Αρχική » Thomas O’Connor και Γιώργος Τουλιάτος συζητούν για Bodybuilding Κατάθλιψη – Αναβολικά – προϋπάρχουσες διαταραχές

Thomas O’Connor και Γιώργος Τουλιάτος συζητούν για Bodybuilding Κατάθλιψη – Αναβολικά – προϋπάρχουσες διαταραχές

by admin
  1. O Ron Harris παρουσιαστής στο  Muscular Development δήλωσε πως μετά τον θάνατο του bodybuilder Luke Sandoe θέλησε να κάνει αυτή την εκπομπή, αν και οι κοντινοί του άνθρωποι ανέφεραν πως ο Sandoe επέλεξε να πάρει την ζωή του, ο ιδιος δεν είναι σίγουρος 100% παρά ότι ο Luke Sandoe υπέφερε από κατάθλιψη!

Ουσιαστικά είναι μια συζήτηση για τις αυτοκτονικές τάσεις και την κατάθλιψη που δύναται να οδηγήσει σε ακραίες πράξεις. Οπως αναφέρει ο Harris οι περιπτώσεις  αυτοκτονίας στους λευκούς άνδρες είναι 3, 5 φορές παραπάνω από ότι στις γυναίκες.
Ο Ron Harris κάλεσε τους  γιατρούς Thomas O’Connor και Γιώργο Τουλιάτο να μιλήσουν για το θέμα.

MENTAL HEALTH & DEPRESSION IN BODYBUILDERS | MD SPECIAL REPORT

Ο O’Connor χαρακτήρισε αποτυχημένο το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, στην πρόληψη αυτών των περιστατικών  (3:34) ενώ επισημαίνει πως πολλοί άντρες δεν πηγαίνουν σε κλινικές για να βοηθηθούν, για αυτό και ο ιδιος άνοιξε μια πύλη επικοινωνίας με άντρες που λαμβάνουν ανδρογόνα, για να τους βοηθήσει.

Για τον O’Connor συμβάλουν πολλοί παράγοντες στο να φτάσει κάποιος στην αυτοκτονία, είναι το στρες, η κατάθλιψη η χρήση ουσιών – ναρκωτικά – αλκοόλ  και όχι πάντα κατά βάση τα ανδρογόνα από μόνα τους. Τώρα ζούμε και μια εποχή με οικονομικα ζητήματα όπου πολλοί δεν πηγαίνουν ούτε στο γυμναστήριο που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας τους. 

Ο Γιώργος Τουλιάτος (5:55) συμφωνεί φέρνοντας ως παράδειγμα το γενικό πλαίσιο των δομών που τελούν υπό κρίση, την κρίση της καθημερινότητας  και τα οικονομικά προβλήματα, όπως η  ανεργία μετά την υγειονομική κρίση.  Παράλληλα κάνει αναφορές στην μανιοκατάθλιψη – την συναισθηματική αστάθεια, το αδιέξοδό σε ένα τούνελ που τους φέρνει σε απόγνωση. Στο  (7:05)  επισημαίνει το ρόλο της θρησκευτικής πίστης, ως ανασταλτικό παράγοντα στις πράξεις θανάτου. 

[quote]O γιατρός Thomas O’Connor στο (8:40) δηλώνει ενθουσιασμένος που οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν! Κάνοντας ουσιαστικά πολιτική ανυπακοή..νομίζω ότι είναι υπέροχο δηλώνει ο γιατρός[/quote]

Μετά το 11:00 λεπτό σημαντική είναι η αναφορά του O’Connor για την χρήση των ψυχαγωγικών φαρμάκων – steroids σε άτομα με υποκείμενη κατάθλιψη που χρησιμοποιούν και φάρμακα που ανεβάζουν την ενέργεια  τους, selective androgen receptor modulators και πεπτιδίων για να νιώθουν καλύτερα στο γυμναστήριο! Ουσιαστικά  O’Connor μετά το 12:00 λεπτό καυτηριάζει την νοοτροπία χρήσης των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ως υποκατάστατα της ψυχικής διάθεσης και για το γυμναστήριο, από πολλούς άντρες.

Στο 13:30 λεπτό  ο Γιώργος Τουλιάτος φέρνει ως παράδειγμα τον εαυτό του, και τα πρώτα χρόνια με την κατάθλιψη, το σύνδρομο της απόσυρσης, και τα μανιοκαταθλιπτικά επεισόδια, ενώ παράλληλα επισημαινει πως η περίοδος της αυστηρής δίαιτας οξύνει αυτά τα φαινόμενα, (το σύνδρομο στέρησης) όπως φυσικά και ο χαρακτήρας του κάθε ατόμου συμβάλει στις ψυχολογικές αντιδράσεις. Παράγοντες που δύναται επίσης να επηρεάσουν είναι η προϋπάρχουσα διπολική διαταραχή μια κατάσταση που σχετίζεται με με την γενετική και την χημεία του εγκεφάλου.

Ο O’Connor στο 15:00 λεπτό είναι καταφατικός συμφωνεί, ο χρήστης αναβολικων στεροειδών φαρμάκων μετά την διακοπή τους έχει πιο έντονο το  σύνδρομο της απόσυρσης διότι αρχικά  ο ασθενής βρίσκεται στην κορύφωση μιας υποκείμενης διαταραχής της διάθεσης!

Παράλληλα συμβάλουν φαινόμενα υπερβολικού φόρτου στην προπόνηση (πολλά κιλά) η χρήση ανδρογόνων αναβολικών στεροειδών φάρμακων,συνδυαζόμενα με τις βιοχημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου υψηλή ντοπαμίνη – νορεπινεφρίνη – σερετονίνη. 

Τα στεροειδή κατά τον  O’Connor υποδαυλίζουν ανεβάζουν την μανία  (16:10 λεπτό)τους κάνουν να αισθάνονται υπέροχα! 

Παρακάτω το 40λεπτο video 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα