Αρχική » Χαρείτε και γιορτάστε! Το Bodybuilding στους Παναμερικανικούς Αγώνες

Χαρείτε και γιορτάστε! Το Bodybuilding στους Παναμερικανικούς Αγώνες

by admin

Ντόχα, Κατάρ το  bodybuilding δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, αλλά θα συμπεριληφθεί στους Παναμερικανικούς Αγώνες, στην Λίμα του Περού, το 2019,  η απόφαση που πάρθηκε στις 17 Νοεμβρίου είναι ένα μεγάλο άλμα, προς την παγκόσμια βιτρίνα του αθλητισμού.
Η Έκτακτη Συνέλευση της PASO (Pan American Οργανισμός Αθλητισμού) που εγκρίθηκε σε αυτή την πόλη συμπεριέλαβε το bodybuilding, ως ένα άθλημα που έρχεται με πλήρες δικαίωμα συμμετοχής στη συνάντηση που διοργανώνονται από το Περού, σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες.

con0851-768x510

Ο Dr. Rafael Santonja, πρόεδρος της IFBB, παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση PASO (Pan American Sports Organization) που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα σε συνδυασμό με την ANOC (Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών)

Το άθλημα, το οποίο είχε μια προηγούμενη συμμετοχή στους Αγώνες los Juegos Bolivarianos που οργανώθηκαν στο Trujillo, Chiclayo και την  Λίμα το 2013- προτάθηκε από τον επικεφαλής της οργάνωσης, της Ουρουγουάης Julio Cesar Maglione, και εγκρίθηκε από τις περισσότερες από τις χώρες που συγκεντρώθηκαν στην Ντόχα του  Κατάρ  με την ευκαιρία της Γενικής συνέλευσης των ANOC (Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών).

Το Bodybuilding αυξάνει σε 39 τον αριθμό των σπορ, που θα συμμετάσχουν στο Pan American αγωνιστικό ραντεβού, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της 26ης Ιουλίου και 11 Αυγούστου 2019. Αυτή η απόφαση συμπεριλαμβάνει, το  μπόουλινγκ, Μπάντμιντον, πατινάζ και το θαλάσσιο σκι, που επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ άλλων  στη Λίμα το 2019 θα περιλαμβάνονται και τα πρόσφατα αθλήματα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει του Τόκιο το 2020, όπως το  μπέιζμπολ, σόφτμπολ, καράτε και, για πρώτη φορά το σέρφ.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα