Αρχική » Πέθανε το Βουνό της άρσης βαρών Βελίτσκο Τσόλακοφ

Πέθανε το Βουνό της άρσης βαρών Βελίτσκο Τσόλακοφ

by admin

Ο πρώην Ευρωπαίος πρωταθλητής στην άρση βαρών Βελίτσκο Τσόλακοφ, ο οποίος  είχε τιμωρηθεί με τετραετή αποκλεισμό για ντόπινγκ, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία  35 ετών.

Ένας υπάλληλος νοσοκομείου στη νότια πόλη της Βουλγαρίας, Σμόλιαν επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χολάκοφ, και είπε ότι η αιτία θα είναι γνωστή μόνο μετά από νεκροψία.

Μέλη της οικογένειας του Τσόλακοφ δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι υπέφερε πρόσφατα με καρδιακά προβλήματα.

 Ένας αριθμός βουλγάρων αρσιβαρίστρων πέθανε σε νεαρή ηλικία.

Ο Ολυμπιονίκης της Βουλγαρίας το 2004, Μιλέν Ντοβρέτ, πέθανε πριν από δύο χρόνια στην ηλικία των 35 ετών, ενώ ο τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής στην άρση βαρών  Μίχαϊλ Πέτροφ πέθανε σε ηλικία 28 ετών το 1992.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”jgQ_tcqUBtI”]

Velichko Cholakov – 325 kg (716 lb) Raw Squat

Ο Χολάκοφ ήταν μεταξύ των 11 μελών της βουλγαρικής ομάδας που απέτυχαν στις δοκιμές ντόπινγκ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Αυτό οδήγησε στην απόσυρση ολόκληρης της ομάδας από τους Αγώνες.

Με 6 πόδια 6 ίντσες (1,98 μέτρα), ο Τσόλακοφ , κέρδισε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 105 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το χάλκινο ολυμπιακό στην Αθήνα ένα χρόνο αργότερα, ήταν ένας από τους ψηλότερους αρσιβαρίστες  όλων των εποχών.

Βελίτσκο Τσόλακοφ Ύψος: 1,98 μ. Βάρος: 170 kg

 sp0097

Μετά την τετραετή απαγόρευση του ντόπινγκ, απέκτησε την ιθαγένεια του Αζερμπαϊτζάν και αναγκάστηκε να αγωνιστεί για την πλούσια με πετρέλαιο χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αλλά αποσύρθηκε  πριν από τον αγώνα λόγω προβλημάτων υγείας.

In Memoriam – Величко Чолаков

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”iZDvoSj8SIY”]

Οι βουλγάρες αρσιβαρίστες  έχουν κερδίσει 12 ολυμπιακούς τίτλους και 36 μετάλλια συνολικά, καθιστώντας το ένα από τα πιο επιτυχημένα ολυμπιακά αθλήματα στη χώρα.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα