Αρχική » Μολδαβός και Κύπριος πιάστηκαν με αναβολικά για εξαγωγή από την Μολδαβία

Μολδαβός και Κύπριος πιάστηκαν με αναβολικά για εξαγωγή από την Μολδαβία

by admin

Ένας Μολδαβός και ένας Κύπριος, 42 και 28 ετών, αντίστοιχα, κρατήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κισινάου και στο Cahul για λαθρεμπόριο αναβολικών. (Το Κισινάου  είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας) Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου κατάσχεσαν  3600 χάπια και πάνω από 150 φύσιγγες αναβολικών στεροειδών φαρμάκων. Επιπλέον, στο Cahul, εντοπίστηκαν 6.000 πακέτα τσιγάρων. Τα φάρμακα  επρόκειτο να φτάσουν, στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία και ένα μέρος  σε κάποια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 

g 2

Η ενημερωτική σελίδα UNIMEDIA υπενθυμίζει ότι πριν από δύο χρόνια, οι δημοσιογράφοι κατά της διαφθοράς έγραψαν για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με αυτούς, η Μολδαβία είναι μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων κατασκευαστών  αναβολικών στεροειδών – παράνομων ουσιών από ότι  στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Η διαφθορά και η πολιτική προστατευτισμού -ενδοτικού δικαίου κάνει ευκολότερο να  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας στη χώρα,  με ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής αναβολικών με μεγάλη ζήτηση στη μαύρη αγορά σε όλο τον κόσμο.

g3

Πολλά από αυτά τα αναβολικά πάνε στο εξωτερικό λαθραία σε ταχυδρομικό φάκελο με αποδέκτες,  και αποστέλλονται από τα ταχυδρομεία στη Μολδαβία.  Ο πρώην επικεφαλής του δημοσιονομικού ελέγχου και εσωτερικού ελέγχου «Post της Μολδαβίας» Sergiu Cibotaru ανέφερε πως δεκάδες δέματα με απαγορευμένες ουσίες  αποστέλλονται καθημερινά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Μολδαβίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Cibotaru υποστήριξε ότι οι επικεφαλής της εταιρείας θα προστατεύσουν την χωρα από την παράνομη επιχείρηση. Στη συνέχεια, μετά από αίτημα της παράταξης LDP έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση.

g 1

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα