Αρχική » Στον αγώνα τι αναβολικό δίνεις στη Σκύλα σου;

Στον αγώνα τι αναβολικό δίνεις στη Σκύλα σου;

by admin

Οι άνθρωποι επιδιώκουν την επίδοση, ως ένα επίτευγμα που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν από το σύνολο και ταυτόχρονα θα τους τοποθετήσει στο πόντιουμ της αναγνωρισιμότητας και της θετικής συσχέτισης με την προσπάθεια, εάν δεν μπορούν οι ίδιοι βάζουν άλλα  ζώα!

Οι σκύλοι δεν είναι τυχεροί στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Συχνά  είναι υποκείμενα της αγωνιστικής θέλησης των ανθρώπων που θέλουν να νικήσει ο σκύλος τους στις κυνοδρομίες. Πολλά λαγωνικά υποφέρουν από σπασμένα πόδια και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς και κάθε τρεις μέρες ένα σκυλί πεθαίνει στη Φλόριντα. Ταυτόχρονα πολλοί επιδρούν και στο ορμονικό σύστημα των σκύλων με τα φάρμακα που τους χορηγούν.

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν τους αρέσει να παρακολουθούν αγώνες λαγωνικών επειδή είναι σκληροί και απάνθρωποι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι πλέον κερδοφόροι αλλά αναγκάζονται να παραμείνουν ανοιχτοί εξαιτίας μιας ξεπερασμένης κρατικής εντολής για αγώνες με σκυλιά. Μια αλλαγή στο νόμο της Φλόριντα που ονομάζεται “αποσύνδεση” σύντομα θα άρει την εντολή.

Τι δίνουν στις σκύλες

Εν τω μεταξύ, το νομοθετικό σώμα μπορεί να λάβει ένα άλλο σημαντικό βήμα για την προστασία αυτών των ζώων απαγορεύοντας τη χρήση αναβολικών στεροειδών. Τα θηλυκά λαγωνικά  τα δίνουν συνήθως φάρμακα, όπως η τεστοστερόνη, για να τους αποτρέψουν από το να μπαίνουν σε θερμότητα . (Κατάσταση σεξουαλικού ενθουσιασμού αμέσως προηγούμενο της ωορρηξίας. Αυτή η έκφραση ισχύει για τα περισσότερα θηλυκά θηλαστικά και υποδεικνύει την περίοδο κατά την οποία το ζώο είναι εύφορο και πιο δεκτικό στο ζευγάρωμα)

Αυτή η ανεύθυνη πρακτική που χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτές λαγωνικών εξασφαλίζει ότι τα θηλυκά μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τα αρσενικά λαγωνικά!  μεγιστοποιώντας βραχυπρόθεσμα κέρδη και αποτρέποντας την απώλεια αγώνων.

**FILE**In this is a June 21, 2005, file photo, greyhounds compete during a race at Wonderland Greyhound Park in Revere, Mass. In the upcoming November 2008 election, Massachusetts voters will decide if greyhound racing will be retained or eliminated in the state. (AP Photo/Lisa Poole)

Είναι επίσης  μια εξαπάτηση. Αυτά τα φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για να χειριστούν τα αποτελέσματα των ανθρώπινων αθλητικών γεγονότων και θα μπορούσαν να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στις φυλές σκυλιών. Εάν τα στεροειδή αποκλείονται  στους αθλητές ανθρώπους, γιατί επιτρέπονται σε λαγωνικά;

Η συστηματική χρήση αναβολικών στεροειδών σε αγώνες λαγωνικών αγνοεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία. Το εγχειρίδιο του κλάδου “Care of the Racing and Retired Greyhound”  παραθέτει σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της φθοράς και επιθετικότητας, καθώς και αρνητική επίδραση στην λειτουργία της καρδιάς ενός σκύλου. Μερικές μελέτες έχουν ακόμη συνδέσει τα αναβολικά στεροειδή με τη βλάβη του ήπατος, των νεφρών και του χόνδρου,  τα γαστρεντερικά προβλήματα και  το σοκ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο γερουσιαστής Dana Young αποφάσισε  να σπάσει αυτή την κατάσταση και να απαγορεύσει τη χρήση αναβολικών στεροειδών σε αγώνες λαγωνικών –σκύλων.

Κοκαΐνη – σκυλιά 

Αυτό το καλοκαίρι, η άδεια του εκπαιδευτή   ανακλήθηκε σε  12 αγώνες  που βρέθηκαν θετικοί για κοκαΐνη. Ευτυχώς η χρήση κοκαΐνης είναι ήδη παράνομη, αλλά η επιδημία των θετικών ναρκωτικών εγείρει σημαντικά ζητήματα γύρω από την ακεραιότητα ολόκληρης της βιομηχανίας αγωνιστικών κυνοδρομιών.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα