Αρχική » Σωματότυπος – Ανδρισμός και BODYBUILDING

Σωματότυπος – Ανδρισμός και BODYBUILDING

by admin

Λαδωμένοι μυς, τέλειες πόζες, και ένα Speedo μαγιό ολοκληρώνουν την εικόνα ενός διαγωνιζόμενου στο Mr. Olympia. Οι διαγωνιζόμενοι στον μεγαλύτερο διαγωνισμό bodybuilding στον κόσμο παρουσιάζονται ως physical ideals, αλλά συχνά διαδραματίζουν έναν δεύτερο ρόλο: Τα poster με τα “αγόρια” εμπεριέχουν και τους κρυμμένους κινδύνους των θεαμάτων της εικόνας, και του σώματος, όπως η μυϊκή δυσμορφία ή η διατροφική  βουλιμία. Αυτοί οι διεκδικητές και η ακραία εμφάνιση τους μας θυμίζουν τα αληθινά ζητήματα της εικόνας του σώματος στην κοινωνία που συμπεριλαμβάνει εμάς και  που πλήττει ακόμη και αυτούς που βρίσκονται πλησιέστερα προς εμάς με ένα ανέφικτο τρόπο στην αναζήτηση της φυσικής τελειότητας.

Η εξέλιξη στο BODYBUILDING

Κοιτάξαμε την εξέλιξη της διάπλασης του νικητή στο Mr. Olympia  κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, και πώς συγκρίνεται με εκείνη ενός μέσου Αμερικανού. Θέλαμε να γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε τρία ερωτήματα: Ποσό κανονική ή ασυνήθιστη είναι η αναζήτηση για να κερδηθεί μια κορυφαία διάκριση στο bodybuilding; Η επιδίωξη αυτού του στόχου απαραιτήτως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ζήτημα εικόνας του σώματος; Τα στεροειδή είναι μέρος της εξίσωσης;

Μέχρι το 1965, ο διαγωνιζόμενοι είχαν ήδη φτάσει να ανταγωνίζονται σε μια μετα-στεροειδή εποχή για το άθλημα. Τα αναβολικά στεροειδή εισήλθαν στο προσκήνιο του ανταγωνιστικού bodybuilding στη δεκαετία του 1960, στρεβλώνοντας το πρότυπο για το τι είναι φυσικό και πως μοιάζει το muscle-building. Στη δεκαετία του 2000, η μαζική εμφάνιση  στους μηρούς και τους μύες των ώμων ήταν κοινό γνώρισμα. Ο μετασχηματισμός αυτός δείχνει την αφθονία των ανδρών που με βάση απλώς στην εμφάνιση, δεν θα μπορούσε πια να περιγραφεί ως ο νέος μέσος όρος.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, για παράδειγμα, άλλαξε δραματικά όσες φορές κέρδισε, για πρώτη φορά το 1970 ως ένας πιο “λιτός” νικητής, αργότερα ως ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας και μετέπειτα, ένας μυϊκός ανταγωνιστής, στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Ενώ καταναλώνουμε μια ισορροπημένη διατροφή, κάνουμε μια τακτική άσκηση και μεριμνούμε για τη φροντίδα του σώματός μας, έχουμε μια προοπτική, είναι ένας θετικός τρόπος, να προσεγγίσουμε και το γυμναστήριο. Το άθλημα του bodybuilding έχει προωθήσει ένα άλλο  στόχο, κυρίως μόνο με τη λήψη στεροειδών, τα οποία αν ληφθούν  μπορεί να έχουν ακραίες, ή θανατηφόρες, επιπτώσεις. Ότι οι διαγωνιζόμενοι επιδιώκουν την  επίτευξη αυτού του στόχου, παρά τους κινδύνους, προτάσσει μια προθυμία  του “πάση θυσία” για να επιτευχθεί μια επιθυμητή κατάσταση, η  μυϊκή ρώμη, όπου τώρα τα σώματά τους είναι σε κατάσταση αντίστροφης ανορεξίας ή bigorexias.

θα δείτε ένα διαδραστικό video με τους Νικητές του διαγωνισμού Mr. Olympia

Όπως μπορείτε να δείτε, οι πόζες που κερδίζουν στο Mr. Olympia, και ανέδειξαν τους νικητές δεν μπόρεσαν να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά ως  προς το μοντέλο για το τι γίνεται αντιληπτό ως σωματική τελειότητα έχει εξελιχθεί, έτσι ώστε να έχουμε τους νέους διαγωνιζόμενους. Η εισαγωγή των στεροειδών ήρθε για να αλλάξει περαιτέρω την εμφάνιση αυτών των ανδρών, και μερικοί διαγωνιζόμενοι από κοινού, κυρίως ο Arnold, δεν έχουν « καμία λύπη ” για τη λήψη στεροειδών στο δρόμο προς τη νίκη”.

Οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν στεροειδή εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, ηπατική βλάβη, ή συρρικνωμένους όρχεις. Ακολουθώντας τις ανάγκες του πρωταθλήματος για μια συγκεκριμένη σωματική διάπλαση  δεν θα έπρεπε να απαιτείται να τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρο το σώμα, αν και οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες των στεροειδών παρουσίασαν μια σαφή ανάγκη για τους διαγωνιζόμενους να έχουν μια επαγγελματική υποστήριξη. Ο ρυθμιστικός φορέας που επιβλέπει το διαγωνισμό Mr. Olympia – η Διεθνή Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης IFBB – ενέκρινε το Παγκόσμιο Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ του 2003 και συνέχισε τις εργασίες για να κρατήσει το άθλημα χωρίς στεροειδή και άλλες απαγορευμένες ουσίες. Τόσο έξυπνοι όσο αυτοί οι φορείς είναι όμως και αυτοί  που ανταγωνίζονται, κάποιοι, οι λιγότερο, συνεπείς αθλητές, το είδος των ανθρώπων  που τους αρέσει να κερδίζουν με οποιοδήποτε κόστος, οι οποίοι εφευρίσκουν τρόπους για να είναι μπροστά από τις δοκιμές- test.[quote]Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μια αντιληπτή σχέση μεταξύ του ύψους του άνδρα και του ανδρισμού του [/quote]

56

Όταν κοιτάζετε τα ύψη των νικητών στο  Mr. Olympia , βρήκαμε ότι το μέσο ύψος τους ήταν 5 πόδια και 7 ίντσες, μικρότερο από ό,τι ο μέσος Αμερικανός. Εκτός από μερικές ακραίες τιμές όπως ο  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Lee Haney, και ο Ronnie Coleman  κάθε νικητής βρέθηκε σε, μικρότερο, ύψος από το μέσο Αμερικανό. Το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι ότι το μικρότερο ύψος βοήθησε οι διαγωνιζόμενοι να εμφανίζονται αναλογικά πιο ογκώδης, δίνοντάς τους ένα πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Είναι επίσης πιθανό ότι οι μικρότεροι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάνε στο bodybuilding για να αυξήσουν το συνολικό μέγεθός τους. Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μια αντιληπτή σχέση μεταξύ του ύψους του άνδρα και του ανδρισμού του – για παράδειγμα ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 6 πόδια ψηλός ή ψηλότερος έχει 33% περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει μια άμεση επιτυχή σχέση από έναν άνδρα μετρίου αναστήματος. δείτε εδώ  Το μέγεθος μετράει

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σωματική ευαισθησία την  εικόνα που κινητοποιεί το μέσο όρο των ανδρών σε μέγεθος να δοκιμάσουν οτιδήποτε – συμπεριλαμβανομένων των στεροειδών – για να επιτευχθεί το μέγεθος που θέλουν.[quote]Μόνο ένας Mr. Olympia, ο Frank Zane, είχε ένα ΔΜΣ που ήταν κοντά σε αυτό, ενός μέσου Αμερικανού ανθρώπου.[/quote]

570

Με τόσες πολλές ανταγωνιστικές πληροφορίες σχετικά με το τι είναι ένα υγιές σώμα ή μοιάζει, δεν είναι καμία κατάπληξη το θέμα προβάλει τόσο τη σύγχυση όσο  και την ευαισθησία. Όταν κοιτάζετε το ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), μπορείτε γενικά να πείτε αν κάποιος είναι κάτω, πάνω ή μέσα σε ένα υγιές εύρος βάρους. Ωστόσο, η ικανότητα του ΔΜΣ για να δώσει περισσότερο κατάλληλη μυϊκότητα στα άτομα είναι ένα ερωτηματικό, αφού αύξηση της μυϊκής μάζας, απλά συνυπολογίζεται ως πρόσθετο βάρος . Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), επισημαίνει ότι το εργαλείο αυτό  θα μπορούσε να χρησιμεύσει μόνο ως ένας πρόχειρος οδηγός για τους αθλητές, και συνιστά τη συνεργασία με έναν επαγγελματία υγείας.

Μόνο ένας Mr. Olympia, ο Frank Zane, είχε ένα  ΔΜΣ που ήταν κοντά σε αυτό, ενός μέσου Αμερικανού ανθρώπου. Ο Ronnie Coleman, από την άλλη πλευρά, είχε κερδίσει διαγωνισμούς Mr. Olympia στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000 με ΔΜΣ που τεχνικά χαρακτηρίστηκε ως «παχύσαρκο» Εμείς χαράξαμε στο μέσο Αμερικανό τις αλλαγές που αντανακλούν στο ΔΜΣ τους σχετικά με τα χρόνια.

Σύνοψη

Το Bodybuilding μπορεί να είναι ένα ασφαλές άθλημα, αλλά Ωραιοποιεί την ανθυγιεινή άσκηση μιας αφύσικης σωματικής διάπλασης που μπορεί να αποκτηθεί. Πολλοί από αυτούς τους ανταγωνιστές πρέπει να βασίζονται στα στεροειδή, και τα τυχερά παιχνίδια με τις επικίνδυνες παρενέργειες τους, στην προσπάθειά τους για ένα σώμα που ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα των ανταγωνιστών τους.

Ακριβώς επειδή κερδίζουν διαγωνισμούς με βάση την εμφάνιση και το βάρος, δεν σημαίνει ότι αυτοί οι bodybuilders είναι τα μοντέλα της τελειότητας. Τα ιστορικά στοιχεία- μετρήσεις του Mr. Olympia (νικητές) από το 1965 έως το 2016. Οι μετρήσεις για το μέσο αμερικανό άνθρωπο ελήφθησαν από την ανθρωπομετρικά δεδομένα αναφοράς για Παιδιά και Ενήλικες – έκθεση από το CDC για τα διαθέσιμα έτη μεταξύ 1965 και 2016. Το ύψος του μέσου όρου του ανθρώπου και το βάρος  αντανακλάται σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 74. ο ΔΜΣ υπολογίζεται με βάση το βάρος τύπο (λίβρες) / [ύψος (σε)] 2 x 703.

πηγές

  • http://www.cdc.gov/
  • https://www.cdc.gov/healthyweight/assessing/bmi/adult_bmi/index.html
  • http://nymag.com/daily/intelligencer/2016/08/olympic-doping-is-getting-really-really-weird.html
  • http://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2016/04/The-History-of-the-IFBB-042616-final.pdf
  • https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/anabolic-steroid-abuse/what-are-health-consequences-steroid-abuse
  • http://abcnews.go.com/ThisWeek/Health/story?id=532456
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1323298/
  • http://www.bodybuilding.com/fun/muscle-mass-index-vs-bmi.html
  • http://fullspike.com/
  • http://healthyceleb.com/
  • http://www.bodybuilding.com/fun/drobson61.htm
  • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2524568/Size-matters-online-dating-Short-men-taller-counterparts.html
  • http://www.true-natural-bodybuilding.com/bmi-bodybuilders.html

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα