύουν Κόσμο στο facebook; Είσαι καλός αθλητής ή φιγουράτος!

Κοροϊδεύουν Κόσμο στο facebook; Είσαι καλός αθλητής ή φιγουράτος!

by admin

Εδώ και χρόνια η ανάπτυξη της κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά αθλούμενων και αθλητών που επιδιώκουν την αυτοπροβολή. Αυτή η αναγκαιότητα του σωματικού προτύπου εντάσσεται και στην υποτιθέμενη αγωνιστική κουλτούρα του σώματος.

Αγώνες – διαγωνισμοί – Facebook

Η εξέλιξη ενός επιτυχημένου αθλητή της  IFBB είναι να αγωνιστεί στην Ελλάδα και να κυριαρχήσει διαχρονικά ως πρωταθλητής. Στην συνέχεια να αγωνιστεί στις διεθνείς ερασιτεχνικές  διοργανώσεις όπως στους Βαλκανικούς Αγώνες, Μεσογειακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, Παγκόσμιους Αγώνες της IFBB, όπου και εκεί να διακριθεί, στις πρώτες θέσεις.

Έως τώρα αυτή η αγωνιστική συνέπεια έχει ελάχιστα παραδείγματα στην Ελλάδα διότι οι περισσότεροι συμμετάσχουν ΜΟΝΟ σε διοργανώσεις στο εσωτερικό της Χώρας ή με κάποιες αποσπασματικές συμμετοχές στο βαλκανικό, μεσογειακό ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.[quote]Κάποιοι φροντίζουν να ποστάρουν και φωτογραφίες από συμμετοχές στο εξωτερικό με στόχο την αυτοπροβολή, δεν γνωρίζω εάν έχουν στόχο και το κέρδος![/quote]

Arnold Classic Europe και πολλά άλλα

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια κοινότητα θέλησε να εμπορευματοποιήσει την σωματική διάπλαση και άνοιξε την αγωνιστική βεντάλια σε πολλά μέρη του κόσμου, δίνοντας την δυνατότητα καταρχάς σε επαγγελματίες και αργότερα σε ερασιτέχνες να συμμετάσχουν  σε αγώνες όπου υπήρχαν ξεχωριστές κατηγορίες ερασιτεχνών και επαγγελματιών – shows.
Ο λόγος προφανής η αναθέρμανση του εμπορικού ενδιαφέροντος, με παράλληλες εκθέσεις αθλητικών ειδών.[quote]Είναι σαν κάποιος να βγαίνει τελευταίος στο χωριό και να έχει την απαίτηση να συμμετάσχει σε ένα εμπορικό show για να κάνει εντύπωση στα φιλαράκια του![/quote]

Αγωνίζομαι στο εξωτερικό – φιγούρα

Όπως προανέφερα ο καλός αθλητής κατακτά πρωταθλήματα και νίκες, ανταγωνίζεται τους ξένους στα Μεσογειακά – Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα της IFBB, πράγμα που δεν συμβαίνει σε εμάς. Αντίθετα κάποιοι θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε εμπορικά shows με ερασιτεχνικές κατηγορίες πιο μοντελίστικες, χωρίς καν να έχουν την αγωνιστική προοπτική να τα καταφέρουν ή χωρίς να έχουν κατακτήσει έναν άξιο πανευρωπαϊκό ή έστω μεσογειακό τίτλο.

770

Κάποιοι φροντίζουν να ποστάρουν και φωτογραφίες από συμμετοχές στο εξωτερικό με στόχο την αυτοπροβολή, δεν γνωρίζω εάν έχουν στόχο και το κέρδος! Του στυλ είναι είμαι γνωστός πάρε την πρωτεΐνη που θα σου πω!  Αλλά σίγουρα νιώθουν αδικημένοι!

Είναι σαν κάποιος να βγαίνει τελευταίος στο χωριό και να έχει την απαίτηση να συμμετάσχει σε ένα εμπορικό show για να κάνει εντύπωση στα φιλαράκια του!

 Ο λάθος δρόμος

Το χειρότερο είναι να τρίβεσαι αγωνιστικά με στόχο την προβολή , εάν μάλιστα κάνεις και μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι και γίνεις ντιλεράκι , τότε έχεις υπογράψει την καταδίκη σου ως αθλητής, διότι τότε έχεις μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο όπου δίνεις αναφορά στο αφεντικό.

δείτε επισης εδώ 

ΕΟΣΔ η Ιδεολογία της η κουλτούρα το Σώμα! οι προπονητές οι αγώνες

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα