Αρχική » Μην κλείσετε καλοκαιρινές διακοπές! Προειδοποίηση από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Μην κλείσετε καλοκαιρινές διακοπές! Προειδοποίηση από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

by admin

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτρέπει τους Ευρωπαίους να μην  κλείσουν ημερομηνίες για τις  καλοκαιρινές τους διακοπές. «Συμβουλεύω να μην  κάνουν τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» “Ich rate dazu, mit solchen Plänen noch zu warten. Für Juli und August kann derzeit niemand verlässliche Vorhersagen machen”, sagte sie der “Bild am Sonntag”

Wann ein Impfstoff da sein kann ++ Warum jetzt niemand seinen Sommerurlaub buchen sollte ++ Warum Senioren noch lange ihre Kontakte einschränken müssen

[quote]Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων[/quote]
Σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag»  εμφανίζεται επιφυλακτική σε όσο αφορά την σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.
«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού» «Σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. «Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες»

«Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων», ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, τονίζει η φον ντερ Λάιεν. «Το γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Θα πρέπει να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και υπομονετικοί»

«Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ’ όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», η πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως ευελπιστεί για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από ευρωπαϊκό εργαστήριο «περί τα τέλη του έτους».

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα