Αρχική » Πολύ Ντόπα στη Ποδηλασία ΕΡΟ και οι αυξητικές ορμόνες!

Πολύ Ντόπα στη Ποδηλασία ΕΡΟ και οι αυξητικές ορμόνες!

by admin

H  εφημερίδα El Pais, αποκαλύπτει ότι η ισπανική Ολυμπιακή ποδηλατική ομάδα στην Ατλάντα το 1996 προμηθεύτηκε  απαγορευμένες ουσίες από τον πρώην γιατρό του Lance Armstrong, τον Michele Ferrari,ανέφερε σήμερα η εφημερίδα El Pais .

δες εδώ  Οι SEXY χημικοί γιατροί. Δώσε κάτι Γιατρέ Χάνομαι!

Σύμφωνα με μαρτυρία του,από τον ισπανό γιατρό Luis Garcia del Moral, η ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας (RFEC) συμμετείχε σε πρόγραμμα ντόπινγκ μεταξύ του 1993 και του 1998.  Ο Del Moral, που ήταν τότε ο ιατρικός διευθυντής της ποδηλατικής ομάδας, δήλωσε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) το 2016 ότι ο Ferrari είχε προσφέρει απαγορευμένα προϊόντα ντόπινγκ.

Η ισπανική ομάδα στην Ατλάντα το 1996

8800000

Ερωτηθείς εάν ο Ferrari παρείχε  στους ισπανούς ποδηλάτες κορτικοστεροειδή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Del Moral απάντησε: «Αυτό δεν ήταν το κύριο πράγμα. Το κύριο πράγμα ήταν η ΕΡΟ και οι αυξητικές ορμόνες.” Η  El Pais ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε ένα δικαστήριο είχαν προσκομιστεί αποδεικτικά στοιχεία,  ότι μια ισπανική εθνική αθλητική ομοσπονδία «οργανώνωνε και χρηματοδοτούσε το ντόπινγκ για να βελτιώσει την απόδοση των αθλητών της»

Ο Del Moral ενίσχυσε την κατάθεσή του με ένα έγγραφο με ημερομηνία 15 Ιουλίου 1996, τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών της Ατλάντα. Το έγγραφο που είχε την ένδειξη «εμπιστευτικό» έδειχνε ότι περίπου 80 χιλιάδες ευρώ δόθηκαν στον ίδιο από την ομοσπονδία!  περίπου 36.000 ευρώ,  δηλώθηκαν ως έξοδα που δαπανήθηκαν σε φαρμακευτικές ουσίες.

Οι Del Moral και Ferrari έλαβαν αμφότεροι απαγορεύσεις δραστηριότητας,  για όλη τους τη ζωή από την USADA για τη σχέση  τους με τον Armstrong, ο οποίος αποχώρησε από τους επτά τίτλους του Tour de France το 2012.

Αντίθετα η βασιλική ισπανική ομοσπονδία ποδηλασίας (RFEC) απάντησε την Τρίτη στις πληροφορίες που δημοσίευσε η EL PAÍS σχετικά με τη σχέση του Δρ. Ferrari με την ισπανική ομάδα της Ατλάντα 96 . Στην επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις ούτε να διερευνήσει τις καταγγελίες του  Luis Garcia del Moral.

δείτε επίσης εδώ 

Λάνς Άρμστρονγκ (THE PROGRAM)

17164683

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα