Αρχική » Γ. Τουλιάτος διουρητικά – Φουροσεμίδη & bodybuilders /Γυναίκες και χρήση Σπειρονολακτόνης

Γ. Τουλιάτος διουρητικά – Φουροσεμίδη & bodybuilders /Γυναίκες και χρήση Σπειρονολακτόνης

by admin

Δημοσιεύτηκε το άρθρο του γιατρού bodybuilder για τα διουρητικά με αναφορές στη χρήση ενδοφλέβιας φουροσεμίδης – διουρητικό φάρμακο, έναντι της χρήσης από το στόμα. Σημαντική η αναφορά στην δράση των προϊόντων της φουροσεμίδη ως διουρητικό της αγκύλης στο βρόχο του HENLE όπου έχουμε με την διούρηση αυξημένη απώλεια νατρίου!
Γίνεται αναφορά στην σπειρονολακτόνη – διουρητικό και στην ορμόνη αλδοστερόνη που επιδρά στην επαναρρόφηση του νατρίου και στην απέκκριση του καλίου στα νεφρά.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στους κινδύνους από την χρήση του διουρητικού φαρμάκου που εμπεριέχει την ουσία σπιρονολακτόνη ως δυνητικά επικίνδυνης φαρμακευτικής ουσίας  στην αύξηση του καλίου (και της μεταβολικής οξέωσης μια μεταβολική ανισορροπία που μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες κοιλιακή ταχυκαρδία, μαρμαρυγή ή ακόμα και καρδιακή ανακοπή – θάνατο!
Επίσης στο άρθρο επισημαίνεται πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν σπειρονολακτόνη για να μειώσουν τις αισθητικές ανδρογενετικές παρενέργειες των ανδρογενών αναβολικών στεροειδών.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τουλιάτος τα διουρητικά φάρμακα  είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες, υπεύθυνες για την υποογκαιμία και την αφυδάτωση, τις κράμπες, την απώλεια συντονισμού και την ισορροπία, ενώ δύναται να προκαλέσουν  υπόταση, ενώ προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία, ιδιαίτερα στη στυτική λειτουργία, στην εκσπερμάτωση και στη λίμπιντο! Στο άρθρο έχουμε μια εκτενή αναφορά για την χρήση διουρητικών στο bodybuilding, στην σπειρονολακτόνη, και την φουροσεμίδη τους ηλεκτρολύτες και το κυτταρόπλασμα. Παράλληλα γίνεται αναφορά στην κατάχρηση πολλαπλών φαρμακευτικών ουσιών ευρέως μεταξύ των bodybuilders. Ένα ενδιαφέρον άρθρο όπως προείπαμε  για τα διουρητικά ως θεραπευτικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την ταχύτητα ροής των ούρων, την απέκκριση νατρίου και ηλεκτρολυτών προκειμένου να ρυθμίσουν τον όγκο και τη σύνθεση των σωματικών υγρών ή να εξαλείψουν την περίσσεια των υγρών από τους ιστούς.

Εδώ το πλήρες άρθρο παραπομπή στο steroidal.com

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα