Αρχική » Προσφορά στους τενεκέδες που αντικατέστησαν τους επιστήμονες

Προσφορά στους τενεκέδες που αντικατέστησαν τους επιστήμονες

by admin

Δεν είναι κακό να είσαι τενεκές με φουσκωμένα μπράτσα αλλά και πόδια πελαργού, στην καλύτερη των περιπτώσεων ούτε η αστυνομία ή δίωξη οικονομικού εγκλήματος θα ασχοληθεί μαζί σου! Έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει.

Οι αθλητές -και όποιοι άλλοι- ντοπάρονται με στεροειδείς ουσίες ακόμα και για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να συνεχίζουν να έχουν οφέλη στο μυϊκό σύστημά τους, ακόμα και μία δεκαετία μετά το ντόπινγκ, πράγμα που ανατρέπει την έως τώρα διαδεδομένη αντίληψη ότι τα οφέλη του ντοπαρίσματος είναι πρόσκαιρα και σταματούν μαζί με τη διακοπή της χορήγησής τους. Τα στεροειδή εκμεταλλεύονται ένα αντίστοιχο φαινόμενο “μνήμης” των μυών, τα στεροειδή αυξάνουν τον αριθμό των κυτταρικών πυρήνων μέσα στους μυϊκούς ιστούς. Οι πυρήνες αυτοί αποτελούν το «κλειδί» για το δυνάμωμα των μυών, όταν οι άνθρωποι ασκούνται.

TJP_5959_f1

Επίδραση των αναβολικών στεροειδών και λειτουργική υπερφόρτωση με την περιοχή διατομής (CSA) και ο αριθμός των πυρήνων των μυοκυττάρων ανά ίνα που βρέθηκαν ανά ίνα σε διατομές (CS) 

Η μελέτη με τα πειραματόζωα δείχνει ότι οι έξτρα πυρήνες των μυϊκών κυττάρων που αποκτώνται χάρη στη χορήγηση των ουσιών του ντόπινγκ, διατηρούνται σε βάθος χρόνου (“μυϊκή μνήμη”) και επιτρέπουν εν καιρώ το γρήγορο “ξαναφούσκωμα’ των μυών, ακόμα κι αν ο αθλητής είναι πια “καθαρός”, δηλαδή δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Ο Καθηγητής  Κρίστιαν Γκούντερσεν, εκτιμά ότι αυτή η “μνήμη” μπορεί να διαρκεί ακόμα και μια δεκαετία στους ανθρώπους, αλλά αυτό προς το παρόν αποτελεί μια υπόθεση και πρέπει να αποδειχθεί μέσα από περαιτέρω έρευνες.

Εδώ  η έρευνα A cellular memory mechanism aids overload hypertrophy in muscle long after an episodic exposure to anabolic steroids

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα