Αρχική » Πως να διαπιστώσετε εάν η πρωτεΐνη σας είναι ψεύτικη;

Πως να διαπιστώσετε εάν η πρωτεΐνη σας είναι ψεύτικη;

by admin

Η δημοσιοποίηση από την ιστοσελίδα generationiron αναφέρει παρακάτω:  Πώς να διαπιστώσετε εάν η πρωτεΐνη σας είναι ψεύτικη

Όπως δημοσιεύτηκε  τα περισσότερα προϊόντα με καλές πωλήσεις είναι ευάλωτα να πωληθούν στη μαύρη αγορά. Τα αγαπημένα μας συμπληρώματα πρωτεΐνης δεν διαφέρουν. Υπήρξαν πολυάριθμες περιπτώσεις όπου αντίγραφα πρωτεϊνών πωλούνται μέσα από υπόγεια κανάλια. Εάν ζείτε σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα περισσότερα συμπληρώματα εισάγονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είστε πιο επιρρεπείς σε πλαστά (νοθευμένα)  συμπληρώματα . Η κατανάλωση ψεύτικων συμπληρωμάτων για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σας. Υπάρχει όπως επισημαίνεται  μια πιθανότητα να χρησιμοποιείτε ψεύτικα συμπληρώματα για πολύ καιρό χωρίς να το γνωρίζετε. Αν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε σκόνη πρωτεΐνης, πιθανότατα δεν θα ξέρετε πως θα έπρεπε να είναι. Παρακάτω ένας οδηγός για να μάθετε αν η πρωτεΐνη σας είναι ψεύτικη,

1. Διαλυτότητα

Τα ψεύτικα συμπληρώματα δεν δημιουργήθηκαν  για να βελτιώσουν τη μυϊκή σας μάζα, αλλά εστιάζουν στο να κάνουν τους λαθρεμπόρους πλούσιους. Αυτοί οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν τα φθηνότερα υλικά για να κάνουν τα συμπληρώματα πρωτεΐνης που οδηγούν σε σκληρές αδιάλυτες σκόνες.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα γνήσιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης, θα γνωρίζατε πόσο εύκολο είναι να διαλυθεί στο νερό. Τα ψεύτικα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι το αντίθετο από αυτό. Δεν θα μπορείτε να αναμίξετε ψεύτικη σκόνη πρωτεΐνης στο νερό με ένα κουτάλι. Θα χρειαστείτε ένα  μπλέντερ και κάποια ισχυρά κουνήματα του καρπού για να διαλύσετε τη σκόνη στο νερό.

2. Υφή

Εάν έχετε δει ποτέ ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης , γνωρίζετε ότι η σκόνη έχει σταθερή υφή. Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει με ψεύτικα συμπληρώματα. Μπορείτε να περιμένετε να βρείτε παρατυπίες στη σκόνη. Αυτές οι “ανωμαλίες” μπορεί να είναι οτιδήποτε, από σκόνες βιταμινών έως θρυμματισμένες κιμωλίες! Συνιστάται να αγοράζετε συμπληρώματα που έχουν μοναδική γεύση. Γεύσεις όπως η σοκολάτα και η βανίλια είναι τα πιο κοινές γεύσεις   που μπορεί να αλλοιωθούν.


δείτε εδώ Τι είναι ο έλεγχος σταθερότητας στα συμπληρώματα διατροφής


3. Γεύση

Όταν αναμιγνύονται  παράτυπα τα συστατικά ενός συμπληρώματος, θα επηρεάσει σίγουρα τη γεύση του. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξετε εάν μια πρωτεΐνη είναι ψεύτικη ή όχι είναι να ελέγξετε τη γεύση της. Αν γνωρίζετε κάποιον που χρησιμοποιεί την ίδια σκόνη πρωτεΐνης, ανταλλάξτε μία μερίδα μαζί του. Αυτή η δοκιμή γεύσης θα είναι αρκετή για να αποκαλύψει αν έχετε το πραγματικό προϊόν. Τα ψεύτικα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι επίσης γνωστό ότι έχουν μια πικάντικη μυρωδιά και αφήνουν μια κακή επίγευση στο στόμα σας. Επίσης, ελέγξτε εάν το συμπλήρωμα σας έχει την ίδια γεύση καθ ‘όλη τη διάρκεια χρήσης. Εάν η γεύση αλλάζει μετά από κάθε μερίδα,  (με το πέρασμα του χρόνου) έχετε ένα ψεύτικο συμπλήρωμα.

4. Παρενέργειες

Δεδομένου ότι τα ψεύτικα συμπληρώματα έχουν φθηνότερα συστατικά ή υποκατάστατα στοιχείων, μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στο σώμα σας. Εάν δείτε κάποια ασθένεια στο σώμα σας μετά την αλλαγή σε ένα νέο συμπλήρωμα, είναι ένα σημάδι μιας ψεύτικης σκόνης πρωτεΐνης. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες των ψεύτικων συμπληρωμάτων είναι ο σχηματισμός της ακμής και των σημείων στην πλάτη και τα χέρια σας και η πτώση των μαλλιών. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα όταν κάποια από αυτά τα σημεία αρχίσουν να εμφανίζονται.

5. Συσκευασία

Η συσκευασία των προϊόντων αυτών των ψεύτικων συμπληρωμάτων μπορεί να είναι το μεγαλύτερο giveaway. Οι λαθρεμπόροι ενδέχεται να χρησιμοποιούν χαμηλή ποιότητα βάζων ή ετικετών για την εξοικονόμηση κόστους. Αν έχετε δει την αρχική συσκευασία, θα μπορούσατε να πείτε τη διαφορά χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου αυτοί οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα διατιθέμενα και ανέπαφα κιβώτια συμπληρώματος για να ανασυσκευάσουν τα ψεύτικα συμπληρώματα τους. Μπορεί να είναι δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να πούμε τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του ψεύτικου. Συνιστάται πάντα να συνθλίβετε τα δοχεία σας αφού ολοκληρώσετε τη χρήση τους για να αποτρέψετε την πειρατεία.

δείτε επίσης εδώ Τα ποιο Χρήσιμα Συμπληρώματα στο Bodybuilding


 


Συμπληρώματα που άλλα γράφουν & άλλα περιέχουν

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα