Αρχική » Προπαγάνδα στην βελτίωση του σώματος δείτε την ζωή με θετική σκέψη

Προπαγάνδα στην βελτίωση του σώματος δείτε την ζωή με θετική σκέψη

by admin

Αρκετοί Νέο- Γκουρού επενδύουν στο καταφύγιο των συναισθημάτων των υποψήφιων πελατών τους. Η συνθηματολογία περιλαμβάνει εκφράσεις , που προβάλουν την θετική σκέψη, την πίστη στον εαυτό μας, την υπέρβαση, ως μια αλλαγή από το χθες σε ένα ελπιδοφόρο αύριο.[quote]Η φράση “δείτε την ζωή με θετική σκέψη” ως μια πρώτη ανάγνωση είναι μια παρότρυνση, ουσιαστικά όμως είναι μια διαταγή! που αφυπνίζει το υποκείμενο όντας αντικείμενο χειραγώγησης από τον εντολέα του[/quote]

Τα ισχυρά προπαγανδιστικά μηνύματα που στόχο έχουν την ανάγκη αλλαγής της εικόνας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε άνδρες και γυναίκες που αποφασίζουν να μεταμορφωθούν, κάνοντας  μια προσπάθεια βελτίωσης  που θα επιφέρει την κοινωνική αναγνώριση, και όπου σε αρκετές περιπτώσεις υποκρύπτει  έναν ναρκισσισμό. Σε αυτό επενδύουν οι καθοδηγητές της σύγχρονης αθλητικής διατροφής, χρησιμοποιώντας παράλληλα «δείγματα» αθλητών πελατών τους ως ένα εξιδανικευμένο μοντέλο σώματος για το οποίο οι  εν δυνάμει πελάτες αφού πειστούν πως πρόκειται για ένα προσεγγίσιμο κατόρθωμα θα συμφωνήσουν με τον διατροφολόγο καθοδηγητή και θα εναποθέσουν το σώμα τους, και  τις ελπίδες τους στην « επιστημονική πρακτική του»

Προπαγάνδα δείτε την ζωή με θετική -σκέψη βάλτε στόχους

Η υποβολή των μηνυμάτων είναι το διαπιστευτήριο των Νέο- Γκουρού, διότι  το ασυνείδητο μέσω των ψευδαισθήσεων δημιουργεί αντιλήψεις σύμφωνες με τις ασυνείδητες επιθυμίες μας. Στα κοινωνικά προβλήματα ως και στα βιολογικά προβλήματα ένας από τους πιο δραστικούς παράγοντες είναι ο χρόνος. Αυτό έρχεται να ανατρέψει ο καθοδηγητής. Η φράση “δείτε την ζωή με θετική σκέψη” ως μια πρώτη ανάγνωση είναι μια παρότρυνση, ουσιαστικά όμως είναι μια διαταγή! που αφυπνίζει το υποκείμενο όντας αντικείμενο χειραγώγησης από τον εντολέα του.

Ακροβατώντας με την σύγκριση θα λέγαμε ότι θυμίζει την ταινία «ΤΡΕΞΕ» όπου ο εντολέας έδινε το σύνθημα την στιγμή που επιθυμούσε το υποκείμενο του να γίνει  λειτουργικό την ψυχολογία των μαζών ένας από τους γενικούς χαρακτήρες των μαζών είναι μια υπέρμετρη ροπή στην υποβολή, όπου στο εσωτερικό κάθε ανθρώπινης  συνάθροισης, μια υποβολή είναι μεταδοτική πράγμα που εξηγεί τον γρήγορο προσανατολισμό των αισθημάτων προς μια ορισμένη κατεύθυνση.
Η λογική της ομάδας χρησιμοποιείται συχνά από τον καθοδηγητή – διατροφολόγο ή και προπονητή όπου η ομαδική δουλειά προτάσσεται ως αναγνωρίσιμη ιδεολογία αλλά και αυτοεγκωμιασμός, “δείτε πόσοι τα κατάφεραν μαζί μου” η στόχευση είναι προφανής, “μπορείς και εσύ” αρκεί να ακολουθήσεις πιστά το δικό μου μοντέλο.

 Παραποιημένο φυσικό μοντέλο με Χημικά μέσα

Από τις εταιρείες έως τον μοναχικό γκουρού η πρακτική των προβεβλημένων αθλητών – μοντέλων είναι η διαφημιστική προπαγάνδα που θα προσελκύσει τους ανυποψίαστους καταναλωτές –πελάτες. Όπως προαναφέραμε η αρχική προσέγγιση περιλαμβάνει μηνύματα υγείας και βελτίωσης, επενδύοντας παράλληλα στις παραμορφώσεις της εξωτερικής πραγματικότητας οι οποίες προκύπτουν είτε μέσω της μνήμης είτε μέσω των φαντασιώσεων.[quote]Η ναρκισσιστική υπερδιόγκωση κρίνεται όχι μόνο ως ωφέλιμη αλλά και ιδιαίτερα πολύτιμη[/quote]


Το αρχικό υλικό συμπεριλαμβάνει τα διατροφικά πρότυπα, και τα αθλητικά γεύματα ως τον προθάλαμο προς το εξεζητημένο χημικό πρωτόκολλο, που εφαρμόζεται εφόσον υποταχθεί όπως προαναφέραμε το υποκείμενο ως πελάτης αποβάλλοντας  το συναίσθημα της ενοχής και εν συνεχεία πιστέψει στις δυνατότητες του. Η παγίδα στις δυνατότητες του είναι αφ’ εξής η βιολογική παράδοση του σώματος στους πειραματισμούς του καθοδηγητή. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία επέρχεται η χημική προσήλωση και συνεπώς η πνευματική υποδούλωση, υπερβολές ναρκισσισμού βοηθούν εδώ τον καθοδηγητή, να χειραγωγήσει ευκολότερα αυτόν ή αυτήν. Η ναρκισσιστική υπερδιόγκωση κρίνεται όχι μόνο ως ωφέλιμη αλλά και ιδιαίτερα πολύτιμη, καθώς συντελεί στην κατασκευή του Εγώ και στην επαναδόμηση του Υπερεγώ.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα