Αρχική » Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες οι αθλούμενοι έφτιαξαν μικρά γυμναστήρια στα σπίτια τους!

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες οι αθλούμενοι έφτιαξαν μικρά γυμναστήρια στα σπίτια τους!

by admin

H εφημερίδα δημοκρατική της Ρόδου κάνει αναφορά για απόγνωση των ιδιοκτήτων γυμναστηρίων και των πελατών,  παρ όλα  αυτά οι αθλούμενοι φρόντισαν να φτιάξουν μικρά γυμναστήρια στα σπίτια τους!


Κλειστές παραμένουν οι πόρτες των γυμναστηρίων σε όλη την χώρα, λόγω κορωνοϊού, ενώ στην Ρόδο πάνω από 6.000 άτομα που αθλούνται συστηματικά (σε ερασιτεχνικό επίπεδο) βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης!
Την ίδια ώρα, «εξαφανίστηκαν» από την αγορά και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, κάθε είδους όργανα γυμναστικής, από τα πιο μικρά έως τα μεγαλύτερα, καθώς οι αθλούμενοι φρόντισαν να φτιάξουν μικρά γυμναστήρια στα σπίτια τους -εν αναμονή των νέων κυβερνητικών οδηγιών για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια.
«Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είμαστε σε απόγνωση. Όχι μόνον ως επιχειρηματίες, αλλά και ως εργοδότες αφού απασχολούμε γυμναστές που είναι εργαζόμενοι. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουμε ξανά, δεν μας έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για το πώς μπορούμε να επαναλειτουργήσουμε, ποια μέτρα προστασίας θα πρέπει να λάβουμε κ.λπ.», δηλώνει στην «δημοκρατική» ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου κ. Αντώνης Κλωνάρης. «Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες απασχολούν γυμναστές που είναι απόφοιτοι σχολών (ΤΕΦΑ) έχουν περισσότερες απώλειες από όσους απασχολούν κάποια άτομα τα οποία δεν έχουν σπουδές στον κλάδο, αλλά διαθέτουν προσόντα που απέκτησαν μέσα από σεμινάρια κ.λπ.», ανέφερε.
Τέτοια εποχή τα γυμναστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο λόγω έλευσης και του καλοκαιριού. Όμως, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους αθλούμενους, ερασιτέχνες και ανθρώπους που θέλουν να γυμνάζονται κι έχουν κάνει την άθληση, τρόπο ζωής.
«Τα γυμναστήρια όλης της χώρας είναι κλειστά. Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Οι χώροι των γυμναστηρίων, είναι πάντα πολύ μεγάλοι οπότε τα ενοίκια (αν δεν έχεις ιδιόκτητο χώρο) είναι πολύ υψηλά. Συνήθως, κάθε χρόνο μετά το Πάσχα, η κίνηση στα γυμναστήρια αυξάνονταν σημαντικά. Φέτος, όμως τα πράγματα είναι στάσιμα. Πώς θα καλύψουμε τους χαμένους μήνες», αναρωτήθηκε με την σειρά του, ιδιοκτήτης γνωστού γυμναστηρίου της πόλης μας.
Προκειμένου να διευκολύνει την όλη κατάσταση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ο πανελλήνιος σύνδεσμος γυμναστηρίων έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την δημόσια υγεία, προειδοποιώντας τόσο για δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, όσο και για το ενδεχόμενο, αρκετά γυμναστήρια να μην αντέξουν και να παύσουν εντελώς την λειτουργία τους.

Περισσότερα εδώ 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα