Αρχική » Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ επιμένει το bodybuilding (σωματοδόμηση) δεν είναι άθλημα, δεν ανήκει σε κλάδο άθλησης και δεν έχει αναγνωριστεί!

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ επιμένει το bodybuilding (σωματοδόμηση) δεν είναι άθλημα, δεν ανήκει σε κλάδο άθλησης και δεν έχει αναγνωριστεί!

by admin

Όπως δημοσιεύτηκε το VICE επικοινώνησε με  τον, συνήγορο υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου που ανέφερε πως το bodybuilding (σωματοδόμηση) δεν είναι άθλημα, δεν ανήκει σε κλάδο άθλησης και δεν έχει αναγνωριστεί οποιαδήποτε αυτοτελής ομοσπονδία του αθλήματος ή κλάδου άθλησης στην Ελλάδα!

Αυτό πραγματικά εάν γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον του bodybuilding.

Παρακάτω μέρος της δημοσίευσης 

«Δεν είναι άθλημα»

Το VICE επικοινώνησε με τον δικηγόρο Εμμανουήλ Αναστασάκη, συνήγορο υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου. «Στην παρούσα υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση του Αθλητικού Νόμου με την έννοια της χορήγησης και της διακίνησης υπό ευρεία έννοια, απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές. Ωστόσο, το bodybuilding (σωματοδόμηση) δεν είναι άθλημα, δεν ανήκει σε κλάδο άθλησης και δεν έχει αναγνωριστεί οποιαδήποτε αυτοτελής ομοσπονδία του αθλήματος ή κλάδου άθλησης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ούτε υπάρχει αντίστοιχη αυτοτελής παγκόσμια ομοσπονδία αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία να υπάγεται διεθνώς ως άθλημα», σημείωσε ο κ. Αναστασάκης. «Κατά συνέπεια, η ως άνω ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε παραδεκτά και συντρέχει εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ποινικής διάταξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην παρούσα υπόθεση, καθόσον η ανάκριση συνεχίζεται, θα υπάρξει διαφορετική εξέλιξη ως προς το νομικό της μέρος. Επί της ουσίας, ο εντολέας μου ουδέποτε χορήγησε ή διακίνησε ουσίες απαγορευμένες σε οποιονδήποτε, πολύ δε σε αθλητές, ενώ οι λίγες ουσίες που βρέθηκαν στην κατοχή του, προορίζονταν για αποκλειστικά δική του χρήση και τις οποίες είχε προμηθευτεί από φαρμακεία ή από το διαδίκτυο», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγή VICE που αναφέρει 

«Έχω 4 Μέρες Πυρετό, Δεν Μπορώ να Κουνηθώ» –
Ο Κόσμος των Αναβολικών στην Ελλάδα 

Όσα μάθαμε από την εξάρθρωση δικτύου, στο οποίο φέρεται
να εμπλέκονται bodybuilder και φουσκωτοί σε «σιδεράδικα».

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα