Αρχική » Πράσινο τσάι & απώλεια βάρους είναι επικίνδυνο;

Πράσινο τσάι & απώλεια βάρους είναι επικίνδυνο;

by admin

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας. Αλλά μην συγχέετε ένα φλιτζάνι τσαγιού με την πράσινη σκόνη από εκχύλισμα τσαγιού. Μερικά συμπληρώματα περιέχουν το συστατικό που υπόσχεται απώλεια βάρους και έναν πιο υγιεινό μεταβολισμό, αλλά περιπτώσεις  καταναλωτών ανησυχούν τους εμπειρογνώμονες, επειδή οι υψηλότερες συγκεντρώσεις από το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες, διότι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη του ήπατος. Πλέον το ίδιο το βότανο έχει βρεθεί πως αλλάζει την αποτελεσματικότητα σε έναν μακρύ κατάλογο φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αντικαταθλιπτικών και ορισμένων αντιθρομβωτικών φαρμάκων. Μπορεί επίσης να αυξήσει το καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Επίσης οι ερευνητές ανέφεραν ότι έως και 10% των ανθρώπων που υποφέρουν από οξεία ηπατική ανεπάρκεια μπορεί και να πεθάνουν  από προϊόντα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Στο VIDEO η είδηση

Οι εκθέσεις των καταναλωτών που δημοσιεύονται έχουν επισημάνει το  Green Tea Extract Powder στον κατάλογο με τα 15  συστατικά συμπληρωμάτων που πρέπει να αποφεύγει κάποιος. Στους  κατασκευαστές που παράγουν αυτά τα συμπληρώματα δεν απαιτείται να αποδείξουν στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ότι τα προϊόντα τους είναι αποτελεσματικά ή ακόμα και ασφαλή, πριν από όπου και αν πωληθούν, έτσι πραγματικά δεν γυρίζετε τι αγοράζετε.

Οι μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι ακόμη και σε υψηλές δόσεις το πράσινο τσάι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Είναι αλήθεια ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό, ώστε να μπορείτε να “κάψετε” περισσότερες θερμίδες, αλλά αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στην καφεΐνη και τις  κατεχίνες – τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο πράσινο τσάι. Οι εκθέσεις των καταναλωτών λένε, ότι  οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη υγείας του πράσινου τσαγιού με δύο φλιτζάνια την ημέρα.

green-tea-extract

Επίσης οι εκθέσεις των καταναλωτών έχουν από καιρό υποστηρίξει τα μέτρα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια για τα συμπληρώματα όπως και  την άποψη να δοθεί στον FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) μεγαλύτερη εξουσία, για να αφαιρεί δυνητικώς τα επιβλαβή συμπληρώματα διατροφής από την αγορά.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα