Αρχική » Μπουκάρισμα της Αστυνομίας για EPO θα βγουν ονόματα έδιναν και σε Κύπρο

Μπουκάρισμα της Αστυνομίας για EPO θα βγουν ονόματα έδιναν και σε Κύπρο

by admin

Ένα κύκλωμα  φαρμακοδιέγερσης  που έδινε EPO σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές  αποκαλύφθηκε στη Βαρκελώνη από τις ισπανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Όπως αναφέρθηκε στην ισπανική εφημερίδα El Pais,  η αστυνομία διαπίστωσε ότι  260 αθλητές από διάφορα αθλήματα  αγόραζαν το φάρμακο για την αύξηση της επίδοσης μέσω του διαδικτύου. Η συμμορία διατηρούσε επτά ιστοσελίδες από τις οποίες πουλούσε τα φάρμακα στους ενδιαφερόμενους.

Η στιγμή που εισβάλουν οι ειδικές δυνάμεις

Μετά από  τριετής έρευνα  οι αρχές διαπίστωσαν ότι η διανομή καθοδηγείται από μια ομάδα Σέρβων -Σλοβένων και Ισπανών υπηκόων που έστελναν την ΕΡΟ από μια κλινική της Ανδαλουσίας που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος! πριν τη διανομή της στους αθλητές, ποδηλασίας, τριάθλου και μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πιστεύεται, ότι αυτή η κλινική με έδρα το Κάντιθ, έχει τροφοδοτήσει τη δράση των αθλητών τα τελευταία 10 χρόνια! Όπως αναφέρθηκε, άτομο  της εγκληματικής οργάνωσης που εργαζόταν στο νοσοκομείο της ισπανικής πόλης Κάντιθ, φέρεται να παραποίησε έγγραφα ασθενών και τις συνταγές και με αυτόν τον τρόπο έκλεψε  5.000 ενέσιμες δόσεις ορμόνης EPO, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αναιμίας σε ασθενείς.

Οι έρευνες άρχισαν το 2017 μετά από μια παρατήρηση θετικών δειγμάτων στην υπηρεσία  καταπολέμηση του ντόπινγκ η οποία ειδοποίησε τις ισπανικές αρχές. Αυτό ώθησε το Τμήμα  Civil Guard’s Public Health and Doping να ξεκινήσει έρευνες οι οποίες στη συνέχεια οδήγησαν στη σύλληψη έξι ανθρώπων στην Καταλονία και στην Ανδαλουσία, πέντε Ισπανών  και ενός  Σλοβένου. Η έρευνα αποκάλυψε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις αποδείξεις αγοράς και τα ονόματα των αγοραστών. Διαπίστωσε επίσης ότι οι συναλλαγές γίνονταν σε bitcoin μέσω κρυπτογραφημένων υπηρεσιών με ανταλλαγή μηνυμάτων, ενώ οι πελάτες  παραλάμβαναν τα πακέτα με τα φάρμακα  μέσω κούριερ. [quote]Καταθέσεις 800.000 ευρώ από τις πωλήσεις [/quote]

Μετά τις έρευνες διαπιστώθηκε  ότι η παράνομη επιχείρηση πώλησε την ΕΡΟ σε 260 αθλητές μόνο το 2019. Επίσης,  οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία τους διότι  μετά τις επιδρομές αποκάλυψαν προ-γεμισμένες σύριγγες της ΕΡΟ που είχαν αποθηκευτεί ανεπαρκώς, κάτι που είναι δυνητικά επιβλαβές για έναν χρήστη. Οι αρχές μπλόκαραν άμεσα  τραπεζικούς λογαριασμούς στις χώρες  Αυστρία, Σλοβακία και την Κύπρο με καταθέσεις 800.000 ευρώ, ενώ κατάσχεσαν και από την εισβολή  70.000 ευρώ σε μετρητά. Όπως δημοσιεύτηκε τα κέρδη φθάνουν σε εκατομμύρια ευρώ  όλα αυτά τα χρόνια.

Una banda vendió en el mercado negro miles de dosis de EPO del Servicio Andaluz de Salud durante 10 años

Οι κατηγορίες κατά των συλληφθέντων περιλαμβάνουν την απάτη, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας. Τα ονόματα των αθλητών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας θα παραμείνουν ιδιωτικά, εκτός εάν οι αρμόδιες αρχές για το ντόπινγκ  αποφασίσουν να εκδώσουν απαγόρευση. Δεδομένου ότι το ντόπινγκ δεν είναι παράνομο στην Ισπανία, δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ονόματα χρηστών που δημοσιοποιούνται  από τις αρχές ή από τα δικαστήρια.[quote]Η έρευνα άρχισε στα μέσα του 2017, αφού μια σειρά αθλητών, οι οποίοι έδειξαν θετικά αποτελέσματα από την EPO, συνεργάστηκαν μαζί μας [/quote]

Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτό θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, καθώς ο επικεφαλής της ισπανικής υπηρεσίας ντόπινγκ Jose Luis Terrero ανέφερε «Η έρευνα άρχισε στα μέσα του 2017, αφού μια σειρά αθλητών, οι οποίοι έδειξαν θετικά αποτελέσματα από την EPO, συνεργάστηκαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν ότι είχαν αποκτήσει το προϊόν σε έναν ιστότοπο που προμήθευε από το Cádiz και μας έδωσαν μια σειρά από ονόματα. «Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε ονόματα από το δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα και θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Θα ασχοληθούμε με Ισπανούς αθλητές, οι υπόλοιποι θα σταλούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό [Αντι-Ντόπινγκ] για διανομή από τους αντίστοιχους εθνικούς οργανισμούς αντιντόπινγκ ».

Σημ BS “Η έρευνα … θα οδηγήσει σε μια εκτεταμένη λίστα δυνητικών χρηστών, μεταξύ των οποίων αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός αθλητών, τόσο εθνικών όσο και διεθνών, από διαφορετικούς αθλητικούς κλάδους και επίπεδα”, ανέφερε η δήλωση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα