Αρχική » Το αφιέρωμα των New York Times στον Phil Heath

Το αφιέρωμα των New York Times στον Phil Heath

by admin

Το αφιέρωμα στον Phil Heath έχει τον δημοσιογραφικό ρεαλισμό της έρευνας που αντικατοπτρίζει την αληθινή ζωή του επαγγελματία bodybuilder, ενός Star! που τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω, ενός ανθρώπου που φροντίζει  για την εικόνα του.

Ο Heath έχει 1,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, 300.000 οπαδούς στο Twitter  και μια παγκόσμια βάση οπαδών, καθώς  και ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο στα εξώφυλλα περιοδικών με μύες. Αυτός, αγωνίζεται σε ένα μόνο επαγγελματικό διαγωνισμό τον χρόνο, το Mr. Olympia, στον οποίο κέρδισε $ 400.000, το πρώτο βραβείο φέτος.

47

Ο Phil Heath ξεκουράζεται μετά από μια προπόνηση στο Armbrust Pro γυμναστήριο στο Wheat Ridge, Colo.  Nick Cote για τους New York Times.

Περνά το υπόλοιπο του έτους διατηρώντας την μυϊκή του φιγούρα και κάνει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια για εμφανίσεις, συνέδρια και συναντήσεις. Έχει πέντε χορηγούς, με επικεφαλής την Ultimate Nutrition, μια εταιρεία συμπληρωμάτων και κερδίζει περισσότερα από $ 1 εκατομμύρια το χρόνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.[quote]Ο Heath είναι νευρικός κάθε φορά που γδύνεται για να ποζάρει. Είναι σπάνια ικανοποιημένος με αυτό που βλέπει στον καθρέφτη. Ανησυχεί διαρκώς για τις ατέλειες.[/quote]
Η μεγαλύτερη φιλοδοξία του Phil Heath.. να έχει φυσικά περισσότερους τίτλους, αλλά και μια κληρονομιά, πέρα από τα βιβλία των ρεκόρ μια δική του θέση στο άθλημα.

Είναι ομιλητικός με εύστροφο πνεύμα, διαλύει τα στερεότυπα meathead  που συνδέονται με τους bodybuilders. Του αρέσει να δίνει  κίνητρα στις ομιλίες. Έχει κάνει δύο περιοδείες στη Μέση Ανατολή με την υποχρέωση να είναι USO (περιοδεία σε στρατιωτικές μονάδες)

Ο Heath είναι νευρικός κάθε φορά που γδύνεται για να ποζάρει. Είναι σπάνια ικανοποιημένος με αυτό που βλέπει στον καθρέφτη. Ανησυχεί διαρκώς για τις ατέλειες.
Αγωνίστηκε στο τελευταίο Mr. Olympia στα 248 pounds και με μέση 29-ιντσών.

“Δεν είναι μόνο ένα μέρος του σώματος”, δήλωσε ο Robin Chang, αντιπρόεδρος για τις μυϊκές εκδηλώσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, και συν-ιδιοκτήτης  του Mr. Olympia Weider Health and Fitness  “Κάποιοι αθλητές έχουν τεράστια πόδια ή ένα μεγάλο ζευγάρι δικεφάλων. Ο Phil κτυπά όχι μόνο με μια στάση, αλλά σε κάθε του πόζα”

“Το πιο δύσκολο μέρος της νίκης κάθε χρόνο”, είπε,  “είναι ότι έχει να υπερασπιστεί  τον τίτλο του μετά από ένα χρόνο με τις εμφανίσεις και τα παγκόσμια ταξίδια. Τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, τα “ξένα” τρόφιμα, τα ασυνεπή γυμναστήρια, τα στριμωγμένα καθίσματα του αεροπλάνου και τα κρεβάτια του ξενοδοχείου που είναι  άβολα, είναι από τα μειονεκτήματα που μπορεί να αλλάξουν το σώμα του, μέσα και έξω”.[quote]Τα πράγματα γίνονται σοβαρά, και τα ταξίδια σταματούν, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών πριν το Mr. Olympia[/quote]

770

Θέση στάθμευσης του Heath στο γυμναστήριο με μια προειδοποίηση ότι ίσως δεν θα πρέπει να δοκιμάσει κάποιος εκεί να σταθμεύσει!

Τρώει έξι ή επτά γεύματα την ημέρα. Είναι διαζευγμένος, αλλά με την Κρεμόνα (φίλη του) έχει κάποια που θα κάνει τα ψώνια του, και ετοιμάζουν ταυτόχρονα τα γεύματα με τα τρόφιμα για την  προετοιμασία του, είναι επίσης και ένας ταξιδιωτικός συνεργάτης και σύμβουλος των επιχειρήσεων του. Ο Phil Heath δαπάνα  $ 1.000 ή  και περισσότερα την εβδομάδα για το φαγητό του, ως επί το πλείστον αγοράζει στα Whole Foods, και ξοδεύει περίπου έξι ώρες την ημέρα στην κουζίνα.[quote]ο Heath κάνει προπονήσεις μόνος του, έχει έναν προπονητή, τον Hany Rambod, ο οποίος βρίσκεται στην Καλιφόρνια[/quote]

29bodyweb05-superjumbo

Ο Heath έφαγε στο γραφείο του πριν από την προπόνηση στο γυμναστήριο. Τρώει έξι ή επτά γεύματα την ημέρα, καταναλώνει έξι με πέντε pounds,γεύματα, πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το φιλέ μινιόν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σολομό και τιλάπια. Credit Nick Cote για τους New York Times.


Όπως Heath μιλούσε, στο γραφείο, η φίλη του Κρεμόνα του πρόσφερε μπριζόλα και λευκό ρύζι. Ήταν φαγητό σε πακέτο, από το Outback Steakhouse, επειδή και  δύο τους  είχαν μόλις επιστρέψει από ένα εβδομαδιαίο  ταξίδι. Ο Heath ειχε μπροστά του ένα σύνολο από πλαστικά δοχεία γεμάτα με τα συμπληρώματα σε σκόνη. Ο ίδιος πηρέ σκόνη το έβαλε σε ένα δοχείο και με ένα μπουκάλι νερό το κούνησε και το ήπιε. Ο ίδιος σε σύγκριση με ένα αγωνιστικό πλάνο, έχει πάντα την ανάγκη των “καυσίμων”  και την αναγκαιότητα για αναπλήρωση .


“Το θέμα είναι πώς το σώμα μου να αφομοιώσει διαφορετικών ειδών  συστατικά, από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη” δήλωσε ο Heath.


Από τώρα και μέχρι τον Μάιο είναι  “εκτός εποχής”, αν και η διατροφή και προπόνηση του είναι οι ρουτίνες του Heath που σπάνια πάνε σε off-σενάριο. Τα πράγματα γίνονται σοβαρά, και τα ταξίδια σταματούν, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών πριν το Mr. Olympia.[quote]Καθημερινά, ο Heath τρώει συνήθως πέντε έως έξι λίβρες τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες κρέατα – φιλέ μινιόν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σολομό και τιλάπια[/quote]

cremona

Ο Phil Heath’s και η φίλη του Shurie Cremona

Κοίτα τον εαυτό του προσεκτικά στον καθρέφτη μεταξύ των σετ. Μερικές φορές, η Κρεμόνα παίρνει εικόνες του από πίσω και κάτω, ώστε να μπορεί να προπονήσει μέρη του σώματος που δεν μπορεί να δει., ενώ ο Heath κάνει προπονήσεις μόνος του, έχει έναν προπονητή, τον Hany Rambod, ο οποίος βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Βλέπουν ο ένας τον άλλο για μία φορά το μήνα. Ο Heath στέλνει φωτογραφίες και λαμβάνει  την προπόνηση και τις διατροφικές συμβουλές.

Καθημερινά, ο Heath τρώει συνήθως πέντε έως έξι λίβρες τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες κρέατα – φιλέ μινιόν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σολομό και τιλάπια, ως επί το πλείστον. Αυτός καταναλώνει έως και 75 γραμμάρια υδατανθράκων με τη μορφή κόκκων ή πλιγούρι βρώμης, λευκό ή καφέ ρύζι, και διάφορα είδη πατάτας, συμπεριλαμβανομένων γλυκοπατάτες. Στα πρωινά λαμβάνει 16 ουγγιές ασπράδια αυγών. Προσπαθεί να πίνει δύο λίτρα νερό την ημέρα. Σε βάρος εκτός σεζόν φτάνει συνήθως τις 275 λίβρες ή και περισσότερο.

Στις τελευταίες ημέρες πριν από το διαγωνισμό, οι επιλογές τροφίμων περιορίζονται  και σταματά η πρόσληψη νερού. Υπάρχει λιγότερο κόκκινο κρέας, περισσότερα ψάρια – κυρίως τιλάπια, αυτό στον Heath δεν του αρέσει. Οι υδατάνθρακες κόβονται και αντικαθίστανται από λαχανικά, όπως τα σπαράγγια.[quote]Ο Robin Chang δήλωσε ότι η προσωπικότητα του Heath, συμπεριλάμβανει τo “ χάρισμα” και την παρρησία του, που είναι παρόμοια με εκείνη του Σβαρτσενέγκερ,[/quote]

Ο Heath δεν έχει γυμναστήριο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι κάνει 30 λεπτά με τα πόδια, μερικές φορές στη μέση της νύχτας ως το γυμναστήριο. Το Armbrust Pro Gym ανήκει σε ένα φίλο του, και είναι ανοικτό για τον Heath ανά πάσα στιγμή, είναι γεμάτο με περισσότερα βάρη από ότι μηχανές, που του προσδίδει μια αυθεντικότητα που αρέσει στον Heath.

Κάθε μέρα θα αφιερώσει  την προπόνηση για διαφορετικά  μέρη του σώματος – το πίσω άνω μέρος τη Δευτέρα, το στήθος, την Τρίτη, τα πόδια, την Πέμπτη και ούτω καθεξής.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Heath επιτρέπει μόνο μερικές φωτογραφίες που πρέπει να ληφθούν ως workout photos, είναι νευρικός για τα trolls για την  κοινωνική επίδραση των  μέσων μαζικής ενημέρωσης και την πιθανή επίδραση στους χορηγούς δεν θέλει  να δει κάτι άλλο σε ένα μυϊκό περιοδικό.[quote]Ο Heath ανησυχεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την εικόνα του. [/quote]

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθεί στην εποχή του iPhone και του Facebook, αλλά ο τρόπος ζωής του Heath είναι εξ ολοκλήρου κτισμένος στην εμφάνιση. Κάθε ράβδωση και σκίσιμο, κάθε σπυράκι και ατέλεια, θα πρέπει να ελεγχθούν, διότι παραμονεύει η κριτική.

Ο Heath ανησυχεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν  την εικόνα του. “Και εγώ πραγματικά θέλω η κληρονομιά μου να με δείχνει καλά”, είπε.

789

O Phil Heath γιορτάζει την νίκη του για το Mr. Olympia 2016 στο XS Night club

Ο Robin Chang δήλωσε ότι η προσωπικότητα του Heath, συμπεριλάμβανει  τo “ χάρισμα” και την παρρησία του, που είναι παρόμοια με εκείνη του Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι πανταχού παρών και αγαπημένος στο άθλημα.

Στο ερώτημα σχετικά με τα φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση και το σκοτεινό τους ρόλο στο bodybuilding, ο Heath στο ντοκιμαντέρ Generation Iron, το 2013, άφηνε να εννοηθεί ότι, φυσικά, οι bodybuilders που ανταγωνίζονται σε αγώνες υψηλού επιπέδου όπως το  Mr. Olympia κάνουν χρήση στεροειδών.

To Mr. Olympia είναι μέρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης ως ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η IFBB λέει ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και ότι οι ανταγωνιστές υπόκεινται σε έλεγχο των φαρμάκων. Ο Robin Chang, ο οποίος επιβλέπει το διαγωνισμό Mr. Olympia, δήλωσε ότι οι δοκιμές της IFBB είναι τυχαίοι, αλλά δεν γίνονται κατά τη διάρκεια του Mr. Olympia!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα