Αρχική » Στο Μega είπαν ότι τηρήθηκαν ευλαβικά τα μέτρα στα γυμναστήρια κρατούσαν αποστάσεις!

Στο Μega είπαν ότι τηρήθηκαν ευλαβικά τα μέτρα στα γυμναστήρια κρατούσαν αποστάσεις!

by admin

Στο Μega είπαν ότι τηρήθηκαν ευλαβικά τα μέτρα στα γυμναστήρια κρατούσαν αποστάσεις! ενώ μετά το 10:50 ειπώθηκε από τον δημοσιογράφο:  να το προχωρήσω και λίγο παραπέρα, γιατί μικρό χωριό είναι η Ελλάδα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όσοι από τους γυμναστές αυτούς σήμερα που θα μείνουν χωρίς δουλειά τι θα πάνε να κάνουν τα παιδιά για να ζήσουνε; θα πάνε στα σπίτια να κάνουνε το λεγόμενο personal,  και να πάρουνε μαύρο χρήμα και να υπάρχει όντως ο κίνδυνος της διασποράς. 

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο πρόεδρος εστιατόρων νομού Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στο Μοναστηράκι, Σπύρος Μπαϊρακτάρης και ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, Μάκης Σκαφίδας για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και για τα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται.

[quote] (Mετά το 9:05 λεπτό) «Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο», σημείωσε ο κ. Σκαφίδας και συμπλήρωσε πως παρά τα μέτρα που ελήφθησαν μετά το πρώτο lockdown και παρά το γεγονός ότι αυτά τηρούνταν ευλαβικά στους χώρους γυμναστηρίου, ο κλάδος αυτός είναι από τους πρώτους που κλείνουν. Αναρωτήθηκε αν έχει καταγραφεί κάποιο  κρούσμα σε γυμναστήριο και για ποιο λόγο αυτά κλείνουν;[/quote]

Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊρακτάρη, η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη και άγνωστη για όλους. Τα μαγαζιά κατακρημνίστηκαν στους τζίρους τους, καθώς τη στιγμή που άρχισαν να φτιάχνουν τα πράγματα, ήρθε και δεύτερο lockdown.

Συνολικά οι επιχειρήσεις εστίασης απασχολούσαν χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι μένουν χωρίς εργασία και εισόδημα. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν όλα αυτά τα καταστήματα να ξανανοίξουν.

«Χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση του κράτους», τόνισε και πρόσθεσε πως «λύση είναι η πραγματική βοήθεια στον επαγγελματία για να μπορέσει να ξανανοίξει το μαγαζί του».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτσαμπάς υποστήριξε πως τα μέτρα στήριξης είναι ικανοποιητικά όσον αφορά τους εργαζομένους, αλλά για τους επαγγελματίες είναι «ασπιρίνη στον καρκίνο».

«Δεν μπορούν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς», είπε και ζήτησε διάλογο με τον πρωθυπουργό.

«Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο», σημείωσε ο κ. Σκαφίδας και συμπλήρωσε πως παρά τα μέτρα που ελήφθησαν μετά το πρώτο lockdown και παρά το γεγονός ότι αυτά τηρούνταν ευλαβικά στους χώρους γυμναστηρίου, ο κλάδος αυτός είναι από τους πρώτους που κλείνουν.

Αναρωτήθηκε αν έχει καταγραφεί κάποιο  κρούσμα σε γυμναστήριο και για ποιο λόγο αυτά κλείνουν;

Και οι τρεις συμφώνησαν στο ότι είναι απαραίτητη η στήριξη του κράτους για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν και να είναι ικανές να επαναλειτουργήσουν.


Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα