Αρχική » Το θανατηφόρο Χάπι αδυνατίσματος!

Το θανατηφόρο Χάπι αδυνατίσματος!

by admin

[quote]Εδώ δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη αλλά ο όρκος του χρήματος [/quote]
Ξεκινά η δίκη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη Γαλλία που αφορούν τη δημόσια υγεία: επί 33 χρόνια, ένα χάπι αδυνατίσματος χορηγείτο σε ασθενείς οδηγώντας στο θάνατο πάνω από δύο χιλιάδων ανθρώπων. Το ιδιωτικό εργαστήριο «Servier» κατηγορείται ότι συγκάλυψε τις δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες του χαπιού «Mediator» που χρησιμοποιείτο επί χρόνια στη Γαλλία. Από το 1976 έως το 2009, πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το χάπι παρά τις υποψίες ότι σχετίζεται με καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια. Για την υπόθεση, κάθεται στο εδώλιο η αρμόδια εθνική, ρυθμιστική υπηρεσία καθώς ενοχοποιείται πως επέδειξε επιείκεια και ολιγωρία αντί να αναλάβει άμεση δράση ώστε να αποτρέψει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την πρόκληση χρόνιων προβλημάτων υγείας. Αρχικά το χάπι χορηγούνταν σε υπέρβαρους διαβητικούς αλλά οι γιατροί το συνταγογραφούσαν συχνά και σε υγιείς γυναίκες για να τους «κοπεί» η όρεξη ώστε να χάσουν γρήγορα κιλά. Υπήρξαν και γιατροί που το συνταγογραφούσαν σε αθλήτριες προκειμένου να μην πάρουν βάρος.

Σημ BS Εισήχθη το 1976 για τους ασθενείς με υπέρβαρο διαβήτη τύπου 2, το φάρμακο ήταν ευρέως συνταγογραφούμενο ως κατασταλτικό της όρεξης σε  υγιείς ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, πάνω από 500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ύστερα από προβλήματα που εμφάνισαν στην βαλβίδα της καρδιάς. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο χιλιάδες νεκρούς.

A top French pharmaceutical company and a drugs watchdog went on trial in Paris on Monday over one of France’s largest-ever health scandals. The massive Mediator trial, named for a diabetes drug linked to at least 500 deaths, will last seven months.

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”O3uwas0IW30″]

Μέχρι σήμερα, το ιδιωτικό εργαστήριο «Servier» έχει καταβάλει το ποσό των 132 εκατομμυρίων ευρώ σε αποζημιώσεις. Οι δικαστές θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στους λόγους για τους οποίους επετράπη η κυκλοφορία του χαπιού επί 33 χρόνια στην αγορά φαρμάκων. Οι ενάγοντες επισημαίνουν ότι το εργαστήριο παραπλανούσε σκοπίμως τους ενδιαφερόμενους έχοντας τις «ευλογίες» των αρχών. Η φαρμακοβιομηχανία που το παρασκευάζει κατηγορείται ότι οι κίνδυνοι ήταν γνωστοί ενώ η ίδια συνέχιζε απτόητη την προώθηση του χαπιού βάζοντας στον κουμπαρά της πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

“Η «Servier» ήξερε ότι πωλείται δηλητήριο”, δήλωσε η 71χρονη Joy Ercole, η οποία κατηγορεί τα χάπια Mediator που χρησιμοποίησε για έξι μήνες για βλάβη στην καρδιά της. “Οι άτυχοι, όπως και εγώ, καταδικάζονται σε έναν αργό θάνατο. Η ζωή μου καταστρέφεται. “

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα