Αρχική » Συνεχίζουν οι ρώσοι να απασχολούν τον κόσμο με τις ντόπες

Συνεχίζουν οι ρώσοι να απασχολούν τον κόσμο με τις ντόπες

by admin

Ο Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό του κέρλινγκ στην Πιονγκτσανκ, βρέθηκε θετικός σε χρήση μελδόνιου. αλλα και η κυβέρνηση προστάτευε τους ντοπαρισμένους Ρώσους ποδοσφαιριστές.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ερευνά κρούσμα υπόθεσης ντόπινγκ στους εν εξελίξει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκστανγκ. Ο Ρώσος αθλητής του κέρλινγκ, Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό.

Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο μεικτό κέρλινγκ, θεωρείται ύποπτος για λήψη της ουσίας μελδόνιο, που αυξάνει τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την ικανότητα άσκησης. Ο Κρουσελνίτσκι εξέφρασε σε Ρώσους αξιωματούχους τους φόβους του πως κάποιος από τους συναθλητές του, που δεν επελέγησαν για τους Χειμερινούς Αγώνες της Νότιας Κορέας, έριξε στο ποτό του μελδόνιο.

Ο Ρώσος αθλητής έχει εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Χωριό επιστρέφοντας την διαπίστευσή του και πλέον αναμένεται η εξέταση του δευτέρου δείγματος.

«Από τη μία πλευρά είναι πολύ απογοητευτικό όταν γίνεται χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά από την άλλη δείχνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος αντιντόπινγκ στους αγώνες που προστατεύει τα δικαιώματα όλων των καθαρών αθλητών», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς.Από την πλευρά της ρωσικής Ομοσπονδίας Κέρλινγκ, ο πρόεδρός της Ντμίτρι Σνίτσεφ, είπε ότι είναι πιθανό να του έριξαν την ουσία μέσα στο ποτό ή το φαγητό του και υπονόησε ότι ευθύνονται πολιτικοί εχθροί της Ρωσίας ή αντίπαλοι του Ρώσου αθλητή.

 

3

Η Αναστάσια Μπριζγκάλοβα σύζυγός του Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, στο μικρό κέρλινγκ ζευγαριών  πριν ημέρες συγκρινόταν  περισσότερο top model παρά αθλήτρια, συγκρίνοντάς την με μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες της σοουμπιζ, όπως την Αντριάνα Λίμα, τη Μέγκαν Φοξ και την Αντζελίνα Τζολί.

Να σημειώσουμε ότι Ρώσοι αθλητές δεν εκπροσωπούν την χώρα τους στην Νότια Κορέα, αλλά διαγωνίζονται αυτόνομα, λόγω των κατηγοριών για συγκάλυψη σε υποθέσεις ντόπινγκ από το ρωσικό κράτος.

Δείτε επίσης εδώ  
H Ρωσία: κατηγορεί τον Ροντσενκόφ για τα αναβολικά
25DOPING-facebookJumbo-726x400

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα