Αρχική » Ο ΕΟΦ ανακοίνωση ..κάποιοι έπιασαν τον Ταύρο από τα αρχίδια!

Ο ΕΟΦ ανακοίνωση ..κάποιοι έπιασαν τον Ταύρο από τα αρχίδια!

by admin

Ο ΕΟΦ δημοσίευσε ακόμη μια ανακοίνωση για τα συμπληρώματα διατροφής και πραγματικά, δεν γνωρίζω εάν την έλαβε κάποιος υπόψη! Εδώ και καιρό ο ΕΟΦ δίνει γνωστοποίηση για την κυκλοφορία των συμπληρωμάτων διατροφής , δίνοντας την δυνατότητα σε κάποιους να λένε “έχω έγκριση από το κράτος, έπιασα τον ταύρο από τα αρχίδια!”

Μόνο που με την παρακάτω ανακοίνωση του ΕΟΦ η γνωστοποίηση είναι κυρίως μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία που δεν ξεκαθαρίζει τίποτα!

Ναι, υπάρχουν και οι άλλοι που δεν μπαίνουν στον κόπο της γνωστοποίησης και του οικονομικού παράβολου προς το κράτος ..1000 ευρώ ο κωδικός , σκέψου να φέρνεις αρκετούς κωδικούς, πρέπει να ζητάς εν συνεχεία δάνεια από τράπεζες!

Στην Ελλάδα σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα, είναι ιδεατά! χωρίς μεθόδους ανάλυσης και παραγωγής για τα προϊόντα. Σήμερα όλοι πουλάνε, αρκεί να συμμετάσχουν σε αγώνες να είναι κολλητοί με  γιατρούς, διατροφολόγους , σεξουαλικούς personal και πολλούς άλλους.
Συμβουλή σε αυτούς που άνοιξαν πρόσφατα μαγαζιά, Πουλάνε Face to Face στο γυμναστήριο ή στο διαδίκτυο, είναι η ευκαιρία της ζωής σας!

russel-g

Επίσης δεύτερη συμβουλή εάν είσαι άνεργος και έχεις κομπόδεμα από τον μπαμπά ρίξτο εδώ! πες , πες, όλο και κάτι θα μείνει ..
υποκρίσου τον ειδήμων, τον γνώστη! και  γίνε ο τύπος με τις επαφές!

Ο Τσαρούχης είχε πει :

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι διατροφικά προϊόντα με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας υγιών καταναλωτών. Επισημαίνεται πως τα προϊόντα αυτά δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου, ιδιότητες που προσιδιάζουν μόνο στα φάρμακα. Συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιου είδους ιδιότητες είναι παράνομη και καταχρηστική, καθώς πρόκειται κατ’ ουσίαν  για προϊόντα που παρουσιάζονται ως φάρμακα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Οι ισχυρισμοί που επιτρέπεται να αναγράφονται στα συμπληρώματα διατροφής είναι οι εγκεκριμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα τρόφιμα σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 432/2012. Το γεγονός ωστόσο ότι τα προϊόντα αυτά στερούνται θεραπευτικών ιδιοτήτων δεν διασφαλίζει και την απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών.

Τέλος επισημαίνεται ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν εγκρίνονται από τον ΕΟΦ, ούτε και από άλλους ευρωπαϊκούς φορείς. Η γνωστοποίηση της κυκλοφορίας τους είναι μεν υποχρεωτική και γίνεται με ηλεκτρονική διαδικασία στον ΕΟΦ, ωστόσο με κανένα τρόπο δεν ταυτίζεται με την εγκριτική διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη για την κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων, γεγονός που οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επισημαίνουν και στην επισήμανση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα