Αρχική » Οι σχέσεις του υποκόσμου διαταράχθηκαν με την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα

Οι σχέσεις του υποκόσμου διαταράχθηκαν με την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα

Δεν κυκλοφορούν. Αν είναι στην Αττική σπάνια θα βγουν έξω και αν το κάνουν με πολύ μεγάλη προστασία και ομάδες που ελέγχουν τους δρόμους και τους χώρους πριν εμφανιστούν.

by admin

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο έθνος oι σχέσεις του υποκόσμου διαταράχθηκαν με την εκτέλεση του 47χρονου Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά», λένε με νόημα οι ίδιες πηγές. Άλλωστε, κάτι ανάλογο δεν είχε ξανασυμβεί: κανείς άλλοτε στον κόσμο της νύχτας δεν είχε σκοτώσει έναν πατέρα μπροστά στον γιο του. Και δεν είναι τυχαίο που έμπειροι αστυνομικοί σχολιάζουν ότι έκτοτε χάθηκε η λεγόμενη μπέσα.

Οι ομάδες της «Greek mafia» στην οποία προσκυνούν μικρά και μεγάλα κεφάλια από διάφορους χώρους -ακόμα και από την πολιτική όπως έχουν δείξει οι συνομιλίες από τα κινητά θυμάτων που έφτασαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έστω και ετεροχρονισμένα- είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέντε. «Ούτε δέκα δεν είναι αυτοί που κινούν τα νήματα. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού σχεδόν και λαμβάνουν όλοι μέτρα. Τι μέτρα; Δεν κυκλοφορούν. Αν είναι στην Αττική σπάνια θα βγουν έξω και αν το κάνουν με πολύ μεγάλη προστασία και ομάδες που ελέγχουν τους δρόμους και τους χώρους πριν εμφανιστούν. Άλλοι έφυγαν πήγαν στην επαρχία, κρύφτηκαν μέχρι και στα βουνά, και άλλοι επέλεξαν την φυλακή», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. περισσότερα εδώ


Σήμερα η δίκη για την προστασία στα Μαγαζιά

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που δρούσε και ενδεχομένως συνεχίζει να δρα στον Πειραιά και το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε ένα σωρό παράνομες δραστηριότητες, από κυνομαχίες  και επεισόδια στα γήπεδα, μέχρι τοκογλυφίες, εκβιασμούς, ακόμη και εμπρησμούς «κατ’ παραγγελία».

Τον Ιούλιο του 2020 η υπηρεσία Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχε προχωρήσει σε 15 συλλήψεις, ανάμεσα τους και δυο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα που εκβίαζε μέχρι και ιδιοκτήτες pet shop, απαιτώντας για προστασία 300 ευρώ το μήνα, διαφορετικά απειλούσαν «να τους κάψουν το μαγαζί».

Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (για λόγους ασφάλειας χρησιμοποιείται αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού) είναι και μερικά πολύ γνωστά ονόματα λαϊκών τραγουδιστών καθώς και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έχει καλέσει τους τραγουδιστές, Νίκο Βέρτη και Θέμη Αδαμαντίδη,  όπως και τον επιχειρηματία, Τάκη Γιγουρτάκη για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις «δραστηριότητες» προσώπων που ήταν μέλη του κυκλώματος με έδρα τον Πειραιά και έκαναν δουλειές σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι.

Ο Νίκος Βέρτης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε καταθέσει στις 23 Νοεμβρίου 2020 ενώπιον του ανακριτή, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φέρεται να ήταν μέλος του κυκλώματος και είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση του.

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε πει για το εν λόγω πρόσωπο ότι το γνωρίζει τα τελευταία 3 με 4 χρόνια.

«Δουλεύει στο μαγαζί ΥΤΟΝ που εργάζομαι. Είναι ένα φιλότιμο και γλυκύτατο παιδί. Από την συμπεριφορά του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και τον επιλέξαμε να κάθεται έξω από το καμαρίνι μου, όπου εκεί πρέπει κάποιος να είναι ευγενής και να μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο που περιμένει απ’ έξω, οικογένειες, γονείς με παιδιά. Ο συγκεκριμένος έμενε μέχρι τα ξημερώματα, προκειμένου να εξυπηρετεί όλο τον κόσμο που έρχεται να μας δει. Εξεπλάγην όταν έμαθα γιατί κατηγορείται. Γνωρίζω ότι έχει ένα κατάστημα στον Κορυδαλλό, με φαγητό και μάλιστα όταν έχουμε πρόβες μας έφερνε φαγητό και δεν ήθελε να τον πληρώνουμε. Εγώ απ’ όσα γνωρίζω για τον κατηγορούμενο, δεν προσομοιάζει με όσα έχω αντιληφθεί για τον χαρακτήρα του και τι άνθρωπος είναι. Σε μένα δεν ήρθε ποτέ κάποιος να μου τον επιβάλει σαν συνεργάτη. Δουλεύω πολλά χρόνια στη νυχτερινή διασκέδαση και δεν είναι εύκολο να μας επιβάλλουν κάποιον άνθρωπο να εργαστεί για εμάς».

Στην πρώτη του κατάθεση ο Θέμης Αδαμαντίδης, είχε δηλώσει για τον  ίδιο κατηγορούμενο ενώπιον του ανακριτή: «Τον γνωρίζω από την  περσινή σεζόν, τον χειμώνα που δούλευα στο Can Can. Δούλευε στην υποδοχή. Εγώ όταν με πληροφόρησαν ότι έχει ε εμπλοκή στην υπόθεση που εξετάζεται, σε κύκλωμα εκβιαστών, θεωρώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ τον έβλεπα στο μαγαζί, ήταν πολύ εξυπηρετικός, βοηθούσε τον κόσμο που ερχόταν να μας δει, ήταν πολύ καλό παιδί. Ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα στο μαγαζί. Είχε πολύ καλή συμπεριφορά με όλο το προσωπικό, τους πελάτες. Δεν γνωρίζω αν το μαγαζί που εργάζομαι να έχει δώσει χρήματα για προστασία σε κύκλωμα εκβιαστών».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων έχουν διοριστεί μερικοί από τους πιο γνωστούς δικηγόρους με πελάτες «βαριά» ονόματα της νύχτας, οι κ.κ Αλέξης Κούγιας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σάκης Κεχαγιόγλου, Νίκος  Μιχαλόλιας, Γιάννης Γλύκας, Στάθης Μητσοκάλης, Νίκος Αλετράς, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης κι άλλοι.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα