Αρχική » Τάμας Αγιάν ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ τα κρούσματα ντόπινγκ ήταν βαριά

Τάμας Αγιάν ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ τα κρούσματα ντόπινγκ ήταν βαριά

by admin

Ο 81χρονος Ούγγρος  Τάμας Αγιάν ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στον παγκόσμιο αθλητισμό, μέλος της ΔΟΕ, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών για 24 χρόνια  (βρισκόταν στην IWF από το 1976) και πρόεδρος της για 20χρόνια. Ο Αγιάν υπέβαλε την παραίτησή του τη Μεγάλη Τετάρτη, ύστερα από 44 χρόνια συνεχούς παρουσίας, όπου το ΔΣ την έκανε αποδεκτή. “Πρόσφερα το καλύτερο της ζωής μου στο αγαπημένο μας άθλημα”, δήλωσε ο 81χρονος σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της IWF. “Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες υγείας που σχετίζονται με την πανδημία, η διεξαγωγή εκλογών θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά να ξεκινήσει να εργάζεται το συντομότερο δυνατό, για να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για το άθλημα που αγαπάμε.”

Ο Τάμας Αγιάν αρνήθηκε επανειλημμένα τους ισχυρισμούς που έγιναν στο γερμανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, Lord Of The Lifters, που μεταδόθηκε από τον ARD στις 5 Ιανουαρίου.

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”FLYzWqP1UF4″]

Οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με  έγγραφο στον ιστότοπο της IWF, ήταν «κατά κύριο λόγο εναντίον του Αγιάν και των ενδιαφερόμενων» για οικονομικές παρατυπίες, διαφθορά, διανομή ντόπινγκ, χειραγώγηση δειγμάτων ντόπινγκ, παραποίηση ελέγχων ντόπινγκ , πληρωμών ντόπινγκ, δραστηριοτήτων ντόπινγκ σε συγκεκριμένα έθνη και για νεποτισμό ».

Ο Richard McLaren, ο Καναδός καθηγητής νομικής του οποίου η έκθεση σχετικά με το ρωσικό σκάνδαλο ντόπινγκ οδήγησε στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (Wada) να προτείνει να απαγορευτεί η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, ηγείται της ομάδας που διεξάγει μια ανεξάρτητη έρευνα.

Ο αναδρομικός επανέλεγχος δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και 2012 έχει ήδη αποκαλύψει 60 κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών, η οποία απειλείται μόνιμα με ΕΚΔΙΩΞΗ από το Ολυμπιακό πρόγραμμα. Η αμερικανίδα πρώην αρσιβαρίστρια Ούρσουλα Παπαντρέα είναι η διάδοχος του Αγιάν στον προεδρικό θώκο της IWF.

 


Σημ BS «Οι Βούλγαροι μου έλεγαν ότι τους κυνηγούν επειδή η χώρα είναι φτωχή και δεν μπορούν να δίνουν πολλά χρήματα, όπως άλλοι», μας είπε ένας εκ των πλέον διακεκριμένων ανθρώπων της ελληνικής άρσης βαρών, ενώ ο χώρος τού αθλήματος βοά πως όποια χώρα διοργάνωνε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε ασυλία στο ντόπινγκ. Δυστυχώς, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η άρση βαρών είναι ένα από τα πολλά αθλήματα που «απαιτούν» φαρμακοδιέγερση για να φθάσει κάποιος πολύ ψηλά. πηγή Καθημερινή


Στην IFBB τους ελέγχουμε για ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ!
έβγαλε επαγγελματίες στη Σέντρα!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα