Αρχική » Πιέζεις την καρδιά τους στο γυμναστήριο; Γιατί! θα την κάνω κουκλάρα!

Πιέζεις την καρδιά τους στο γυμναστήριο; Γιατί! θα την κάνω κουκλάρα!

by admin

Γυναίκες, άντρες που επιθυμούν αλλά ίσως η καρδιά τους δεν αντέχει. Όταν η  fitness Μυϊκή  φαντασία απορρίπτει τον ρεαλισμό.

Ο άνθρωπος είναι  ένα βιολογικό επίτευγμα που έχει αναπτύξει  μια μοναδική προσαρμοστικότητα, η εξελικτική βιολογική προσέγγιση  αυτού του φαινομένου είναι μια άλλη υπόθεση, το ζήτημα εδώ είναι εάν η Φύση που δεν είναι τόσο καλή! (για κάποιους) στην τελειοποίηση του ανθρώπινου δημιουργήματος, είναι τόσο αδύναμη, που εξαναγκάζει αρκετούς να επιζητούν να βελτιστοποιήσουν το ανθρώπινο μοντέλο, κάνοντας την υπέρβαση, μέσω της προπονητικής πίεσης (training pressure)  που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην φυσική  τελειότητα.

Το τεστ – έρευνα

Η Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο  Ιπποκράτειο Νοσοκομείο έκανε μια έρευνα πριν λίγα χρόνια για τον προληπτικό έλεγχο της καρδιάς με στόχο την ελάττωση των αιφνίδιων καρδιακών θανάτων σε νέους αθλούμενους.

Συμμετείχαν και Ελέγχθηκαν νέοι άνθρωποι και συγκριμένα:
380 αθλούμενοι νέοι ηλικίας 10-25 ετών ο  έλεγχος περιελάμβανε::

  1. λήψη ιστορικού (ατομικού και οικογενειακού)
  2. κλινική εξέταση
  3. ηλεκτροκαρδιογράφημα
  4.  ηχοκαρδιογράφημα (ECHO) κατά περίπτωση
  5. έλεγχος με Holter 24ώρου
  6. δοκιμασία καρδιοαναπνευστικής κόπωσης, όψιμα δυναμικά,
  7. στεφανιογραφία
  8.  ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος.

Αποτελέσματα:

  • 30 αθλούμενοι με διαταραχές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • 10 περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν σοβαρές
  • 4 αθλούμενοι είχαν ευρήματα στην κλινική εξέταση (φύσημα)
  • 6  με οικογενειακό ιστορικό αιφνιδίου θανάτου βρέθηκαν φυσιολογικοί
  • 1 με διαταραχές αναπόλωσης, βρέθηκε φυσιολογικός, αλλά  αποφασίστηκε να τεθεί υπό τακτική παρακολούθηση.

[quote]θα σε κάνω κουκλάρα! [/quote]

Όταν η fitness Μυϊκή  φαντασία απορρίπτει τον ρεαλισμό

Όπως αντιληφθήκατε η παραπάνω έρευνα δίνει το δικαίωμα στις σκέψεις, ότι όλες οι βιολογικές μηχανές δεν είναι το ίδιο, δεν έχουν τις ίδιες καρδιές, δεν προέρχονται από το ίδιο γενεαλογικό δέντρο. Το ποσοστό νέων όπου διαγνώστηκαν με προβλήματα δεν ήταν ευκαταφρόνητο, είναι και σήμερα αξιοπρόσεκτο και υπολογίσιμο.

Ο αθλούμενος που θέλει να γίνει σκληρός bodybuilder η αθλούμενη που θέλει να γίνει fit

Η εξάσκηση με  βάρη ήταν κάτι που πριν από χρόνια έμοιαζε με μεταφορά οικοδομικών υλικών στο εργοτάξιο! σήμερα πέρασε ως Μυϊκή κουλτούρα διότι το ζητούμενο της ωραιοποίησης ξεπέρασε τον πραγματισμό της προπόνησης. Και δώστου, και μίμους personal trainer αλλά και νεοφερμένους πελάτες  που εφαρμόζουν το σύστημα προπόνησης του τεξανού Hard Core Bodybuilder Branch Warren. Πάμε ακόμη μια επανάληψη! θα σε κάνω κουκλάρα! Βάσω, πάμε! να κτίσουμε το σώμα της Larissa Reis στο λέω εγώ.. σκληρή δουλειααά! Πάμε!

Λέω τώρα εγώ, και η καρδιά της; τι γίνεται να πάει στα κομμάτια!

11137278-3D-Heart-Disease-Crossword-on-white-background-Stock-Photo-health

Αυτός –Αυτή δεν το γνωρίζει εσύ γιατί δεν τον ρωτάς

Το ιστορικό είναι κάτι απλό το ζητάτε εξ αρχής, με μια ταυτόχρονη εξέταση τεστ κοπώσεως το οποίο είναι απαραίτητο από την στιγμή που ο αθλούμενος έχει στόχο εκτός από την  γυμναστική εξάσκηση την απαίτηση της υπέρμετρης Μυϊκή βελτίωσης – χαμηλό ποσοστό λίπους, με πλάνα  αυξημένων  ρυθμών έντασης.
Ένα απλό καρδιογράφημα κρύβει παγίδες, δεν δείχνει όλα προβλήματα! τα οποία είναι τόσο ύπουλα που αναδεικνύονται, όταν οι προπονητές του στυλ Σιλβέστερ Σταλόνε αποφασίσουν να φωνάξουν δυνατά.
Όταν κάποιος ασκείται σε καθεστώς πίεσης και αυτός που τον προπονεί δεν γνωρίζει για παράδειγμα ότι έχει μορφολογικές ανωμαλίες στο μυοκάρδιο, προκαλούνται οξείες αιμοδυναμικές αλλαγές στον οργανισμό του (βάλτε τον εσύ να κάνει Σκουώτ και φώναζε από πάνω).

Μετά από μια καταπόνηση στην οποία επέβαλες την Βάσω για να αναπτύξει super Butt ενώ ξεκουράζεται ξαφνικά παρατηρούνται αρρυθμίες. Τι σημαίνει: σε ορισμένες περιπτώσεις αιφνίδιος θάνατος! Που μπορεί να εκδηλωθεί και κατά την απομάκρυνση του αθλούμενου μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης  από το γυμναστήριο .
Άραγε τι έπαθε ξαφνικά το παιδί μας στον δρόμο;

Μα είναι νέο παιδί αυτός στύβει πέτρα! Είναι κοπελάρα τους βάζει όλους κάτω !

Στα νέα παιδιά οι καρδιοαγγειακές ανωμαλίες είναι στην πλειονότητα τους ασυμπτωματικές που σημαίνει ότι όταν προπονούνται δεν εκδηλώνονται συμπτώματα όπως μορφές παθήσεων αρρυθμιογόνου καρδιοπάθειας. Δυστυχώς όταν επέλθει το μοιραίο είναι μόνο μια φορά όπου το σύμπτωμα θα εμφανιστεί, αλλά δεν θα αντιμετωπιστεί.

Όταν ένα νεαρό άτομο πάσχει από Ιδιοπαθή υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και πιστεύει ότι έχει την δυναμική αναερόβια ικανότητα να προσπεράσει τον εαυτό του, χωρίς να γνωρίζει την φυσιολογία του, είναι δυνατόν με τις αδόκιμες προπονήσεις που εφαρμόζει, και επικεντρώνεται σε ένα εκρηκτικό μοτίβο μιμητισμού Hard core training, να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ζωής στον ίδιο.[quote]Προσέξτε το καθεστώς της καθημερινής προπονητικής πίεσης[/quote]

Ίσως κάποιος θα προβάλει το επιχείρημα, στους δεκάδες χιλιάδες ελάχιστοι ή και ένας θα πεθάνει άρα το πληθυσμιακό μέγεθος είναι μικρό. Θα αντιπαραβάλλω το εξής:  υποχρέωση του επαγγελματία είναι να προστατέψει ακόμη και αυτή την μια ζωή που είναι τόσο πολύτιμη.

To φύσημα

Ο γιος σας κυρία μου έχει φύσημα, φύσημα τι είναι αυτό σαν τον άντρα μου που ροχαλίζει;
θα έχετε ίσως ακούσει ότι κάποιος έχει φύσημα, αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα που προσδιορίζεται ως στένωσης αορτής που προκαλεί έντονο συστολικό φύσημα στην βάση της καρδιάς του. Είναι μια συνήθης πάθηση η οποία αντιμετωπίζεται εάν διαγνωστεί έγκαιρα και παράλληλα αυτός που θα προπονήσει αυτό το άτομο δεν το οδηγήσει στα χειρότερα με τα super sets!

To stress

Προσέξτε το καθεστώς της καθημερινής προπονητικής πίεσης, όπου οι ψυχικές εντάσεις φορτίζουν. Ταυτόχρονα η επιδιωκόμενη βελτίωση που δεν προσμετρά δυνατότητες, και προγραματισμό εποχιακών προπονητικών πλάνων, αυξάνουν τις καταβολικές ορμόνες, και ταυτόχρονα δημιουργούν επίπεδα άγχους, σε νέους άντρες και γυναίκες όπου η ιδανική εικόνα ομοιάζει με ανέφικτο όνειρο. Ο συνδυασμός αυτός με το ύπουλο υπόστρωμα μιας παθολογικής καρδιοπάθειας αποτελούν τον θανατηφόρο συνδυασμό.

Όταν ξαφνικά αποφασίζεις να προπονηθείς

Υπάρχει μια ομάδα νέων ανθρώπων που χαρακτηρίζετε από την αποχή στην εκγύμναση ο μιμητικός τρόπος fitness style (φίλοι – διαδίκτυο)τους οδηγεί και αυτούς να γυμναστούν. Η θέληση για τάχιστη βελτίωση τους επόμενους μήνες σε συνδυασμό με μια προβληματική κατάσταση καρδιοαγγειακών νοσημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε μια αιφνίδια ανακοπή, κυρίως εάν η προπόνηση γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό του αθλούμενου. Είναι κάτι  που σήμερα δύσκολα εξακριβώνεται κυρίως όταν το σύστημα των προσφορών δεν κάνει διάκριση στα άτομα με καρδιοαγγειακά προβλήματα διότι η νοοτροπία είναι μαρκετίστικα συσσωρευτική.

Το θα σε κάνω κουκλάρα είναι αλήθεια το έλεγε ένας τύπος, προπονητής που γνώρισα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα