Αρχική » Γιατρέ θα ντοπαριστώ με τον Υπολογιστή μου ΔΕΝ σε χρειάζομαι!

Γιατρέ θα ντοπαριστώ με τον Υπολογιστή μου ΔΕΝ σε χρειάζομαι!

by admin

To διαδίκτυο είναι μια τρανή απόδειξη για το τι θα επακολουθήσει. Πριν την εμφάνιση του η αμφίδρομη επικοινωνία ήταν κάτι πολύ δύσκολο, η διάχυση της πληροφορίας σε υψηλές ταχύτητες μεταξύ των ανθρώπων ήταν σε υποτυπώδες πλαίσιο. Τώρα και στην περίπτωση της ντόπας εκατομμύρια προγράμματα χημικοτροποποίησης, συγγράμματα ιατρικής, έρευνες αλλά και εμπειρίες χρηστών αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να ντοπαριστεί!

Το διαδίκτυο έφερε μια επανάσταση και σε αυτή την ανάγκη.[quote] Οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική ιατρική, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών ενώ παράλληλα κάνουν πέρα τον παραδοσιακό γιατρό είναι και μια καλή ευκαιρία στο μέλλον για όσους γκουρού και χρήστες – τεχνικούς  θα θέλουν να ντοπαριστούν οικειοθελώς με την βοήθεια ενός υπολογιστή. [/quote] Με την πάροδο του χρόνου, οι γιατροί θα αυξήσουν την εξάρτησή τους από την τεχνολογία για ταξινόμηση, διάγνωση και λήψη αποφάσεων. Τελικά, θα χρειαστούμε λιγότερους γιατρούς και κάθε ασθενής θα πάρει την καλύτερη φροντίδα. Ο προγραμματισμός της διάγνωσης και της θεραπείας θα γίνει από έναν υπολογιστή, ο οποίος θα χρησιμοποιείται σε συνεννόηση με την ενθουσιώδη υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού που επιλέγεται περισσότερο για τις φροντίδες λόγω της προσωπικότητάς του παρά για τις διαγνωστικές ικανότητές του.

Πολλοί γκουρού που κουράρουν αθλητές και δημοσιεύουν τις επιτυχίες τους στο διαδίκτυο θα οικειοποιηθούν και την τεχνολογία για αύξηση των  κερδών τους.

Νέο περιβάλλον

Η βιομηχανία φροντίζει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, σε κάποιες περιπτώσεις υποκαθιστά την παράγωγη με νέες βελτιωμένες παραγωγικές διαδικασίες. Είναι όπως τα robots που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στην αυτοκινητοβιομηχανία, σύντομα οι υπολογιστές θα γίνουν και το νέο υποχείριο της υποκουλτούρας που αναζητά ευκολίες στην προσπάθεια για ντοπάρισμα.

Τα παράνομα χημικά εργαστήρια που παράγουν εκατομμύρια μπουκαλάκια ντόπας ειναι ακόμη μια απόδειξη όπου η τεχνολογία έχει πρακτική εφαρμογή. Οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική ιατρική, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών ενώ παράλληλα κάνουν πέρα τον παραδοσιακό γιατρό είναι και μια καλή ευκαιρία στο μέλλον για όσους γκουρού και χρήστες – τεχνικούς  θα θέλουν να ντοπαριστούν οικειοθελώς με την βοήθεια ενός υπολογιστή. Ποιος δεν θυμάται το φανταστικό σενάριο όπου ο αντί – ήρωας terminator  αυτό- φρόντιζε το τραυματισμένο του χέρι!

Η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να γίνει περισσότερο σχετική με την παρακράτηση δεδομένων έχοντας ως  βάση αυτά και λιγότερο τη δοκιμασία και το σφάλμα. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς την  τεχνολογία, λόγω του αυξανόμενου όγκου δεδομένων και διαθέσιμων ερευνών. Το φάρμακο της επόμενης γενιάς θα χρησιμοποιεί πιο σύνθετα μοντέλα φυσιολογίας και περισσότερα δεδομένα αισθητήρων απ ‘ό, τι μπορεί να κατανοήσει ένας γιατρός, για να προτείνει εξατομικευμένη διάγνωση. Χιλιάδες βασικά και πολυεπίπεδα σημεία δεδομένων, πιο ολοκληρωμένη ιστορία και συμπεριφορά θα ενημερώνουν κάθε διάγνωση. [quote]Οι υπολογιστές μπορούν να αναλάβουν μεγάλο μέρος αυτής της διάγνωσης και θεραπείας και μάλιστα κάνουν αυτές τις λειτουργίες καλύτερα από τον μέσο γιατρό[/quote]

Πολλά από αυτά που κάνουν οι γιατροί (εξετάσεις, δοκιμές, διάγνωση, συνταγή, τροποποίηση συμπεριφοράς κ.λπ.) μπορούν να γίνουν καλύτερα με αισθητήρες, παθητική και ενεργή συλλογή δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία. Όμως, οι γιατροί δεν πρέπει να μετρήσουν μόνο όλα αυτά . Πρέπει να χρησιμοποιήσουν  όλα αυτά τα δεδομένα, να τα εξετάσουν στο πλαίσιο των πιο πρόσφατων ιατρικών ευρημάτων και της ιστορίας του ασθενούς και να καταλάβουν αν κάτι είναι λάθος. Οι υπολογιστές μπορούν να αναλάβουν μεγάλο μέρος αυτής της διάγνωσης και θεραπείας και μάλιστα κάνουν αυτές τις λειτουργίες καλύτερα από τον μέσο γιατρό (ενώ εξετάζουν περισσότερες επιλογές και κάνουν λιγότερα λάθη). Οι περισσότεροι γιατροί δεν μπορούσαν να διαβάσουν και να αφομοιώσουν όλα τα τελευταία 5.000 ερευνητικά άρθρα σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις. Και, οι περισσότερες από τις ιατρικές γνώσεις του μέσου ιατρού είναι από τότε που ήταν στην ιατρική σχολή, ενώ οι γνωστικοί περιορισμοί τους εμποδίζουν να θυμούνται τα 10.

Οι υπολογιστές είναι καλύτεροι να οργανώνουν και να ανακαλούν περίπλοκες πληροφορίες από ό, τι ένας γιατρός του Harvard. Είναι επίσης καλύτεροι στην ενσωμάτωση και εξισορρόπηση των συμπτωμάτων του ασθενούς, του ιστορικού, της συμπεριφοράς, των περιβαλλοντικών παραγόντων και των κατευθυντήριων γραμμών διαχείρισης του πληθυσμού από τον μέσο γιατρό. Εξάλλου, το 50% των MD είναι κάτω από το μέσο όρο! Οι υπολογιστές έχουν επίσης πολύ χαμηλότερα ποσοστά σφάλματος.

Η IBM Watson έχει συνεργαστεί με την Celgene για την καλύτερη παρακολούθηση των αρνητικών παρενεργειών των φαρμάκων και η ίδια εφαρμόζει την τεχνολογία AI της γνωστικής πληροφορικής για να συστήσει θεραπείες κατά του καρκίνου διότι  μπορεί να διαβάσει τα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία ενός ασθενούς, να αναλύσει τις εικόνες του καρκίνου και ακόμη να εξετάσει την αλληλουχία του γονιδίου του όγκου για να καταλάβει το βέλτιστο σχέδιο θεραπείας για ένα συγκεκριμένο άτομο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο χρόνος διπλασιασμού της ιατρικής γνώσης το 1950 ήταν 50 χρόνια. το 1980, 7 χρόνια. και το 2010, 3,5 έτη. Το 2020 προβλέπεται να είναι 0,2 έτη – μόλις 73 ημέρες. Η ισχύς του υπολογιστή διπλασιάζεται κάθε 18 μήνες, πολύ  μεγάλες αυξήσεις εύρους και κλίμακας που θα αναγκάσει πολλούς να τους χρησιμοποιήσουν.

Τα προγράμματα  της IBM Watson είναι σε θέση να ανιχνεύουν άμεσα τα δεδομένα της ιατρικής βιβλιογραφίας παγκοσμίως για την εκπόνηση ενός σχεδίου διάγνωσης και θεραπείας, έτσι ώστε στο μέλλον μια νοσοκόμα ή τεχνικός μπορεί να κάνει μια λεπτομερέστερη αξιολόγηση από ό, τι ακόμη και μια ομάδα γιατρών. Και σε συνδυασμό με την προηγμένη μαγνητική τομογραφία, CT και PET σαρώσεις, να δούμε το εσωτερικό αναπτύσσοντας τρόπους και ακόμη και τη θεραπεία καρκίνων και άλλα ιατρικά ζητήματα  σε μικροσκοπικό επίπεδο. Αυτό θα μετατρέψει το ιατρικό επάγγελμα σε ευήκοα ώτα.[quote]Έπαθες ζημία το αλλάζεις!  Όπως αναφέρεται έως το 2020, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ευρέως η τεχνολογία από φαρμακευτικές εταιρείες[/quote]

Νέοι ιστοί κατά παραγγελία νέο servis 

Μια  πρόσφατη διαδικασία που περιλαμβάνει την εναπόθεση μιας “βιο-μελάνης” κατασκευασμένης από κύτταρα ακριβώς σε στρώσεις, με αποτέλεσμα  να παράγει λειτουργικό ανθρώπινο ιστό για χρήση στο εργαστήριο, φέρνει μια νέα βιολογική καινοτομία.

Οι συγκεκριμένοι ιστοί είναι καλύτεροι παράγοντες πρόβλεψης της λειτουργίας των φαρμάκων σε σύγκριση με τα ζωικά μοντέλα. Μακροπρόθεσμα, αυτό έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το δρόμο για την “εκτύπωση” ανθρώπινων οργάνων, όπως τα νεφρά, τα συκώτια και τις καρδιές. Έπαθες ζημία το αλλάζεις!  Όπως αναφέρεται έως το 2020, ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ευρέως η τεχνολογία από φαρμακευτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ασφαλέστερων και καλύτερων υποψήφιων φαρμάκων για λιγότερες αποτυχίες στις κλινικές δοκιμές.

Μέσα στο σώμα 

Τα nanobots (μικροσκοπικά ρομπότ τόσο μικρά όσο ένα άτομο ή ηλεκτρόνιο) θα μπορούσαν να γίνουν συνηθισμένα και στο μέλλον μπορεί να ενσωματωθούν με την εγκεφαλική μας ύλη επιτρέποντάς μας να συγχωνευθούμε με τους υπολογιστές και το Cloud για μια μοναδικότητα ή τη συγχώνευση των μυαλών μας με μηχανές & υπολογιστές. Η νανοτεχνολογία (“νανοτεχνολογία”) είναι η χειραγώγηση της ύλης σε μια ατομική, μοριακή και υπερμοριακή κλίμακα. Η παλαιότερη, ευρέως διαδεδομένη περιγραφή της νανοτεχνολογίας αφορούσε τον ιδιαίτερο τεχνολογικό στόχο του ακριβούς χειρισμού ατόμων και μορίων για την κατασκευή μακροσκοπικών προϊόντων, επίσης τώρα αναφέρεται ως μοριακή νανοτεχνολογία, η οποία είναι η χειραγώγηση της ύλης με τουλάχιστον μία διάσταση μεγέθους από 1 έως 100 νανόμετρα και τέτοιες τεχνολογίες ασχολούνται με τις ειδικές ιδιότητες της ύλης.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα