Αρχική » Μπουκάρισμα!.. (83.041) χάπια και (5.178) αμπούλες αναβολικών

Μπουκάρισμα!.. (83.041) χάπια και (5.178) αμπούλες αναβολικών

by admin

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της σπείρας με τα αντικαρκινικά φάρμακα, μετά και τις έρευνες της Αστυνομίας σε κατοικίες στην Πεύκη και την Κηφισιά.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ένας 36χρονος και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον γιο του «αποθηκάριου» της οργάνωσης. Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοικία επί της οδού Λύρα στην Κηφισιά εντοπίστηκαν -πλην δεκάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων- και 270 ζαφείρια και ρουμπίνια. 

123

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η σπείρα, μέσω των πολύτιμων λίθων, «ξέπλενε» τα έσοδα που αποκόμιζε από την παράνομη δράση της.

Τι εντοπίστηκε σε Πεύκη και Κηφισιά

Χθες έγιναν δύο επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για «παρακλάδι» της «Καμόρα» των αντικαρκινικών φαρμκών σε σπίτια σε Κηφισιά και Πεύκη,όπου διέμεναν άτομα του περιβάλλοντος του «αποθηκάριου» του κυκλώματος, με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας να εντοπίζουν «θησαυρό». Ενδεχομένως, όπως τονίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να πρόκειται για κάποιο «παραμάγαζο», που είχε στήσει ένας από τους συλληφθέντες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο πρώτα ισόγεια στην Πεύκη, όπου έγινε η επιχείρηση χθες το μεσημέρι, επρόκειτο για σπίτια του Μανώλη Βαρβέρη, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγο καιρό και κατηγορείται πως είχε εμπλοκή στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Λίγη ώρα αργότερα χθες το απόγευμα έγινε ακόμη μία συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, αυτή τη φορά στην Κηφισιά, στο σπίτι του γιου του Μανώλη Βαρβέρη. Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως και σε αυτό το σπίτι εντοπίστηκαν αναβολικά χάπια. Ταυτοχρόνως, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα χρηματοκιβώτιο, για το οποίο ο συλληφθείς αναφέρει πως «δεν θυμάμαι τον κωδικό του», όπως επίσης και ένας αποθηκευτικός χώρος για τον οποίο τόνισε στους αστυνομικούς πως «έχω ξεχάσει που είναι τα κλειδιά τους». Τελικώς άνδρες της ΕΛΑΣ μπήκαν σήμερα, Παρασκευή, στους χώρους.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, για να εντοπιστούν τελικώς οι ναρκωτικές ουσίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Βαρβέρης είχε τον ρόλο του αποθηκάριου στην πολύκροτη υπόθεση των φαρμάκων και οι αστυνομικοί εκτιμούν σε ένα πρώτο στάδιο ότι ίσως να πρόκειται για κάποια παράνομη, παράλληλη δραστηριότητα του μέλους της σπείρας.[quote]Κατά τη διάρκεια ερευνών προέκυψε ότι ο 36χρονος κατείχε σε οικίες στην περιοχή της Πεύκης και της Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, (83.041) χάπια και (5.178) αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων[/quote]

Σημειωτέον δε ότι τα άτομα που κατηγορούνται συνολικά για την υπόθεση διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων είναι 19 και κατονομάζονται στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία με πληροφορίες από την εισαγγελία όμως να αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τους 500.

124

Κατά τη διάρκεια ερευνών προέκυψε ότι ο 36χρονος κατείχε σε οικίες στην περιοχή της Πεύκης και της Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, (83.041) χάπια και (5.178) αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων, τα οποία σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. κρίνονται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς και μεγάλο αριθμό πολυτίμων λίθων άγνωστης άξιας.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα